Szakértői konzultáció laboratóriumi vizsgálat előtt vagy után

Foglaljon időpontot szakértő kollégáink egyikénél konzultációra

Telefonos konzultációs szolgáltatásunk lehetőséget biztosít az Ön számára, hogy személyes megjelenés nélkül, bárhonnan, kényelmesen, az Ön által választott időpontban – laborvizsgálat megrendelése előtt vagy a laboratóriumi lelet érkezése után –, telefonon konzultáljon szakértőinkkel. A konzultációs szolgáltatás a laboratóriumi diagnosztika számos részére kiterjed, az általános, rutin laboratóriumi vizsgálatok mellett megtalálható több, speciális szakértelmet igénylő terület is, mint pl.: immunológia, allergológia, mikrobiológia, genetika, sport diagnosztika, ahol szakértőink készséggel segítenek Önnek.

Felhívjuk figyelmét, hogy bár a laboratóriumi vizsgálatok a diagnosztikai folyamat elengedhetetlen részét képezik, ennek ellenére a pontos diagnózis felállításához és a gyógyulás érdekében történő, további lépések meghatározásához szükség lehet más szakterület orvosával történő konzultációra, valamint egyéb vizsgálatok végzésére is.

Első körben azt kell eldöntenie, hogy laborvizsgálat előtti tanácsadáson (vizsgálat előtti konzultáció) szeretne részt venni, vagy a már elkészült laboratóriumi eredményéről szeretne bővebb tájékoztatást kapni (vizsgálat utáni konzultáció). (Szakértőink csak a SYNLAB-nál végzett laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatban adnak felvilágosítást, így kérjük, hogy más laboratóriumban végeztetett vizsgálataival ne hozzánk, hanem a leletet kibocsátó laboratórium szakértőihez forduljon.)

Ha kiválasztotta a szolgáltatás típusát, döntse el, hogy szakértőt szeretne választani vagy inkább időpont preferenciája van. Ha konkrét labordiagnosztikai területtel kapcsolatban szeretne tájékoztatást kapni, akkor javasoljuk a szakértő választást. Szakértőinknél részletesen megtalálja, hogy az adott kolléga milyen szakterületen vállal konzultációt. Időpont preferencia esetén, a foglaltságtól függően, az adott időpontban rendelkezésre álló több szakértő közül is választhat.

Ezt követően történik a személyes adatok megadása. Kérjük figyeljen a pontosságra, különösen e-mail-címét és telefonszámát illetően, hiszen utóbbin fogja konzulensünk felvenni a kapcsolatot Önnel. Az adatok rögzítése során lehetősége lesz feltölteni a konzultációhoz kapcsolódó szakmai dokumentumokat (pl.: megelőző orvosi véleményt, SYNLAB-nál végzett labordiagnosztikai leletet stb.). Ez megtörténhet kép vagy .pdf formátumban. (Ha okostelefonnal készíti a felvételt, kérjük figyeljen az élességre, olvashatóságra ás az álló formátumra.) Titkosított dokumentumot kérjük, NE töltsön fel, mivel jelszó hiányában szakértőnk nem tudja azt elolvasni. Mivel a konzultációról szakértőnk a konzultációt követően kiállít egy írásos véleményt, melyet e-mailben, titkosított .pdf formátumban fogunk elküldeni Önnek, ezért szükséges lesz megadnia egy jelszót is, amivel a szakvélemény titkosításra kerül a GDPR szabályoknak megfelelően. Ezt ne felejtse el felírni saját magának is.

Az adatok megadását követően véglegesítheti a foglalást és megtörténhet a konzultáció díjának kifizetése az OTP SimplePay rendszerén keresztül.

A foglalásról és fizetésről e-mailben visszaigazolást küldünk az Ön által megadott e-mail-címre. Amennyiben a konzultáció díja nem kerül kiegyenlítésre a konzultációra történő jelentkezéskor, az időpont nem kerül befoglalásra, azt fenntartjuk más páciensünk számára!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy más szakorvosi és szakértői rendelésekhez hasonlóan egy 30 perces konzultációra egyszerre 1 fő bejelentkezését tudjuk fogadni.

Kérjük, figyeljen arra, hogy a konzultációra kiválasztott időpontban mindenképpen legyen elérhető, hogy fogadni tudja szakértőnk hívását!

Új szolgáltatásunk bevezetésének ideje alatt az alábbi kedvezményes díjak vannak érvényben:

A vizsgálat előtti konzultáció díja: 10 000 Ft / 30 perc
A vizsgálat utáni konzultáció díja: 10 000 Ft / 30 perc

Az Ön által kiválasztott időpontban szakértő kollégánk felhívja Önt a megadott telefonszámon. A konzultáció kezdetén személyazonosítás történik, melynek során konzulensünk rákérdez személyes adataira (név, születési dátum, lakcím, TAJ-szám).

A konzultáció időtartama: 30 perc (nem meghosszabbítható)

A konzultációt követő 24 órán belül szakértőnk e-mailen kiküldi írásos véleményét (Ambuláns lap), mely tartalmazni fogja az Ön adatait, az Ön által megosztott lényegi információkat (pl.: panaszok, tünetek, laboratóriumi eltérések), valamint szakértőnk magyarázatát/javaslatait. A titkosított .pdf formátumban kiküldésre kerülő Ambuláns lap megnyitása azzal a jelszóval lesz lehetséges, amelyet a foglaláskor megadott. (Lásd „A konzultációra jelentkezés módja” menüpontot.)

Amennyiben mégsem szeretné a konzultációt igénybe venni, azt legkésőbb 24 órával a foglalt időpont előtt még lemondhatja, ebben az esetben a konzultációs díjat visszautaljuk. (A várható pénzügyi tranzakciós átfutási idő minimum 7-14 nap.) 24 órán belüli lemondás esetén a konzultációs díj nem kerül visszautalásra. A lemondást két módon kezdeményezheti: megteheti a foglalást visszaigazoló e-mailben található „Lemondás” linkre kattintással, vagy ügyfélszolgálatunkon keresztül, telefonon is van rá lehetőség.

Amennyiben másik időpontot szeretne választani a konzultációra, azt úgy teheti meg, hogy lemondja az eredeti foglalást (figyeljen a 24 órás korlátra!) és foglal egy új időpontot. A szabályosan lemondott foglalás díja visszautalásra kerül a lemondást követő 7-14 napon belül, míg az új foglalás díját a foglalás véglegesítésekor ki kell fizetnie.

Az Ön által lefoglalt időpontban szakértőnk megkísérli felhívni Önt a megadott telefonszámon. Amennyiben kollégánk nem éri el Önt, akkor 5, majd 10 perc elteltével ismét próbálkozik. Ezt követően sajnos nem áll módunkban a hívást megismételni. A konzultációs díj visszatérítésére ebben az esetben nincs lehetőség.
  • akinek nincs különösebb panasza, de a megelőzés és egészségtudatos életmód híveként szeretné kivizsgáltatni magát vagy hozzátartozóját és tanácsra van szüksége, hogy milyen vizsgálatokat vagy vizsgálati csomagot lenne érdemes választani
  • akinek panasza, tünete van, és szeretne utánajárni annak, hogy mi állhat a háttérben, de nem tudja, milyen laboratóriumi vizsgálatok segítenének az esetlegesen fennálló egészségügyi problémák mihamarabbi diagnosztizálásában
  • akinek konkrét elképzelése van arról, hogy milyen irányban szeretné kivizsgáltatni magát, de nem tudja, hogy a rendelkezésre álló palettából mely vizsgálatokat és milyen sorrendben lenne célszerű elvégeztetni
  • akinek életkörülményeiből, életmódjából, napi tevékenységéből fakadóan rendszeres szűrésre vagy eseti labordiagnosztikai ellenőrzésre van szüksége, és ehhez szeretne segítséget kapni (pl.: sportolók, aktív életmódot folytatók)

Mit nem tartalmaz a vizsgálati előtti konzultáció?

A konzultáció segíti a diagnosztikai folyamatot, de nem helyettesíti annak összes szükséges lépését. Komplex kivizsgálást igénylő eseteknél a laboratóriumi diagnosztika az egyik legfontosabb, de nem kizárólagos eszköze a diagnózis felállításának, így Önnek szüksége lehet egyéb, nem laboratóriumi vizsgálatokra vagy más területen dolgozó szakorvosok véleményére is. A laboratóriumi szakértői konzultáció értelemszerűen nem pótolja ezeket. Szakértőink terápiás javaslatot sem adnak, mivel az más szakterületek kompetenciájához tartozik.

  • aki a SYNLAB-nál végeztetett laboratóriumi vizsgálataival kapcsolatban szeretne segítséget kapni a leletértelmezéshez
  • aki szeretné tudni, hogy a fennálló panaszai, tünetei és a laborlelete alapján milyen szakorvoshoz forduljon, illetve milyen további laboratóriumi vizsgálatok támogathatják a pontosabb diagnózist
  • akinek életkörülményeiből, életmódjából, napi tevékenységéből fakadóan rendszeres labordiagnosztikai ellenőrzésre van szüksége és szakértői segítséget szeretne a terápiás vagy életmódbeli változtatások hatására bekövetkező anyagcsere változások értelmezéséhez (pl.: sportolók, aktív életmódot folytatók)

Mit nem tartalmaz a vizsgálati utáni konzultáció?

A konzultáció segíti a diagnosztikai folyamatot, de nem helyettesíti annak összes szükséges lépését. Komplex kivizsgálást igénylő eseteknél a laboratóriumi diagnosztika az egyik legfontosabb, de nem kizárólagos eszköze a diagnózis felállításának, így Önnek szüksége lehet egyéb, nem laboratóriumban végzett vizsgálatokra vagy más területen dolgozó szakorvosok véleményére is. A laboratóriumi szakértői konzultáció ezeket nem pótolja. Szakértőink terápiás javaslatot nem adnak, mivel az más szakterületek kompetenciájához tartozik.

Szakértőink nem vállalják más laboratóriumok által kiadott leletek értelmezését. A különböző laboratóriumok eltérő mérőrendszerekkel, eltérő reagenciával, ebből adódóan eltérő referenciatartományokkal dolgoznak, ezért a vizsgálatok eredményei sok esetben nem összehasonlíthatók. Továbbá a lokális folyamatok szabályozottsága, minőségbiztosítási szintje és azok vizsgálati eredményre gyakorolt hatása számunkra nem ismert, ezért javasoljuk ilyen esetben a leletet kibocsátó laboratórium szakembereihez fordulni.