Sportdietetika

Sportdietetika – adatalapú döntéshozatal a táplálkozásban

A sportolók terhelése, bioritmusa, anyagcseréje, tápanyagigénye nagyban eltér az átlagtól. Ezeknek az egyéni elvárásoknak meg kell jelennie a sportoló táplálkozásában, ezért a 21. századi élsportban a sportdietetika a felkészülés elengedhetetlen komponense.

Szakembereink felmérik a sportolót érő terhelés nagyságát és sajátosságait, megismerik bioritmusát, egyéni jellegzetességeit, célzott laborparamétereit és sportcéljait. Az étrend összeállításánál elsődleges szempont, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján precíziós és célzott étrendi eszközökkel támogassuk a sportoló aktuális sportcéljait.

Az így kialakított étrend segítségével elősegíthetjük az izomzat, ízületek vagy kötőszövetek regenerációját, az aerob állóképességet, az anaerob képességeket, robbanékonyságot vagy az izomtömeg fejlődését.

Csomagjaink

Csapatunk

Labordiagnosztika

Sportlabor – adatalapú döntéshozatal a sportban

Laboratóriumi módszerekkel olyan élettani jelenségek vizsgálhatók, melyek nagy hatással vannak a sportoló teljesítményére, regenerációjára, általános állapotára. A különböző sportlabor-csomagokkal azonosíthatunk vagy előre jelezhetünk egyes hiányállapotokat, izom- ízületi vagy csontsérüléseket, a teljesítményt befolyásoló hormonális változásokat és a táplálkozást befolyásoló allergiákat vagy intoleranciákat.

A sportlabor segítséget nyújt az edzőnek a terhelés optimális beállításához, a dietetikusnak a személyre szabott étrend kialakításához, valamint a sportolónak a benne lakozó genetikai potenciál tökéletesebb kiaknázásához.

Laborszakorvosi konzultáció

szakmai igazgató
SYNLAB Immunológiai Laboratórium

Időpontfoglalás

laboratóriumi hematológia és immunológia szakorvos
SYNLAB Immunológiai Laboratórium

Időpontfoglalás

szakmai vezető
SYNLAB Sportdiagnosztika

Időpontfoglalás

Csomagjaink