Inhalatív molekuláris allergia – nyár végi gyomnövények (fekete üröm, parlagfű)

20 300 Ft

Az egész világon a pollenek a leggyakoribb allergének. A pollenallergiában szenvedő betegek körülbelül felében ételallergia is kialakul. Például a nyír- és a fekete üröm allergiában szenvedőknél gyakran alakul ki orális allergia szindróma alma, cseresznye és mogyoró fogyasztása után, vagy általánosabb tünetek zeller, sárgarépa, mustár vagy fűszerek fogyasztása után. Fűpollen-allergiától szenvedő betegek gyakran mutatnak allergiás tüneteket például rozs- vagy búzaliszttermékek, földimogyoró vagy paradicsom fogyasztása után.

Ezek a keresztreakciók az IgE-antitestek által felismert inhalatív és nutritív allergének szerkezeti hasonlósága következtében alakulnak ki. Lehetséges, hogy a pollen és a zöldség közötti keresztreakciókat a glikoprotein antigén szénhidrát részei ellen termelődött specifikus IgE váltja ki, mely megtalálható mind a pollenekben, mind a növényi élelmiszerekben.

A pollenszenzibilizáció szerológiai diagnózisára szolgáló módszerek a natív allergén kivonatokkal és a molekuláris allergénekkel (allergénkomponensekkel) szembeni specifikus IgE-antitestek kimutatásán alapulnak.

A vizsgálat lehetőséget ad az eredeti és a keresztreagáló antigének elkülönítésére, a megfelelő terápia (immunterápia) kiválasztására.

Vizsgált komponensek:
  • nArt v1 fekete üröm
  • nArt v3 fekete üröm lipid-transzfer protein
  • nAmb a1 parlagfű


Eredménykiadás: 21 munkanap


20 300 Ft
A fenti ár NEM tartalmazza a mintavétel díját.
Rendelje meg vizsgálatunkat most!