Mályvavirágos jókedvünkben kórházakat festünk

Mályvavirágos jókedvünkben kórházakat festünk

A Mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért 2013 májusában alakult meg. Ennek oka az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és -rehabilitációval foglalkozik.


Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány vezetője mesélt pár szóban a SYNLAB-bal közös tevékenységekről.

Az elmúlt években a Mályvavirág Alapítvány kapoccsá vált a méhnyakrákos nők, az orvosok, a védőnők, a hatóság, a média és a lakosság között. Számos programmal, kezdeményezéssel dolgozunk azért, hogy az egészséges nők tudatossá váljanak a méhnyakrák megelőzésben, hogy minél többen tisztában legyenek azzal, a méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt rajtunk múlik.

Épp most vagyunk 5 évesek, ami nagyon nagy szó egy mai civilszervezet életében! Számos tervünk van, mindig frissek és fiatalok szeretnénk maradni a célkitűzéseinket és programjainkat tekintve.

Ezekben az elképzeléseinkben nagyon jó partnerre leltünk a SYNLAB kollégái személyében. A HPV-vel kapcsolatos összes munkában nagyon komoly háttéranyagokat, szakmai segítséget kaptunk a cégtől. Eddigi legfontosabb kapcsolódó tevékenységeink két kórházi osztály kifestése volt, ahol együttműködtünk. Elmondhatom, hogy nagyon sikeres volt, jó visszajelzéseket kaptunk a kórházaktól és a betegektől.

Nagyon fontos az Alapítvány életében, hogy „középen meneteljen”. Ez alatt azt értjük, hogy függetlenek legyünk cégektől, ideáktól, viszont kapcsolatban legyünk minden szereplővel, aki a nők méhnyakrák megelőzési tevékenységében bármilyen céllal részt vesz. Nem vagyunk termék iránt elkötelezettek, mert mindegyik fontos. Végül a jelmondatunk, amiben minden benne van:

„Egy pihe nem repít az égig, de sok toll szárnyakat ad”.

A SYNLAB lett a mi egyik tollunk.


Vissza az érdekességek, aktualitásokhoz