Inhalatív molekuláris allergia – Pollen panel

29 900 Ft

Inhalatív molekuláris allergia – Pollen panel

Réti komócsin: rPhl p1, rPhl p5b főallergének, rPhl p7 p12 mellékallergének

Nyírfa: rBet v1 PR-10, rBet v2 profilin, rBet v4 polcalcin, v6, v2 és v4 mellékallergének

Pollen panel

Az egész világon a pollenek a leggyakoribb allergének.

A pollenallergiában szenvedő betegek körülbelül felében ételallergia is kialakul. Például a nyír- és a fekete üröm allergiában szenvedőknél gyakran alakul ki orális allergia szindróma alma, cseresznye és mogyoró fogyasztása után, vagy általánosabb tünetek zeller, sárgarépa, mustár vagy fűszerek fogyasztása után. Fűpollen-allergiától szenvedő betegek gyakran mutatnak allergiás tüneteket például rozs- vagy búzaliszttermékek, földimogyoró vagy paradicsom fogyasztása után.

Ezek a keresztreakciók az IgE-antitestek által felismert inhalatív és nutritív allergének szerkezeti hasonlósága következtében alakulnak ki. Lehetséges, hogy a pollen és a zöldség közötti keresztreakciókat a glikoprotein antigén szénhidrát részei ellen termelődött specifikus IgE váltja ki, mely megtalálható mind a pollenekben, mind a növényi élelmiszerekben.

A pollenszenzibilizáció szerológiai diagnózisára szolgáló módszerek a natív allergén kivonatokkal és a molekuláris allergénekkel (allergénkomponensekkel) szembeni specifikus IgE-antitestek kimutatásán alapulnak.

A vizsgálat lehetőséget ad az eredeti és a keresztreagáló antigének elkülönítésére, a megfelelő terápia (immunterápia) kiválasztására.

A vizsgálat ára: 29 900 Ft

Eredmény kiadás: 9 munkanap