buSYNessLAB

Online

Fontos együttműködést folytat a jövőben a SYNLAB és a TF Tovább

Fontos együttműködést folytat a jövőben a SYNLAB és a TF

Az elkövetkező években, évtizedekben szorosan együttműködik a TF és a világ harmadik, Európa és hazánk legnagyobb piacvezető magánlaboratóriumi szolgáltatója, a magyar élsportolók szereplését is segítő SYNLAB Hungary Kft.

A SYNLAB-nak köszönhetően már nem álom a személyre szabott gyógyszeres terápia Tovább

A SYNLAB-nak köszönhetően már nem álom a személyre szabott gyógyszeres terápia

Személyre szabott gyógyszerbiztonságot nyújt a SYNLAB új, MyPGx elnevezésű genetikai tesztje. A mintegy két éve indult, saját fejlesztésű tesztcsalád jelenleg már több mint 550 gyógyszer vizsgálatára terjed ki, és a paletta folyamatosan bővül. A farmakogenetikai vizsgálat segít a kezelőorvosoknak és a pácienseknek a megfelelő hatékonyságú gyógyszer kiválasztásában a terápia kezdetétől úgy, hogy a gyógyszerek mellékhatásait elkerüljék. Az izgalmas vizsgálatról Dr. Egyed Balázzsal, a cég genetikai szakértőjével beszélgettünk.


Koronavírus újratöltve – helyzetjelentés a diagnosztika frontvonalából Tovább

Koronavírus újratöltve – helyzetjelentés a diagnosztika frontvonalából

Lassan már fél éve tart az életünket alaposan felforgató és az ősz beköszöntével még inkább erőre kapó koronavírus-pandémia. Az eddigi időszak tapasztalatairól és az előttünk álló kihívásokról a SYNLAB orvosigazgatójával, Dr. Csernák Zsolttal beszélgettünk.Lassan már fél éve tart az életünket alaposan felforgató és az ősz beköszöntével még inkább erőre kapó koronavírus-pandémia. Az eddigi időszak tapasztalatairól és az előttünk álló kihívásokról a SYNLAB orvosigazgatójával, Dr. Csernák Zsolttal beszélgettünk.


Minden, amit a COVID Pajzs csomagról tudni érdemes Tovább

Minden, amit a COVID Pajzs csomagról tudni érdemes

Bár a COVID-19 megbetegedést okozó új típusú koronavírus (SARS-CoV-2)  aránylag fiatal fertőző ágens, az elmúlt hónapok intenzív kutatásainak köszönhetően egyre többet tudunk róla. Már a legelső közleményekből kiderült a vírus rendkívül furcsa viselkedése: egyesek teljes mértékben tünetmentesen vészelik át a fertőzést, míg mások rendkívül súlyos szövődményekkel szembesülnek. Természetes hát, hogy mélyreható vizsgálatok indultak e rendkívül kontrasztos viselkedés biológiai hátterének felderítésére. A genetikai tényezők és társbetegségek mellett szemmel láthatóan nagy jelentősége van a táplálkozási-tápláltsági tényezőknek, különös tekintettel bizonyos jól vizsgálható vitamin és ásványi komponenseknek. A SYNLAB Hungary Kft. ennek megfelelően alakította ki COVID Pajzs laboratóriumi csomagját, mely segítségével képet kaphatunk egyéni SARS-COVID-19 kockázatunkról.


Új, ígéretesnek látszó emlőrák elleni gyógyszer a betegség progressziójának megakadályozásában Tovább

Új, ígéretesnek látszó emlőrák elleni gyógyszer a betegség progressziójának megakadályozásában

Az I. fázisú klinikai vizsgálatok adatai alapján, az University of Illinois (Chicago) kutatói kifejlesztettek egy gyógyszert, amely képes megállítani a betegség progresszióját, toxikus mellékhatások nélkül. Az eredményeket a Breast Cancer Research and Treatment folyóiratban közölték le.


Anti-Müllerian hormon receptor segítheti a PCOS fenotípusának és súlyosságának meghatározását Tovább

Anti-Müllerian hormon receptor segítheti a PCOS fenotípusának és súlyosságának meghatározását

A Clinical Endocrinology című folyóiratban közölt keresztmetszeti vizsgálat megállapításai szerint, az anti-Müllerian hormon (AMH) és a szolubilis anti-Müllerian hormonreceptor 2 szintek a megmaradt petefészek-működéshez társuló glukózanyagcsere-károsodás súlyosságát jelezhetik policisztás ovárium szindrómás (PCOS) nők esetében.


Megtalálták azt a gént amely szabályozza a vér őssejtjeinek megújulását! Tovább

Megtalálták azt a gént amely szabályozza a vér őssejtjeinek megújulását!

A Kaliforniai Egyetem tudósai felfedezték a kapcsolatot egy gén által kódolt fehérje és az emberi vér őssejtjeinek önmegújulási képessége között. 


Fehérje és az őssejtek Tovább

Fehérje és az őssejtek

Brit tudósok a közelmúltban a gyümölcslegyekben olyan fehérjét azonosítottak, amelynek segítségével a mitokondriális betegséget okozó mutációk termelődése csökkenthető.


Értékes díjjal ismerték el a SYNLAB Hungary Kft. eddigi teljesítményét a nemzetközi hálózatban Tovább

Értékes díjjal ismerték el a SYNLAB Hungary Kft. eddigi teljesítményét a nemzetközi hálózatban

A „2018 legjobb SYNLAB-országa” kategória 2. helyezését érdemelte ki a SYNLAB Hungary Kft. A díjat 2019 nyarán vette át társaságunk képviseletében Lévai Richárd ügyvezető igazgató Lisszabonban.

A dolgozókba fektetett egészségprogram – Ez a beneFit Prize Tovább

A dolgozókba fektetett egészségprogram – Ez a beneFit Prize

A SYNLAB egyike azon munkáltatóknak, akiknek fontos a dolgozók egészsége. Ezért is biztosítja alkalmazottai számára az All You Can Move SportPass-t, mely lehetővé teszi, hogy a cég dolgozói számos helyen éljenek kedvezményesen az aktív sportolási lehetőségekkel. Az All You Can Move Sportpass létrehozói a közelmúltban útjára indították új kampányukat, amely a SYNLAB szempontjából is érdekes. A részletekről Társaságunk orvos-szakmai igazgatójával, Dr. Csernák Zsolttal beszélgettem.


Az egészségügy sok esetben versenyképességi kérdés is Tovább

Az egészségügy sok esetben versenyképességi kérdés is

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara számos ponton támogatja a Magyar Kormány munkáját, egyben társvállalatainak terveiben is jelentős segítséget nyújt. Tevékenysége tetten érhető a gazdaság több pontján.

Interjú Dr. Bársony Farkassal, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnökével


A hazai egészségügy megoldáskeresése 2019-ben is folytatódik Tovább

A hazai egészségügy megoldáskeresése 2019-ben is folytatódik

Nem meglepő, ha manapság mind többet olvasunk a magánegészségügy elkerülhetetlen fejlődéséről, illetve a terület szerepéről, akár az állami egészségügyi folyamatok hatékonyságának növelésében. Ennek lehetséges útjairól, útvesztőiről beszélgettünk Dr. Fábián Lajossal, a TritonLife egészségügyi szolgáltatói csoport igazgatóságának elnökével.


Laborvizsgálat – kulcs a diagnózishoz Tovább

Laborvizsgálat – kulcs a diagnózishoz

Tudta Ön, hogy szívünk percenként nyugalomban megközelítőleg 5 liter vért forgat meg? Ez azt jelenti, hogy egyetlen vércsepp 60 másodperc alatt körbepásztázza az egész testet!


Hagyomány és innováció Tovább

Hagyomány és innováció

A dolgozói cafeteria keretein belül kiemelt fontosságú az egészségügyi juttatás.
Elsősorban a nagyvállalati, multinacionális szemléletű cégekre jellemző, hogy a munkaerő megtartását prioritásként kezelik, és ehhez minden lehetőséget felhasználnak. Úgy a cafeteria-rendszer által biztosított elemeket, mint az egyéb kiegészítő lehetőségeket, amelyeket a cég belső kultúrája és anyagi lehetőségei biztosítani engednek. A Tungsram láthatóan nagy figyelmet fordít dolgozói elégedettségének növelésére. Jörg Bauer, a Tungsram vezérigazgatója és tulajdonosa nyilatkozott lapunknak.


Nincs kisiklás – Sportdiagnosztika a gyorskorcsolyában Tovább

Nincs kisiklás – Sportdiagnosztika a gyorskorcsolyában

A gyorskorcsolya-válogatott fantasztikus sikerei mögött hosszú évek kemény munkája áll. Ez nemcsak az edzésekről, hanem azokból az egészségügyi állapotfelmérésekből is adódik, amelyet szívós, szisztematikus munkával végeznek.

Mályvavirágos jókedvünkben kórházakat festünk Tovább

Mályvavirágos jókedvünkben kórházakat festünk

A Mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért 2013 májusában alakult meg. Ennek oka az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és -rehabilitációval foglalkozik.