C- és D-vitamin csomag

18 920 Ft 14 500 Ft -23%

A csomagról

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nyilvános adatai alapján a hazai gyógyszertárakban leggyakrabban vásárolt vitamin a D3- és a C-vitamin készítmények. Sokan csak ezt a két vitaminkészítményt szedik az immunrendszer erősítése érdekében.

A C-vitaminról

Vízben oldódik, ezért a szervezet csak rövid ideig képes tárolni. Sejtjeink a bevitt C-vitamin mennyiségből annyit használnak fel, amennyit tudnak, a többi pedig vizelettel távozik, azaz folyamatosan pótolni kell.

Bizonyos esetekben nagyobb mennyiségű C-vitamin szedése szükséges, pl. influenza szezonban, terhesség és szoptatás idején, dohányzás, hosszantartó stresszhatás, intenzív sport esetén stb.

A D-vitaminról

Kilóg a vitaminok közül, hiszen míg a többi vitaminhoz élelmiszerek útján jutunk hozzá, addig a D-vitamint szervezetünk is képes előállítani a napfény UV-B sugárzásának hatására. D-vitamin raktárainkat ily módon tavasztól őszig tudjuk feltölteni. A késő őszi, a téli, illetve a kora tavaszi napsugárzás még nem elegendő a D-vitaminképződéshez. Sajnos az élelmiszerekben elenyésző a D-vitamin mennyisége- kivéve a halmáj olajban-, ezért pusztán étkezéssel nem tudjuk fedezni a szükségletünket. Ősztől tavaszig a megfelelő D-vitaminszint biztosításához a szintetikus D-vitamin (D3) pótlás ajánlott. Táplálkozással, vagy napfényen való tartózkodással nem lehetséges a túladagolása, de étrend-kiegészítőkkel igen.

Kinek ajánljuk a csomagot?

Mindenkinek, aki e két vitamin szedésével szeretné erősíteni az őszi, téli és kora tavaszi hónapokban az immunrendszerét, és szeretné ellenőrizni a vitaminbevitel hatékonyságát, megfelelő hasznosulását. A megfelelő C- és D-vitamin-készítmény kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen hatalmas a választék, a különböző gyártók, különböző mennyiségű hatóanyagot tartalmazó étrend-kiegészítőiből. A vitaminok felszívódását számos állapot, vagy szokás (pl. kávéval, vízzel, gyümölcslével bevett D-vitamin felszívódása csekély) befolyásolja. Ezért szedésük előtt ajánlott konzultálni a kezelőorvossal, ill. a helyes adagolás érdekében ősszel a készítmények szedésének megkezdése előtt érdemes ellenőriztetni a vitaminok szintjét és ugyanez ajánlott a tél végi, kora tavaszi időszakban is.

Miről tájékoztat a vizsgálat?

A vizsgálat megmutatja, hogy az Ön szervezetében a szükséges mennyiséghez (referenciatartományhoz) képest, mennyi van jelen az egyes vitaminokból, mely alapján orvosa meghatározhatja az egyes vitaminok ajánlott napi adagját.

Vizsgálatok Várható elkészülés
C-vitamin 21 munkanap
Össz. (total) D-vitamin 1-3 munkanap

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

A vizsgálatok elvégzéséhez nincs szükség semmilyen speciális előkészületre. Amennyiben vitaminkészítményt szed, annak bevételét célszerű a mintavétel/vérvétel utánra időzíteni.

Leletértelmezés

Amennyiben nem rendelkezik kezelőorvossal, konzultálhat laborszakorvosainkkal, akik segítenek a leletek értelmezésében, és indokolt esetben javaslatot adnak újabb laborvizsgálatok elvégzésére, valamint szakorvos felkeresésére. Tudjon meg többet és kérjen laborszakorvosi konzultációt!

Foglaljon időpontot konzultációra

További javaslatok

Amennyiben a lelet eltérést nem mutat, javasoljuk a vizsgálatokat évente legalább kétszer, tavasszal és ősszel elvégeztetni.


Forrás:

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/szakmai_oldalak/publikus_forgalmi_adatok/gyogyszer_forgalmi_adatok
https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/22261/a-d-vitamin-tuladagolasarol
https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11785/a-d-vitamin-jelentosege-szervezetunkben
https://www.hazipatika.com/taplalkozas/taplalekkiegeszitok/cikkek/miert_olyan_fontos_szervezetunknek_a_c-vitamin/20121114111221

18 920 Ft 14 500 Ft
A fenti ár tartalmazza a mintavétel díját.
Rendelje meg vizsgálatunkat most!