Laborszakértői konzultáció

Kérjük válasszon szakértőink közül

Szakértőinknél részletesen megtalálja, hogy az adott kolléga milyen szakmai tapasztalattal rendelkezik és milyen szakterületen vállal konzultációt. Az Időpontfoglalás gombra kattintva a kiválasztott szakértő naptárát tekintheti meg, ahol foglalását rögzítheti.


orvos, sportdiagnosztikai tanácsadó
SYNLAB

 Szakterületek: általános egészségügyi panaszok (fáradékonyság, hízás, fogyás), krónikus betegségek (szív-és érrendszeri, endokrinológiai betegségek stb.), életmóddal összefüggő betegségek és megelőzésük, táplálkozással kapcsolatos panaszok, laboratóriumi szűrővizsgálatok, gyógyszerkölcsönhatások vizsgálata

Dr. Bartók Róza általános orvosi diplomáját 2016-ban szerezte a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A diploma megszerzése után 3 évig dolgozott a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Sebészeti osztályán, ahol a sebészeti betegségeken kívül az általános betegellátás széles spektrumát is megismerte. Érdeklődési köre ezután a mozgásszervi és immunológiai betegségek felé fordult, így elhelyezkedett a Debreceni Egyetem Reumatológiai Tanszékén. 2022-ben sikeres családorvosi szakvizsgát tett, amellett a SYNLAB sportdiagnosztikai tanácsadóvá vált.
Az elmúlt években aktívan dolgozott a hobbi- és élsportolók, valamint az életmódváltásra vágyó páciensek széleskörű ellátásában. Munkája során az orvostanhallgatók és diplomás ápolók oktatási tevékenységébe is aktívan részt vett. Kiemelten fontosnak tartja, hogy megszerzett tudását folyamatosan fejlessze. Számos tudományos konferencián és képzésen nemcsak hallgatóként, de előadóként is részt vesz.

biológus, igazságügyi genetikus szakértő
SYNLAB Hungary genetikai szakértő

 Szakterületek: farmakogenetika – MyPGx, apasági és rokonsági DNS-tesztek, genetikai eredetvizsgálatok, myBIOME elemzés

Dr. Egyed Balázs 1994-ben szerezte biológus diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen, majd a hazai rendőrség igazságügyi DNS laboratóriumában dolgozott több mint tíz évet, ahol tevékenyen részt vett a hazai kriminalisztikai DNS-vizsgálatok bevezetésében. Igazságügyi genetikus szakértővé 2000-ben nevezte ki az igazságügyi miniszter. 2006-ban kapcsolódott be a SYNLAB GenoID molekuláris diagnosztikai laboratórium munkájába genetikus szakértőként, ahol 2009-ben létrehozta és tíz éven át vezette az önálló DNS Laboratóriumot. PhD doktori fokozatát 2008-ban nyerte el a hazai népesség DNS-változatosságának felméréséből írt dolgozatával. ISO 17025:2018 belső auditori képesítéssel rendelkezik. Eddig 45 tudományos közlemény szerzője vagy társszerzője, és számos nemzetközi konferencia előadója. A Nemzetközi Igazságügyi Genetikai Társaság (ISFG) tagja. Jelenleg a SYNLAB Hungary genetikai szakértője, feladata az új genetikai tesztek és vizsgálatok kifejlesztése és bevezetése a SYNLAB laboratóriumi hálózatában. Genetikai szakértői munkája mellett egyetemi adjunktusként genetikát, genomikát és igazságügyi genetikát oktat az ELTE Biológia Intézetében.

szakmai igazgató
SYNLAB Debreceni Mikrobiológiai Laboratórium

 Szakterületek: mikrobiológia, mintavételi szabályok, tenyésztéses vizsgálatok értékelése. Normál mikrobiális flóra, mikrobiom vizsgálatok és az ezzel összefüggő táplálkozási és életvezetési tanácsok.

Dr. Juhász Ágnes 1988-ban szerzett orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A diploma megszerzése után a Debreceni Kenezy Gyula Kórház Központi Laboratóriumában a klinikai kémiai területen kezdett dolgozni. 1993-ban Klinikai laboratóriumi vizsgálatokból, majd 2001-ben Orvosi Mikrobiológiából szerzett szakvizsgát. 2003-tól mint laboratórium vezető főorvos tevékenykedett az ÁNTSZ Mikrobiológiai Laboratóriumában, majd jelenlegi munkahelyén a SYNLAB Debreceni Mikrobiológiai Laboratóriumában. Nagy szakmai gyakorlatot szerzett a mikrobiológiai tenyésztéses vizsgálatok, a multirezisztens törzsek tanulmányozása terén. Az utóbbi években a normál bélflóra – a mikrobiom – összetételének egészségre gyakorolt hatása és az ezzel kapcsolatos kutatások kerültek az érdeklődése fókuszába, melyekről több hazai konferencián és tudományos tanácskozáson tartott előadásokat.

szakmai igazgató
SYNLAB Immunológiai Laboratórium

 Szakterületek: allergológia, intolerancia, cöliákia, gyulladással összefüggő laboratóriumi vizsgálatok, infektológia

Orvosi diplomáját 1971-ben kapta meg a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, általános orvosként. Először a Korvin Ottó Kórház Központi Laboratóriumában dolgozott. 1974-ben tett szakvizsgát orvosi laboratóriumi vizsgálatok témakörből. Ezen idő alatt a kórház belgyógyászati osztályán ügyelt, kijáró orvos volt és a mentőszolgálatban is részt vett. 1988-ban kinevezték a Szent László Kórház Központi Labortórium osztályvezető főorvosának. Itt folyamatosan oktatott szakorvos jelölteket, asszisztenseket, valamint dietetikusokat. 64 közleménye jelent meg, és több mint 300 előadást tartott magyar és nemzetközi fórumokon magyar és angol nyelven. 2007 óta nyugdíjasként folyamatosan, teljes munkaidőben dolgozik. 2011. június 1-től a SYNLAB Hungary Kft.-nél tölt be középvezetői pozíciót. 2019-től a SYNLAB Budapesti Diagnosztikai Központ Immunológiai Laboratóriumának szakmai igazgatója.
Érdeklődési köre elsősorban az allergia, intolerancia, cöliákia, gyulladással összefüggő laboratóriumi vizsgálatok és az infektológia.

klinikai biokémikus, klinikai laboratóriumi kutató, szakmai oktatási referens
SYNLAB Hungary

 Szakterületek: rutin laboratóriumi vizsgálatok (általános, klinikai kémiai, immunkémiai), általános egészségügyi panaszok, szűrővizsgálatok, leletértelmezés

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, Klinikai laboratóriumi kutató diplomát szerzett, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Klinikai biokémikusként szakvizsgázott, tagja a Magyar Orvosi Kamara DTE Szervezetének. 2011 novemberétől dolgozik a SYNLAB Központi Klinikai kémiai laboratóriumában, 3 éve jelenlegi pozíciójában elkötelezett híve a kollégák szakmai oktatásának, részt vesz páciensek oktatásában, feladatai közé tartozik szakmai tájékoztatók elkészítése, lektorálása. Napi munkájának része a kollégák, a partnerek folyamatos szakmai támogatása, konzultáció a páciensekkel, szakmai kommunikáció a laboratóriumok és a laboratóriumi folyamatokat kiszolgáló társosztályok között. Részt vesz a jövő laboratóriumi asszisztenseinek képzésében is, mint klinikai kémiai szakoktató.

szakmai vezető
SYNLAB Sportdiagnosztika

 Szakterületek: sport táplálkozás, vitaminok, sport diagnosztika, sport táplálékkiegészítők, sport teljesítmény fokozás

Máté közel 20 éve tevékenykedik a sport táplálkozás és táplálékkiegészítés területén, és több mint 6 éve foglalkozik hazai és nemzetközi elit sportolók, olimpikonok sportszakmai felkészítésével.
Több mint 200 sportszakmai és sporttáplálkozás tudományi előadást tartott Európában és a tengeren túl, elit versenysportolók, testépítők és utánpótláskorú sportolók részére.
Szakmai képzéseket és előadásokat tartott többek között a Magyar Edzők Társasága, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Úszószövetség, az Audi ETO KC, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Birkózó Szövetség, a Magyar Atlétikai Szövetség, A Magyar Öttusa Szövetség, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, az IFBB és más rangos sportszakmai szervezetek felkérésére.