Szakértői konzultáció laboratóriumi vizsgálat előtt vagy után

Foglaljon időpontot szakértő kollégáink egyikénél konzultációra


Információk az online konzultációs szolgáltatásról

Online konzultációs szolgáltatásunk lehetőséget biztosít az Ön számára, hogy személyes megjelenés nélkül, bárhonnan, kényelmesen, az Ön által választott időpontban online, az interneten keresztül konzultáljon szakértőinkkel.

Konzultációs szolgáltatásunk az egészségmegőrzést és a gyógyulást számos területen támogatja.

Szakértői konzultációnk:

 • a laboratóriumi diagnosztika számos részére kiterjed. Igénybe vehet vizsgálat előtti tanácsadást vagy a SYNLAB-nál készült leletek értelmezéséhez is kérhet segítséget magasan képzett labordiagnosztikai szakembereinktől.
 • Klinikai gyakorlattal rendelkező orvos kollégáink segítséget nyújtanak a panaszok hátterének feltárásában, a lehetséges okok kiderítésében és a további diagnosztikai vagy terápiás teendők meghatározásában a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Dietetikai konzultációnk segít az egészséges életmód kialakításában, a betegségek megelőzésben, illetve a dietoterápiával kezelhető vagy javítható kóros állapotok rendezésében (pl. PCOS, inzulin rezisztencia, életmódváltás, testsúly optimalizálással kapcsolatos dietetikai ajánlások).

Felhívjuk figyelmét, hogy bár a laboratóriumi vizsgálatok a diagnosztikai folyamat elengedhetetlen részét képezik, ennek ellenére a pontos diagnózis felállításához és a gyógyulás érdekében történő, további lépések meghatározásához szükség lehet más szakterület orvosával történő konzultációra, valamint egyéb vizsgálatok végzésére is.

A genetikai tanácsadás során a genetikai vizsgálat előtt vagy után klinikai genetikus orvoskollégánk

 • tájékoztatást ad az adott klinikai genetikai vizsgálatok elvégzésének vagy elmaradásának előnyeiről és kockázatairól
 • elvégzett vizsgálat után a többi orvosi dokumentációval együttesen értékeli a genetikai vizsgálat leletét
 • feltárja a tervezett vagy elvégzett humángenetikai vizsgálatok eredményeinek önt és közeli hozzátartozóit érintő lehetséges következményeit
 • segíti a betegség természetének megértését
 • a tanácsadáson elhangzottakat írásos formában is megküldi

Ha kiválasztotta a szolgáltatás típusát, döntse el, hogy szakértőt szeretne választani vagy inkább időpont preferenciája van. Ha konkrét diagnosztikai területtel kapcsolatban szeretne tájékoztatást kapni, akkor javasoljuk a szakértő választást.
FONTOS: szakértőinknél részletesen megtalálja, hogy az adott kolléga milyen szakterületen vállal konzultációt. Időpont preferencia esetén, a foglaltságtól függően, az adott időpontban rendelkezésre álló több szakértő közül is választhat.

Ezt követően történik a személyes adatok megadása. Kérjük figyeljen a pontosságra, különösen e-mail-címét és telefonszámát illetően. Az adatok rögzítése során lehetősége lesz feltölteni a konzultációhoz kapcsolódó szakmai dokumentumokat (pl.: megelőző orvosi véleményt, SYNLAB-nál végzett labordiagnosztikai leletet stb.). Ez megtörténhet kép vagy pdf formátumban. (Ha okostelefonnal készíti a felvételt, kérjük figyeljen az élességre, olvashatóságra ás az álló formátumra.) Titkosított dokumentumot kérjük, NE töltsön fel, mivel jelszó hiányában szakértőnk nem tudja azt elolvasni. Amennyiben ingyenes myBIOME leletelemzésre jogosult, a leletet nem szükséges feltöltenie. A konzultáció okát, célját kérjük tüntesse fel az erre szolgáló „megjegyzés” mezőben, továbbá ugyanide írja be, ha van ismert betegsége, illetve rendszeresen szedett gyógyszere. Mivel szakértőnk a konzultációt követően kiállít egy írásos véleményt, melyet e-mailben, titkosított pdf formátumban fogunk elküldeni Önnek, ezért szükséges lesz megadnia egy jelszót is, amivel a szakvélemény titkosításra kerül a GDPR szabályoknak megfelelően. Ezt ne felejtse el felírni saját magának is.

Az adatok megadását követően véglegesítheti a foglalást és megtörténhet a konzultáció díjának kifizetése az OTP SimplePay rendszerén keresztül.

A foglalásról és fizetésről e-mailben visszaigazolást küldünk az Ön által megadott e-mail-címre, emellett kap egy olyan e-mailt is, mely a konzultációs linket tartalmazza. Ezt feltétlenül mentse el magának, mert a link segítségével tud majd kapcsolódni az online konzultációhoz. Amennyiben a konzultáció díja nem kerül kiegyenlítésre a konzultációra történő jelentkezéskor, az időpont nem kerül befoglalásra, azt fenntartjuk más páciensünk számára!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy más szakorvosi és szakértői rendelésekhez hasonlóan egy konzultációra egyszerre 1 fő bejelentkezését tudjuk fogadni.

Kérjük, figyeljen arra, hogy a konzultációra kiválasztott időpontban mindenképpen legyen elérhető!

Szakértői konzultáció díja: 15 000 Ft / 30 perc
Dietetikai tanácsadás díja: 20 000 Ft / 45 perc
Genetikai tanácsadás díja: 30 000 Ft / 30 perc

Az online konzultáció a Microsoft Teams program segítségével valósul meg az interneten keresztül. Munkatársunk ezért a foglalást követően küld Önnek egy e-mailt, mely tartalmazza azt a linket, amelyre kattintva be tud kapcsolódni az online konzultációba az Ön által lefoglalt időpontban. Kérjük, hogy a linket tartalmazó e-mailt mentse el, hogy be tudjon majd lépni!

Technikai feltételek az online konzultációhoz
 1. Internetkapcsolat: Mivel az online konzultáció az interneten keresztül történik, ezért szükséges, hogy a konzultáció időpontjában olyan helyen tartózkodjon, ahol fel tud csatlakozni az internetre okoseszközével vagy számítógépével.
 2. Milyen eszközzel tud bekapcsolódni majd a konzultációba?
  Ehhez bármilyen okoseszköz – okostelefon vagy tablet/iPad –, vagy laptop, vagy mikrofonnal és webkamerával felszerelt asztali számítógép megfelelő. A konzultációba könnyen becsatlakozhat akár úgy, hogy letölti a Teams alkalmazást eszközére és azon keresztül, akár úgy, hogy web böngészőben nyitja meg azt. Ehhez részletes leírást itt talál, melyet kérjük feltétlenül olvasson el, ha korábban nem használta még a Teams alkalmazást: Bejelentkezés TEAMS konzultációba
Az online konzultáció folyamata
 1. A konzultáció időpontja előtt néhány perccel nyissa meg eszközén a konzultációs linket tartalmazó e-mailt és a linkre kattintva lépjen be az értekezletbe. Ha szükséges, írja be az „Értekezlet azonosítóját” és a „Hitelesítő kódot”, majd kattintson a „Bekapcsolódás az értekezletbe” gombra.
 2. Munkatársunk is belép és kezdetét veszi a konzultáció.
 3. Amennyiben munkatársunk nem találja Önt az értekezletben, megpróbálja felhívni Önt telefonon, hogy segítsen. Amennyiben kollégánk nem éri el Önt, akkor 5, majd 10 perc elteltével ismét próbálkozik. Ezt követően sajnos nem áll módunkban a hívást megismételni. A konzultációs díj visszatérítésére ebben az esetben nincs lehetőség.
 4. A konzultáció személyazonosítással kezdődik, ennek során konzulensünk rákérdez személyes adataira (név, születési dátum, lakcím, TAJ-szám).
 5. A konzultációt követően szakértőnk írásban is elküldi szakvéleményét az Ön által megadott e-mail címre. A dokumentum azzal a jelszóval lesz megnyitható, amit Ön az időpontfoglaláskor megadott.

Amennyiben mégsem szeretné a konzultációt igénybe venni, azt legkésőbb 24 órával a foglalt időpont előtt még lemondhatja, ebben az esetben a konzultációs díjat visszautaljuk. (A várható pénzügyi tranzakciós átfutási idő minimum 7-14 nap.) 24 órán belüli lemondás esetén a konzultációs díj nem kerül visszautalásra. A lemondást két módon kezdeményezheti: megteheti a foglalást visszaigazoló e-mailben található „Lemondás” linkre kattintással, vagy ügyfélszolgálatunkon keresztül, telefonon is van rá lehetőség.

Amennyiben másik időpontot szeretne választani a konzultációra, azt úgy teheti meg, hogy lemondja az eredeti foglalást (figyeljen a 24 órás korlátra!) és foglal egy új időpontot. A szabályosan lemondott foglalás díja visszautalásra kerül a lemondást követő 7-14 napon belül, míg az új foglalás díját a foglalás véglegesítésekor ki kell fizetnie.

Amennyiben munkatársunk nem találja Önt a Teams értekezletben, megpróbálja felhívni telefonon, hogy segítsen. Amennyiben kollégánk nem éri el Önt, akkor 5, majd 10 perc elteltével ismét próbálkozik. Ezt követően sajnos nem áll módunkban a hívást megismételni. A konzultációs díj visszatérítésére ebben az esetben nincs lehetőség.
 • ha a céljai között az egészséges és változatos táplálkozás kialakítása szerepel
 • amennyiben bármilyen emésztőrendszeri problémával küzd vagy betegségben szenved (pl.: hasi panaszok, reflux, puffadás, krónikus hasmenés)
 • ha bármilyen anyagcsere betegségben szenved (pl. diabétesz, inzulin rezisztencia, pajzsmirigy problémák, PCOS)
 • ha ételallergiája vagy ételintoleranciája van és ezekkel kapcsolatos dietetikai tanácsokra lenne szüksége
 • ha szeretné megőrizni egészségét, tanácsot kérne testtömegcsökkentéssel vagy -növeléssel kapcsolatban
 • életmódjából, napi tevékenységéből adódóan étrendi tanácsokra vagy speciális étrendre van szüksége (pl. sportolók)

FONTOS! Felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy az online dietetikai konzultációt követően írásos összefoglalót készítünk a konzultáción elhangzottakról, mintaétrend összeállítása azonban nem történik! Amennyiben mintaétrendet is szeretne kérni, erről egyeztethet az online konzultáció során és utólag is megvásárolhatja azt kiegészítő szolgáltatásként webshopunkban: www.synlab.hu/termek/mintaetrend

 • aki a megelőzés és egészségtudatos életmód híveként szeretné kivizsgáltatni magát vagy hozzátartozóját és tanácsra van szüksége, hogy milyen vizsgálatokat vagy vizsgálati csomagot lenne érdemes választani
 • akinek panasza, tünete van, és szeretne utánajárni annak, hogy mi állhat a háttérben, de nem tudja, hogy milyen laboratóriumi vizsgálatok segítenének az esetlegesen fennálló egészségügyi problémák mihamarabbi diagnosztizálásában
 • akinek konkrét elképzelése van arról, hogy milyen irányban szeretné kivizsgáltatni magát, de nem tudja, hogy a rendelkezésre álló palettából mely vizsgálatokat és milyen sorrendben lenne célszerű elvégeztetni
 • aki a SYNLAB-nál végeztetett laboratóriumi vizsgálataival kapcsolatban szeretne segítséget kapni a leletértelmezéshez
 • aki szeretné tudni, hogy a fennálló panaszai, tünetei és a laborlelete alapján milyen szakorvoshoz forduljon, illetve milyen további laboratóriumi vizsgálatok támogathatják a pontosabb diagnózist
 • akinek életkörülményeiből, életmódjából, napi tevékenységéből fakadóan rendszeres labordiagnosztikai ellenőrzésre van szüksége és szakértői segítséget szeretne a terápiás vagy életmódbeli változtatások hatására bekövetkező anyagcsere változások értelmezéséhez (pl.: sportolók, aktív életmódot folytatók)

Mit nem tartalmaz a szakértői konzultáció?

A konzultáció segíti a diagnosztikai folyamatot, de nem helyettesíti annak összes szükséges lépését. Komplex kivizsgálást igénylő eseteknél a laboratóriumi diagnosztika az egyik legfontosabb, de nem kizárólagos eszköze a diagnózis felállításának, így Önnek szüksége lehet egyéb, nem laboratóriumban végzett vizsgálatokra vagy más területen dolgozó szakorvosok véleményére is. Szakértőink terápiás javaslatot nem adnak, mivel az más szakterületek kompetenciájához tartozik.

Szakértőink nem vállalják más laboratóriumok által kiadott leletek értelmezését. A különböző laboratóriumok eltérő mérőrendszerekkel, ebből adódóan eltérő referenciatartományokkal dolgoznak, ezért a vizsgálatok eredményei sok esetben nem összehasonlíthatók. Továbbá a lokális folyamatok szabályozottsága, minőségbiztosítási szintje és azok vizsgálati eredményre gyakorolt hatása számunkra nem ismert, ezért javasoljuk ilyen esetben a leletet kibocsátó laboratórium szakembereihez fordulni.

 • A genetikai vizsgálat ELŐTT mindenkinek, de különösen annak, akiknek a konzultációs kérdőív kitöltése után a személyre és vizsgálatra szabott kérdéseire adott válaszai alapján javasoltuk a részvételt.
 • A genetikai vizsgálat UTÁN elsősorban annak, aki pozitív eredményt kapott, de bárki másnak is, aki szeretné szakértő segítségével értelmezni a leletét, megbeszélni a vizsgálatok eredményeinek lehetséges következményeit, megérteni az esetleges betegség természetét. A genetikai vizsgálat utáni tanácsadás a SYNLAB-nál készült genetikai vizsgálatok eredményével kapcsolatban vehető igénybe.