A sportlabor (labordiagnosztika) és sportdietetika két olyan eszköz, melyet eredetileg élsportolóknak fejlesztettünk ki, hogy segítségével jobb eredményt érhessenek el. Hogyan? A sportlabor segítségével megállapítjuk, hogy mely élettani paraméterek játszanak fontos szerepet az adott sportoló teljesítményében, és hogy ezek mekkora eltérést mutatnak a kívánatostól. Ennek segítségével a sportdietetikus kialakít egy személyre szabott étrendet, hogy megszüntessék a hiányállapotokat.

Ezek a paraméterek amatőr és hobbisportolók számára is nagy jelentőséggel bírnak. Ön tudja a célját - legyen ez akár egyéni rekord megjavítása, fogyás, izomtömeg növelése vagy egészségesebb életmód -, mi tudjuk az odavezető utat! Először minden esetben egy vérvétellel megállapítjuk az esetleges laborparaméteri hiányállapotokat, majd a dietetikai konzultáció keretén belül komplett étrendet és tanácsokat adunk, hogy mit kell tenni a célok eléréséhez.

Kövesse az ábrát, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb csomagot!

Labordiagnosztika

Sportlabor – adatalapú döntéshozatal a sportban

Laboratóriumi módszerekkel olyan élettani jelenségek vizsgálhatók, melyek nagy hatással vannak a sportoló teljesítményére, regenerációjára, általános állapotára. A különböző sportlabor-csomagokkal azonosíthatunk vagy előre jelezhetünk egyes hiányállapotokat, izom- ízületi vagy csontsérüléseket, a teljesítményt befolyásoló hormonális változásokat és a táplálkozást befolyásoló allergiákat vagy intoleranciákat.

A sportlabor segítséget nyújt az edzőnek a terhelés optimális beállításához, a dietetikusnak a személyre szabott étrend kialakításához, valamint a sportolónak a benne lakozó genetikai potenciál tökéletesebb kiaknázásához.

Laborszakorvosi konzultáció

Ön volt nálunk sportlaboron, de nehezen tudja értelmezni a kapott leletet? Kérjen online konzultációt! Válassza ki valamelyik szakértőnket, és kérjen időpontot egy Önnek megfelelő idősávban!

  Kérjük vegye figyelembe, hogy szakembereink csak a SYNLAB által készített laborleletek elemzését vállalják.


szakmai igazgató
SYNLAB Immunológiai Laboratórium

 Szakterületek: allergológia, intolerancia, cöliákia, gyulladással összefüggő laboratóriumi vizsgálatok, infektológia

Orvosi diplomáját 1971-ben kapta meg a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, általános orvosként. Először a Korvin Ottó Kórház Központi Laboratóriumában dolgozott. 1974-ben tett szakvizsgát orvosi laboratóriumi vizsgálatok témakörből. Ezen idő alatt a kórház belgyógyászati osztályán ügyelt, kijáró orvos volt és a mentőszolgálatban is részt vett. 1988-ban kinevezték a Szent László Kórház Központi Labortórium osztályvezető főorvosának. Itt folyamatosan oktatott szakorvos jelölteket, asszisztenseket, valamint dietetikusokat. 64 közleménye jelent meg, és több mint 300 előadást tartott magyar és nemzetközi fórumokon magyar és angol nyelven. 2007 óta nyugdíjasként folyamatosan, teljes munkaidőben dolgozik. 2011. június 1-től a SYNLAB Hungary Kft.-nél tölt be középvezetői pozíciót. 2019-től a SYNLAB Budapesti Diagnosztikai Központ Immunológiai Laboratóriumának szakmai igazgatója.
Érdeklődési köre elsősorban az allergia, intolerancia, cöliákia, gyulladással összefüggő laboratóriumi vizsgálatok és az infektológia.
Időpontfoglalás

szakmai vezető
SYNLAB Sportdiagnosztika

 Szakterületek: sport táplálkozás, vitaminok, sport diagnosztika, sport táplálékkiegészítők, sport teljesítmény fokozás

Máté közel 20 éve tevékenykedik a sport táplálkozás és táplálékkiegészítés területén, és több mint 6 éve foglalkozik hazai és nemzetközi elit sportolók, olimpikonok sportszakmai felkészítésével.
Több mint 200 sportszakmai és sporttáplálkozás tudományi előadást tartott Európában és a tengeren túl, elit versenysportolók, testépítők és utánpótláskorú sportolók részére.
Szakmai képzéseket és előadásokat tartott többek között a Magyar Edzők Társasága, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Úszószövetség, az Audi ETO KC, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Birkózó Szövetség, a Magyar Atlétikai Szövetség, A Magyar Öttusa Szövetség, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, az IFBB és más rangos sportszakmai szervezetek felkérésére.
Időpontfoglalás

biológus, igazságügyi genetikus szakértő
SYNLAB Hungary genetikai szakértő

 Szakterületek: farmakogenetika – MyPGx, apasági és rokonsági DNS-tesztek, genetikai eredetvizsgálatok, myBIOME elemzés

Dr. Egyed Balázs 1994-ben szerezte biológus diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen, majd a hazai rendőrség igazságügyi DNS laboratóriumában dolgozott több mint tíz évet, ahol tevékenyen részt vett a hazai kriminalisztikai DNS-vizsgálatok bevezetésében. Igazságügyi genetikus szakértővé 2000-ben nevezte ki az igazságügyi miniszter. 2006-ban kapcsolódott be a SYNLAB GenoID molekuláris diagnosztikai laboratórium munkájába genetikus szakértőként, ahol 2009-ben létrehozta és tíz éven át vezette az önálló DNS Laboratóriumot. PhD doktori fokozatát 2008-ban nyerte el a hazai népesség DNS-változatosságának felméréséből írt dolgozatával. ISO 17025:2018 belső auditori képesítéssel rendelkezik. Eddig 45 tudományos közlemény szerzője vagy társszerzője, és számos nemzetközi konferencia előadója. A Nemzetközi Igazságügyi Genetikai Társaság (ISFG) tagja. Jelenleg a SYNLAB Hungary genetikai szakértője, feladata az új genetikai tesztek és vizsgálatok kifejlesztése és bevezetése a SYNLAB laboratóriumi hálózatában. Genetikai szakértői munkája mellett egyetemi adjunktusként genetikát, genomikát és igazságügyi genetikát oktat az ELTE Biológia Intézetében.
Időpontfoglalás

klinikai biokémikus, klinikai laboratóriumi kutató, szakmai oktatási referens
SYNLAB Hungary

 Szakterületek: rutin laboratóriumi vizsgálatok (általános, klinikai kémiai, immunkémiai)

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, Klinikai laboratóriumi kutató diplomát szerzett, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen Klinikai biokémikusként szakvizsgázott, tagja a Magyar Orvosi Kamara DTE Szervezetének. 2011 novemberétől dolgozik a SYNLAB Központi Klinikai kémiai laboratóriumában, 3 éve jelenlegi pozíciójában elkötelezett híve a kollégák szakmai oktatásának, részt vesz páciensek oktatásában, feladatai közé tartozik szakmai tájékoztatók elkészítése, lektorálása. Napi munkájának része a kollégák, a partnerek folyamatos szakmai támogatása, konzultáció a páciensekkel, szakmai kommunikáció a laboratóriumok és a laboratóriumi folyamatokat kiszolgáló társosztályok között. Részt vesz a jövő laboratóriumi asszisztenseinek képzésében is, mint klinikai kémiai szakoktató.
Időpontfoglalás

szakmai igazgató
SYNLAB Debreceni Mikrobiológiai Laboratórium

 Szakterületek: mikrobiológia, mintavételi szabályok, tenyésztéses vizsgálatok értékelése. Normál mikrobiális flóra, mikrobiom vizsgálatok és az ezzel összefüggő táplálkozási és életvezetési tanácsok.

Dr. Juhász Ágnes 1988-ban szerzett orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A diploma megszerzése után a Debreceni Kenezy Gyula Kórház Központi Laboratóriumában a klinikai kémiai területen kezdett dolgozni. 1993-ban Klinikai laboratóriumi vizsgálatokból, majd 2001-ben Orvosi Mikrobiológiából szerzett szakvizsgát. 2003-tól mint laboratórium vezető főorvos tevékenykedett az ÁNTSZ Mikrobiológiai Laboratóriumában, majd jelenlegi munkahelyén a SYNLAB Debreceni Mikrobiológiai Laboratóriumában. Nagy szakmai gyakorlatot szerzett a mikrobiológiai tenyésztéses vizsgálatok, a multirezisztens törzsek tanulmányozása terén. Az utóbbi években a normál bélflóra – a mikrobiom – összetételének egészségre gyakorolt hatása és az ezzel kapcsolatos kutatások kerültek az érdeklődése fókuszába, melyekről több hazai konferencián és tudományos tanácskozáson tartott előadásokat.
Időpontfoglalás

 Szakterületek: myBIOME elemzés

Kiss Ildikó Éva 2014-ben szerezte meg biológus diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Molekuláris, Immun- és Mikrobiológia szakirányán. A diploma megszerzése után a klinikai mikrobiológia került érdeklődése középpontjába, 2014-ben kezdett el biológusként dolgozni a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézetében. 2018-tól jelenlegi munkahelyén, a SYNLAB Központi Mikrobiológiai Laboratóriumában a tenyésztéses részlegen validálóként tevékenykedik.
Időpontfoglalás

Sportdietetika

Sportdietetika – adatalapú döntéshozatal a táplálkozásban

A sportolók terhelése, bioritmusa, anyagcseréje, tápanyagigénye nagyban eltér az átlagtól. Ezeknek az egyéni elvárásoknak meg kell jelennie a sportoló táplálkozásában, ezért a 21. századi élsportban a sportdietetika a felkészülés elengedhetetlen komponense.

Szakembereink felmérik a sportolót érő terhelés nagyságát és sajátosságait, megismerik bioritmusát, egyéni jellegzetességeit, célzott laborparamétereit és sportcéljait. Az étrend összeállításánál elsődleges szempont, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján precíziós és célzott étrendi eszközökkel támogassuk a sportoló aktuális sportcéljait.

Az így kialakított étrend segítségével elősegíthetjük az izomzat, ízületek vagy kötőszövetek regenerációját, az aerob állóképességet, az anaerob képességeket, robbanékonyságot vagy az izomtömeg fejlődését.

 A sportdietetikai konzultációt minden esetben sportlabornak kell megelőznie. Kérjük válasszon egyet laborcsomagjaink közül!

Csomagjaink

Csapatunk