OKOSLELET "Basic" kockázatbecslő csomag

15 800 Ft

Az OKOSLELET

Az utóbbi néhány évben az egészségügyben jelentős változások zajlottak le világszerte. Mára már elavultnak számít az a megközelítés, hogy ráérünk akkor törődni az egészségünkkel, amikor megbetegszünk. Szűrőprogramok indultak, melynek célja a betegségek időben történő felismerése és kialakulásuk megelőzése. Ezzel párhuzamosan a digitalizációnak köszönhetően felfoghatatlan mennyiségű egészségügyi adat halmozódott fel, melynek feldolgozásához modern informatikai adatfeldolgozó technológia szükséges.

A mesterséges intelligencia alapú szoftverek térhódításával ma már nem csak külső szemlélői lehetünk egészségi állapotunknak, hanem aktívan tehetünk azért, hogy a betegségek megelőzhetőek legyenek vagy a panaszt még nem okozó betegségek időben felismerésre kerülhessenek.

A mesterséges intelligencia és a prevenció központú szemlélet összefonódása hívta életre az OKOSLELET-et, mely csupán a páciens labor eredményei alapján - a hagyományos laborleleten túlmutatóan - képes bizonyos betegségek meglétének kockázatát megbecsülni.

Miben nyújt többet az OKOSLELET egy hagyományos laborleletnél?

Az OKOSLELET mesterséges intelligencia* segítségével 14 betegségcsoport meglétének kockázatát képes megbecsülni pusztán a laborvizsgálati eredmények alapján. A páciens laborlelete 1 millió beteg több 100 millió laborvizsgálati eredményével kerül összehasonlításra és a hasonlóságok és különbségek alapján a szoftvercsomag az adott betegségcsoport meglétére vonatkozó valószínűséget számol.

 • felépítését tekintve tartalmazza a hagyományos laborlelet fejezeteit, valamint magába foglalja a mesterséges intelligencia által készített elemzés eredményeit is
 • az eredmények közlése közérthető formában történik, az értelmezést táblázatok és részletes magyarázat teszi könnyebbé
 • a szoftvercsomag kiszámolja a kiválasztott csomagba tartozó betegségek meglétének kockázatát
 • a kockázatbecslés eredménye egy becsült valószínűség és egy kockázati színskála formájában kerül bemutatásra
 • felfedezi a laborértékekben rejlő mintázatot, mélyebb betekintést enged az eredmények mögé, ezáltal olyan betegségekre is fény derülhet, melyre a páciens a tünetei alapján nem gyanakodna
 • segíti az eltérő értékek értelmezését azáltal, hogy a feltünteti a vizsgálat nevét, az eltérés mértékét és irányát, a vizsgálat leírását, az eltéréshez társítható potenciális betegségeket és további vizsgálatra javasolt laborparamétereket
 • az OKOSLELET eredménye nem számít orvosi diagnózisnak és nem is helyettesíti azt, de iránymutatást, támpontot adhat a szakorvosok számára, hogy célzott vizsgálatokat vagy megfelelő kezelést tudjanak javasolni, elősegítve ezzel a beteg gyógyulását és életminőségének javulását
 • az OKOSLELET eredményeinek figyelembevételével lerövidülhet az idő a megfelelő diagnózis kézhez vételéig

* Az OKOSLELET nagy egészségügyi adattömegekre épülő gépi tanulás megközelítés, mely az Európai Unió Brüsszelben, 2018.12. 7-én elfogadott COM(2018) 795 számú stratégiájának 2.5 pontja és második bekezdése alapján a mesterséges intelligencia egyik típusának tekinthető.

Kinek ajánljuk?

Az OKOSLELET szolgáltatást azoknak a pácienseknek ajánljuk, akik szeretnének részt venni egy olyan általános szűrővizsgálaton, melynek során egyetlen vérvétel igénybevételével többletinformációhoz juthatnak az egészségi állapotukra vonatkozóan. A szolgáltatást javasoljuk azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy milyen valószínűsíthető betegségeik vannak; útmutatást szeretnének kapni arra vonatkozóan, hogy milyen további vizsgálatokon érdemes részt venniük; hova érdemes fordulniuk régóta fentálló, de nem diagnosztizált betegségükkel; esetleg a családjukban előforduló betegség miatt felmerül a fokozott hajlam lehetősége.

18 év alatti páciensek részére nem igényelhető! 

Miről ad tájékoztatást a Basic csomag?

A Basic csomagba azok a laborparaméterek kerültek beválogatásra, melyek vizsgálatával átfogó képet kaphatunk az alapvető életfunkciókról és az anyagcsere működéséről.

A vizsgálat tájékoztat:

 • a vérképző rendszer állapotáról (vérkép)
 • vasháztartásról (vas, transzferrin)
 • a pajzsmirigy hormonális alapfunkcióiról (TSH)
 • a máj enzimek működéséről (GOT, GPT, GGT, alkalikus foszfatáz)
 • a vesefunkciós paraméterekről (karbamid, húgysav, kreatinin, bilirubin)
 • a szénhidrát-, a fehérje-, és zsíranyagcseréről (vércukor, koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid, összfehérje, albumin)
 • ionháztartásról és ásványianyag raktárakról (Na, K, Ca)
 • a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokról (CRP)

A laborvizsgálati eredmények alapján a Basic csomag a következő 7 betegségcsoport meglétének kockázatát becsüli:

 1. Pajzsmirigy-betegségek
 2. Cukorbetegség különböző formái
 3. Májbetegségek
 4. Táplálkozási anémiák
 5. Zsíranyagcsere zavarai
 6. Epe- és hasnyálmirigy-betegségek
 7. Vesebetegségek

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

A vizsgálatra éhgyomorral jelenjen meg, ami 12 órás koplalást jelent (víz fogyasztása javasolt).

Leletértelmezés

Amennyiben a felsorolt betegségcsoportok valamelyikéből ismert, kezelt és/vagy karbantartott betegsége van, úgy ez a tény módosíthatja az értékelést és Ön - az adott betegségcsoportokra - álnegatív eredményt kaphat. Az OKOSLELET eredményével kapcsolatban minden esetben konzultáljon háziorvosával vagy kezelőorvosával. Amennyiben nem rendelkezik kezelőorvossal, konzultálhat laborszakorvosainkkal, akik segítenek a leletek értelmezésében, és indokolt esetben javaslatot adnak újabb laborvizsgálatok elvégzésére, valamint szakorvos felkeresésére. Tudjon meg többet és kérjen laborszakorvosi konzultációt!


Eredménykiadási idő: 4 munkanap

Vizsgálatok Várható elkészülés
Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) 1 munkanap
Albumin 1 munkanap
Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT) 1 munkanap
C reaktív protein (CRP) 1 munkanap
Direkt bilirubin 1 munkanap
Gamma-glutamiltranszferáz (GGT) 1 munkanap
Glükóz (vércukor) 1 munkanap
Húgysav 1 munkanap
Kalcium 1 munkanap
Kálium 1 munkanap
Karbamid 1 munkanap
Koleszterin 1 munkanap
Kreatinin (+ eGFR) 1 munkanap
LDL-koleszterin 1 munkanap
Nátrium 1 munkanap
Transzferrin 1 munkanap
Triglicerid 1 munkanap
TSH (szuperszenzitív) 1-3 munkanap
Vas (Fe) 1 munkanap
Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel) + Retikulocyta 1 munkanap
Számítógéppel generált egyedi OKOSLELET  

Bővebb információ az okoslelet szolgáltatásról  

Foglaljon időpontot konzultációra
15 800 Ft
A fenti ár tartalmazza a mintavétel díját.
Rendelje meg vizsgálatunkat most!