Calprest NG Eurospital (Calprotectin mennyiségi vizsgálat)

11 400 Ft

Calprest NG Eurospital (Calprotectin mennyiségi vizsgálat)


Vizsgálat célja, alkalmazási területe

A kvantitatív ELISA teszt a széklet Calprotektin koncentrációjának kimutatására szolgál, amelynek célja a gyulladásos bélbetegségek (IBD), különösen a Crohn-kór és a fekélyes vastagbélgyulladás diagnosztizálása, valamint az IBD megkülönböztetése az irritábilis bél szindrómától (IBS), más klinikai és laboratóriumi vizsgálatokkal együtt.


Mintatípus

A laboratóriumi székletmintákat EasyCal mintavevőbe kell venni, mert jelenleg ez a legfejlettebb és legpontosabb eszköz a laboratóriumi módszerekhez szükséges megfelelő mennyiségű széklet összegyűjtésére. A laza vagy folyékony székletminták elfogadhatók, mivel a széklet súlyának normalizálása az eredmény kiszámításának része. Kerülni kell a székletminták pelenkákból való benyújtását, kivéve, ha a benyújtott mintát a székletnek a pelenka anyagával nem érintkező részéből lehet venni. Hölgyeknél kerülni kell a menstruáció alatti minatvételt!


Mintavétel

A vizsgálathoz speciális mintavevő eszköz szükséges, mely igényelhető laboratóriumainktól. A mintavétel helyes kivitelezéséről ld. külön tájékoztatónkat.

  Az EasyCal mintavevő eszközt a felhasználásig (mintavételig) is hűtve kell tárolni!

  Hogyan vegyünk mintát?


A minták tárolása, stabilitása

A székletminta 2-8 °C-on 4 napig, fagyasztva -20 °C-on 10 napig tárolható.
A vizsgálatot a mintavételtől számított 10 napon belül el kell végezni.


A minta szállítása

A szállítás hőmérséklete nem haladhatja meg a 30 °C-ot.


Mintavétellel kapcsolatos hiba

A preanalitikai tényezők szigorú betartása elengedhetetlen. A megfelelő mintavételi eszköz használata, a mintastabilitási és tárolási feltételek betartása az analitikai hibákat csökkenti.


  A vizsgálati eredmények értelmezéséhez kérje kezelőorvosa segítségét!A vizsgálat ára: 11 400 Ft

Eredmény kiadás: 7-9 munkanap