Időpontfoglalás

Kérjük válasszon időpontot a szabad időpontok egyikére kattintva.

A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra, mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. Az időpontfoglalás szerepe az, hogy tájékoztassa Önt arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve a várakozási idő csökkentése érdekében lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.

Közfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontot foglalni akkor nem szükséges, ha:

 • a laboratóriumi vizsgálatkérés sürgős (sürgősség esetén csak a vizsgálatok meghatározott köre igényelhető, emellett a sürgősségi igényt az orvosnak kell igazolnia a kérőlapon)
 • hozott vizelet és/vagy székletminta esetén
 • 14 éves kor alatt

Minden egyéb esetben az időpontfoglalás kötelező!


Közfinanszírozottan csak a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe tartozó pácienseket tudjuk ellátni.

A Balatonalmádi laboratórium területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések:

Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfőkajár, Balatonfűzfő, Balatonakarattya, Balatonkenese, Balatonvilágos, Csajág, Felsőörs, Küngös, Lovas, Szentkirályszabadja.


Közfinanszírozott vizsgálatok igénylése csak érvényes beutalóval történhet, továbbá igazolni kell a területi ellátásra és közfinanszírozásra vonatkozó jogosultságot, valamint a személyazonosságot.


Orális glukóztolerancia teszthez (cukorterhelés) csak 7.00–7.30 közötti időpont foglalható, mivel a vizsgálat esetenként 2 órát is igénybe vehet.Csak térítés ellenében vehetők igénybe a vizsgálatok, ha:

 • a páciens saját kezdeményezésére, beutaló nélkül, vagy beutalóján nem szereplő vizsgálatot szeretne igényelni
 • közfinanszírozott beutalás esetén, ha:
  • a páciens nem tudja bemutatni TAJ-kártyáját, vagy az érvénytelennek bizonyul
  • a páciens nem tartozik a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe
  • olyan speciális vizsgálat végzésére van szükség, mely nem tartozik a laboratórium közfinanszírozott vizsgálati palettájába
  • ha a páciens járóbeteg-szakellátás körében igényelhető vizsgálatot szeretne igényelni, azonban erre vonatkozó szakorvosi beutalóval nem rendelkezik (kompetencia szabály)
  • ha a páciens a jogszabály által meghatározott időkorláton belül szeretne ismételt vizsgálatot végeztetni (időkorlát szabály)

Hozott minta esetén – ha a minta levétele nem a laboratóriumban történik és vérvétel sem lesz –, időpontfoglalás nem szükséges.


vérvételre, vizeletvizsgálatra, glukózterhelésre és székletvizsgálatra vonatkozó legfontosabb információkat itt találja.


Az időpontfoglalásnál kötelező e-mail-cím és telefonszám megadása. A foglalásról visszaigazolást küldünk e-mailben, valamint probléma esetén telefonon keressük.


Jelmagyarázat Foglalható időpont
Csak telefonon foglalható időpont
Betelt időpont, nem foglalható