Magazin

Tovább

Az egészségügy sok esetben versenyképességi kérdés is

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara számos ponton támogatja a Magyar Kormány munkáját, egyben társvállalatainak terveiben is jelentős segítséget nyújt. Tevékenysége tetten érhető a gazdaság több pontján.

Interjú Dr. Bársony Farkassal, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnökével


Tovább

A hazai egészségügy megoldáskeresése 2019-ben is folytatódik

Nem meglepő, ha manapság mind többet olvasunk a magánegészségügy elkerülhetetlen fejlődéséről, illetve a terület szerepéről, akár az állami egészségügyi folyamatok hatékonyságának növelésében. Ennek lehetséges útjairól, útvesztőiről beszélgettünk Dr. Fábián Lajossal, a TritonLife egészségügyi szolgáltatói csoport igazgatóságának elnökével.


Tovább

Korszerű méhnyakszűrés a jelenleg elérhető legnagyobb biztonsággal

A méhnyakrák nagyon lassan, hosszú évek alatt fejlődik ki és így azon daganatos betegségekhez tartozik, mely időben észlelve 100%-ban gyógyítható.


Tovább

Laborvizsgálat – kulcs a diagnózishoz

Tudta Ön, hogy szívünk percenként nyugalomban megközelítőleg 5 liter vért forgat meg? Ez azt jelenti, hogy egyetlen vércsepp 60 másodperc alatt körbepásztázza az egész testet!


Tovább

Hagyomány és innováció

A dolgozói cafeteria keretein belül kiemelt fontosságú az egészségügyi juttatás.
Elsősorban a nagyvállalati, multinacionális szemléletű cégekre jellemző, hogy a munkaerő megtartását prioritásként kezelik, és ehhez minden lehetőséget felhasználnak. Úgy a cafeteria-rendszer által biztosított elemeket, mint az egyéb kiegészítő lehetőségeket, amelyeket a cég belső kultúrája és anyagi lehetőségei biztosítani engednek. A Tungsram láthatóan nagy figyelmet fordít dolgozói elégedettségének növelésére. Jörg Bauer, a Tungsram vezérigazgatója és tulajdonosa nyilatkozott lapunknak.


Tovább

Nincs kisiklás – Sportdiagnosztika a gyorskorcsolyában

A gyorskorcsolya-válogatott fantasztikus sikerei mögött hosszú évek kemény munkája áll. Ez nemcsak az edzésekről, hanem azokból az egészségügyi állapotfelmérésekből is adódik, amelyet szívós, szisztematikus munkával végeznek.

Tovább

Mályvavirágos jókedvünkben kórházakat festünk

A Mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért 2013 májusában alakult meg. Ennek oka az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és -rehabilitációval foglalkozik.


Tovább

Állami kontra magánegészségügy

Mit tehet az, aki olvasva a folyamatosan megjelenő sajtóhíreket az egészségügyről, képtelen meghozni a saját magának és családjának legoptimálisabbnak tűnő döntést, hogy hová forduljon a panaszával? Olyan bábeli zűrzavar keletkezett ezen a területen, amely mindenképpen megoldásért kiált. Leitner Györgyöt, az Affidea Kft. ügyvezető igazgatóját, egyben a Primus Egyesület elnökét kérdeztük a lehetséges kiutakról.

Tovább

Genetikai múltunk nyomában

Melyik családban ne merült volna fel, hogy vajon honnan származhat, milyen ősök vére keveredik benne? A genetika olyan dinamikusan fejlődő szakterület, amely az elmúlt évtizedekben komoly válaszokat adott a tudomány számára, de egyben olyan eszközzé is vált, amellyel a hétköznapi emberek is élhetnek.

Tovább

Neo-allergén

Alig néhány évtizeddel ezelőtt hazánkban a táplálkozás azokra az élelmiszer-alapanyagokra támaszkodott, amelyeket leginkább Magyarországon lehetett termelni, míg a távoli kultúrák konyhája, növényei és fűszerei kuriózumnak számítottak. Ám táplálkozásunk is globalizálódott, így olyan élelmiszerek és kapcsolódó technológiák hódítanak, amelyek eddig távol álltak a magyar ízléstől. Ma már a mindennapi táplálkozásunk részét képezheti az avokádó, az okra vagy a bizonyos táplálkozási trendek követői körében népszerű édesburgonya.


Tovább

A nyugodt várandósság kulcsa: a szűrések

Viszonylag kevés hírhez jutunk olyan szűrővizsgálatokról, amelyek leginkább a gyermekvállalás kapcsán kapnak kiemelt szerepet. Aki érintett a témában, kimerítő információhalmazhoz férhet hozzá az interneten keresztül, de nem árt, ha értjük és értelmezzük is a kapott tartalmakat.

Tovább

Szállítási szolgáltatás precizitással

Meghatározó egy cég működése során, hogy a logisztikai háttér biztosítása megfelelő-e. Abban az esetben, ha országos tevékenységet végez, amely napi szintű szállítási profilt igényel, mondhatni kritikus tényezőnek számít.