X

Új ételintolerancia- és allergiavizsgálatok a SYNLAB-nál

Új ételintolerancia- és allergiavizsgálatok a SYNLAB-nál

A táplálékintolerancia lassan már Európában is népbetegségnek számít, hiszen az emberek több mint negyven százalékának a mindennapjait keseríti meg.

A betegség oka a bél falának megváltozott, zavart felszívó funkciója. Károsodott áteresztőképesség esetén ugyanis részlegesen lebomlott táplálékmolekulák is a keringésbe jutnak, az aktiválódó immunrendszer által termelt IgG-típusú ellenanyagok pedig változatos tünetek megjelenéséhez vezetnek.

 

A fentiek diagnosztizálását segíti a SYNLAB új tesztje, a 108 allergént vizsgáló új ételintolerancia vizsgálata. A teszt ára: 38 000 Ft

További információt itt talál.

 

Változik júliustól a Foodtest 220+ intolerancia teszt ára. A vizsgálat új ára 59 900 Ft. Pácienseink mostantól a teszt eredménye mellé ajándékba kapják Foodtest 200+ kisokost, amely bár a dietetikai tanácsadást nem helyettesíti, mégis hasznos segítséget nyújt az eredmények értelmezésében. A vizsgálathoz térítésmentesen kérhető online dietetikai tanácsadás is, melyet a leleten közölt kóddal vehet igénybe az alábbi linken: https://dietetikatanacsadas.hu/

 

Molekuláris allergiavizsgálatainkban a következő újdonságokról tudunk beszámolni

  • Pollen panelünk (inhalatív molekuláris allergia) változott, a korábbi réti komócsin panel átalakult, kiegészült, a Pollen panelben mostantól a nyírfa és réti komócsin együtt a korábbihoz képest kedvezőbb áron szerepel. További információ.
  • Földimogyoró panelünk (nutritív molekuláris vizsgálat) újdonsága, hogy kizárólag ebben elérhető az Ara h7 komponens. További információ.
  • A Gyermek panel (nutritív molekuláris vizsgálat) új vizsgálat, mely tartalmazza a tej, tojás, földimogyoró vizsgálatokat. Ezek ugyan a leggyakoribb gyermekkori táplálékallergiák, de nevével ellentétben nem csak gyerekeknek ajánljuk! További információ.
  • Bővült és immár kétfajta Rovarméreg panel áll pácienseink rendelkezésére (egyéb molekuláris allergia). A Rovarméreg panel I. a korábbi méh-darázs kombinációt tartalmazza továbbra is, a Rovarméreg panel II. a méh, darázs, lódarázs, európai papírdarázs méregre szűrhető. További információ.

 

Újdonság, hogy mostantól a molekuláris allergiavizsgálatok esetén kérhető allergológus szakorvosi leletértékelés (leleten kerül feltüntetésre az írásos interpretáció). Ára: 8000 Ft.

 

Bővülnek allergiavizsgálataink is!

Mostantól több, mint 500-féle allergénből egyedileg is kiválasztható a vizsgálni kívánt típus. Az árazás 3400 Ft/allergén alapján történik.

 

 

Az allergia- és intoleranciavizsgálatokkal kapcsolatos további részletes információkért kattintson az alábbi linkre: https://www.synlab.hu/allergia-vagy-intolerancia/

stomach