buSYNessLAB

Online

Tovább

Új, ígéretesnek látszó emlőrák elleni gyógyszer a betegség progressziójának megakadályozásában

Az I. fázisú klinikai vizsgálatok adatai alapján, az University of Illinois (Chicago) kutatói kifejlesztettek egy gyógyszert, amely képes megállítani a betegség progresszióját, toxikus mellékhatások nélkül. Az eredményeket a Breast Cancer Research and Treatment folyóiratban közölték le.


Tovább

Anti-Müllerian hormon receptor segítheti a PCOS fenotípusának és súlyosságának meghatározását

A Clinical Endocrinology című folyóiratban közölt keresztmetszeti vizsgálat megállapításai szerint, az anti-Müllerian hormon (AMH) és a szolubilis anti-Müllerian hormonreceptor 2 szintek a megmaradt petefészek-működéshez társuló glukózanyagcsere-károsodás súlyosságát jelezhetik policisztás ovárium szindrómás (PCOS) nők esetében.


Tovább

Megtalálták azt a gént amely szabályozza a vér őssejtjeinek megújulását!

A Kaliforniai Egyetem tudósai felfedezték a kapcsolatot egy gén által kódolt fehérje és az emberi vér őssejtjeinek önmegújulási képessége között. 


Tovább

Fehérje és az őssejtek

Brit tudósok a közelmúltban a gyümölcslegyekben olyan fehérjét azonosítottak, amelynek segítségével a mitokondriális betegséget okozó mutációk termelődése csökkenthető.


Tovább

Értékes díjjal ismerték el a SYNLAB Hungary Kft. eddigi teljesítményét a nemzetközi hálózatban

A „2018 legjobb SYNLAB-országa” kategória 2. helyezését érdemelte ki a SYNLAB Hungary Kft. A díjat 2019 nyarán vette át társaságunk képviseletében Lévai Richárd ügyvezető igazgató Lisszabonban.

Tovább

A dolgozókba fektetett egészségprogram – Ez a beneFit Prize

A SYNLAB egyike azon munkáltatóknak, akiknek fontos a dolgozók egészsége. Ezért is biztosítja alkalmazottai számára az All You Can Move SportPass-t, mely lehetővé teszi, hogy a cég dolgozói számos helyen éljenek kedvezményesen az aktív sportolási lehetőségekkel. Az All You Can Move Sportpass létrehozói a közelmúltban útjára indították új kampányukat, amely a SYNLAB szempontjából is érdekes. A részletekről Társaságunk orvos-szakmai igazgatójával, Dr. Csernák Zsolttal beszélgettem.


Tovább

Az egészségügy sok esetben versenyképességi kérdés is

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara számos ponton támogatja a Magyar Kormány munkáját, egyben társvállalatainak terveiben is jelentős segítséget nyújt. Tevékenysége tetten érhető a gazdaság több pontján.

Interjú Dr. Bársony Farkassal, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnökével


Tovább

A hazai egészségügy megoldáskeresése 2019-ben is folytatódik

Nem meglepő, ha manapság mind többet olvasunk a magánegészségügy elkerülhetetlen fejlődéséről, illetve a terület szerepéről, akár az állami egészségügyi folyamatok hatékonyságának növelésében. Ennek lehetséges útjairól, útvesztőiről beszélgettünk Dr. Fábián Lajossal, a TritonLife egészségügyi szolgáltatói csoport igazgatóságának elnökével.


Tovább

Laborvizsgálat – kulcs a diagnózishoz

Tudta Ön, hogy szívünk percenként nyugalomban megközelítőleg 5 liter vért forgat meg? Ez azt jelenti, hogy egyetlen vércsepp 60 másodperc alatt körbepásztázza az egész testet!


Tovább

Hagyomány és innováció

A dolgozói cafeteria keretein belül kiemelt fontosságú az egészségügyi juttatás.
Elsősorban a nagyvállalati, multinacionális szemléletű cégekre jellemző, hogy a munkaerő megtartását prioritásként kezelik, és ehhez minden lehetőséget felhasználnak. Úgy a cafeteria-rendszer által biztosított elemeket, mint az egyéb kiegészítő lehetőségeket, amelyeket a cég belső kultúrája és anyagi lehetőségei biztosítani engednek. A Tungsram láthatóan nagy figyelmet fordít dolgozói elégedettségének növelésére. Jörg Bauer, a Tungsram vezérigazgatója és tulajdonosa nyilatkozott lapunknak.


Tovább

Nincs kisiklás – Sportdiagnosztika a gyorskorcsolyában

A gyorskorcsolya-válogatott fantasztikus sikerei mögött hosszú évek kemény munkája áll. Ez nemcsak az edzésekről, hanem azokból az egészségügyi állapotfelmérésekből is adódik, amelyet szívós, szisztematikus munkával végeznek.

Tovább

Mályvavirágos jókedvünkben kórházakat festünk

A Mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért 2013 májusában alakult meg. Ennek oka az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és -rehabilitációval foglalkozik.


Tovább

Állami kontra magánegészségügy

Mit tehet az, aki olvasva a folyamatosan megjelenő sajtóhíreket az egészségügyről, képtelen meghozni a saját magának és családjának legoptimálisabbnak tűnő döntést, hogy hová forduljon a panaszával? Olyan bábeli zűrzavar keletkezett ezen a területen, amely mindenképpen megoldásért kiált. Leitner Györgyöt, az Affidea Kft. ügyvezető igazgatóját, egyben a Primus Egyesület elnökét kérdeztük a lehetséges kiutakról.

Tovább

Genetikai múltunk nyomában

Melyik családban ne merült volna fel, hogy vajon honnan származhat, milyen ősök vére keveredik benne? A genetika olyan dinamikusan fejlődő szakterület, amely az elmúlt évtizedekben komoly válaszokat adott a tudomány számára, de egyben olyan eszközzé is vált, amellyel a hétköznapi emberek is élhetnek.

Tovább

Neo-allergén

Alig néhány évtizeddel ezelőtt hazánkban a táplálkozás azokra az élelmiszer-alapanyagokra támaszkodott, amelyeket leginkább Magyarországon lehetett termelni, míg a távoli kultúrák konyhája, növényei és fűszerei kuriózumnak számítottak. Ám táplálkozásunk is globalizálódott, így olyan élelmiszerek és kapcsolódó technológiák hódítanak, amelyek eddig távol álltak a magyar ízléstől. Ma már a mindennapi táplálkozásunk részét képezheti az avokádó, az okra vagy a bizonyos táplálkozási trendek követői körében népszerű édesburgonya.


Tovább

A nyugodt várandósság kulcsa: a szűrések

Viszonylag kevés hírhez jutunk olyan szűrővizsgálatokról, amelyek leginkább a gyermekvállalás kapcsán kapnak kiemelt szerepet. Aki érintett a témában, kimerítő információhalmazhoz férhet hozzá az interneten keresztül, de nem árt, ha értjük és értelmezzük is a kapott tartalmakat.