A SYNLAB végzi az UEFA 2020/21-es rendezvényeinek koronavírus tesztelését

A SYNLAB végzi az UEFA 2020/21-es rendezvényeinek koronavírus tesztelését

2020.08.07

Az UEFA és a SYNLAB által megkötött együtt működési megállapodásnak köszönhetően maximálisan biztonságos környezet várja a továbbiakban a résztvevőket az Európai Labdarúgó-szövetség minden versenyén és mérkőzésén.


A jelenlegi COVID-19 világjárvány miatt minden területen elsődleges prioritást élvez az emberek biztonsága és jóléte, ezért továbbra is csak negatív PCR vizsgálati eredménnyel rendelkezők vehetnek részt a mérkőzéseken. Ezt szem előtt tartva kötött szerződést az európai labdarúgás irányító testülete és Európa vezető orvosi diagnosztikai szolgáltatója. A megállapodás a lehető legbiztonságosabb környezetet biztosítja játékosok, a stábtagok, a játékvezetők és a stadionban dolgozók számára.

Az UEFA és a SYNLAB szigorú tesztelési eljárása összhangban van az illetékes nemzeti hatóságok által bevezetett vonatkozó helyi törvényekkel és rendeletekkel. A koronavírus tesztelés az UEFA Return to Play (A játék újraindítása) protokollján alapszik. Ennek értelmében minden mérkőzés előtt sor kerül az összes játékos, a teljes szakmai stáb, a játékvezetők  és a stadionban dolgozó alkalmazottak koronavírus tesztelésére az RT-PCR vagy egy orvosi szempontból egyenértékű tesztelési módszerrel, és csak a negatív teszttel rendelkezők vehetnek részt a mérkőzéseken, illetve léphetnek be a stadionok területére. A minták gyűjtését és tesztelését a SYNLAB vagy partnere végzi.

Az UEFA és az egészségügy terén Európa iparágvezető vállalata, a SYNLAB megállapodásának köszönhetően rajongók milliói előtt folytatódhatnak az UEFA-mérkőzések és rendezvények az idény hátralévő részében, valamint a 2020/21-es szezon során.

Az UEFA rendezvénysorozataiban érintett minden magyar klubcsapat, valamint a felnőtt és az összes korosztályos válogatott PCR-vizsgálatát a SYNLAB hazai leányvállalata végzi Kelet-Európa legnagyobb laboratóriumában, a 2019-ben átadott SYNLAB Budapesti Központi Laboratóriumban.

Vissza a hírekhez