Koronavírus mintavétel Csepelen április 5-én

Koronavírus mintavétel Csepelen április 5-én

2021.03.29


Örömmel értesítjük kedves Pácienseinket, hogy 2021. április 5-én újra rendelkezésre bocsátjuk a SYNLAB Hungary Kft. központ parkolójában létrehozott mintavételi buszt, ahol szakembereink elvégzik a kiválasztott koronavírus vizsgálatnak megfelelően a mintavételezést.

Végeztessen megbízható eredményt adó COVID PCR-vizsgálatot akár elsőbbséggel, melynek eredményét a minta laborba érkezésétől számítva 24 órán belül megkapja, vagy az oltóanyagok következtében megjelenő védettség kimutatására alkalmas COVID antitestvizsgálatot.

Részletek és időpontfoglalás  

Miért az egyik legmegbízhatóbb a SYNLAB tesztje?

A SYNLAB számára minden körülmények között a szakmaiság, a betegbiztonság és az emberi élet védelme az első, ezért már kezdetektől ennek maximális figyelembevételével indítottuk el PCR-vizsgálatunkat. Az általunk használt PCR-teszt az egyik legmegbízhatóbb, mivel a vírus örökítőanyagának négy, specifikus génszakaszát vizsgálja. A vírus kimutatását célzó vizsgálatok közül a PCR tekinthető referencia- „gold standard” tesztnek, mivel érzékenysége igen nagy, jóval meghaladja pl. az antigéntesztekét, melyek nem képesek azokat az eseteket azonosítani, ahol a vírus csak kisebb mennyiségben található a légutakban.

A SYNLAB-ot szakmai elismertsége és kiváló minőségű szolgáltatása miatt a magánegészségügyi szolgáltatók közül egyedüliként kérte fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatósági COVID-19 PCR-vizsgálatok végzésére. Piacvezetőként jelenleg már több mint 250.000 COVID PCR-vizsgálat van a hátunk mögött, mely megkérdőjelezhetetlen szakmai tapasztalatot jelent ezen a diagnosztikai területen.

Mik az új anittestvizsgálat előnyei?

Az új IgG antitestvizsgálat nem csak a fertőzés (megbetegedés) után létrejövő antitestek, hanem a jelenleg használt oltóanyagok következtében megjelenő ellenanyag-válasz (védettség) kimutatására is alkalmas.

Amennyiben az oltást követően szeretné megvizsgálni, hogy elkezdődött-e a spike-specifikus IgG antitestek termelése a szervezetében, akkor erre a célra javasolt az oltási dokumentációban írtak alapján a teljes védettség kialakulásának várható ideje után mintát venni (pl. a Pfizer-BioNTech Comirnaty esetén a 2. oltás után minimum 7 nappal).

Amennyiben a védettségi igazolványhoz szeretné koronavírus specifikus ellenanyag jelenlétét kimutatni, arra is megfelelő a pozitív eredményű IgG antitest lelet.

Vissza a hírekhez