Táplálékintolerancia vizsgálatok (46 tápanyag)

42 300 Ft

Táplálékintolerancia vizsgálatok (46 tápanyag)


A táplálékintolerancia lassan már Európában is népbetegségnek számít, hiszen az emberek több mint negyven százalékának a mindennapjait keseríti meg.

A betegség oka a bél falának megváltozott, zavart felszívó funkciója. Károsodott permeabilitás (áteresztő képesség) esetén ugyanis részlegesen lebomlott táplálékmolekulák is a keringésbe jutnak, az aktiválódó immunrendszer által termelt IgG-típusú ellenanyagok pedig változatos tünetek megjelenéséhez vezetnek.

A fokozott permeabilitás (leaky-gut szindróma, áteresztő bél szindróma) kialakulásában több tényező is szerepet játszhat: bélflóra megváltozása, hyperaciditás, egyoldalú táplálkozás, gyógyszeres kezelés, fertőzések, tartósítószerek, alkohol, nikotin, stressz, stb.

A kialakult immunválasz gyulladást indukál, mely krónikussá válhat, az egész szervezetben tüneteket okozva, nem csak a gyomor-bélrendszerben.

 

A leggyakoribb tünetek:
a hasmenés, székrekedés, puffadás, hányinger, gyomorpanaszok, irritábilis colon, migrén, asztma, ízületi rendellenességek, koncentrációhiány, bőrbetegségek és súlyproblémák (túlsúly, kóros soványság).

A betegség felismerését nehézzé teszi, hogy a tünetek sokszor az étkezés után csak órákkal, vagy napokkal később jelentkeznek, így a panasz és a táplálék összekapcsolása nem mindig egyértelmű.
A tünetek enyhítésére egy meghatározott időre eliminációs diéta javasolható azon élelmiszerek kizárásával, amelyekre magas IgG értékeket mértek.

A diéta összeállításában dietetikus segít a táplálkozási hiányállapotok elkerülése érdekében.

Javasolt a bélflóra helyreállítása is.

 

46 táplálékspecifikus IgG:

alma, bárányhús, brazil dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvízi hal (lazac, pisztráng), élesztő, fehérhalmix (tőke-és lepényhal), fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kagyló és rák, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprikamix (piros, zöld sárga), paradicsom, póréhagyma, rizs, rozsliszt, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldség (borsó, lencse, bab)

 

Információ a laboratóriumi vizsgálatról:

  • Kérjük a honlapról letölthető vizsgálatkérőlapot használni!
  • Mintavétel: natív vagy géles cső.
  • Mintaigény: 5 ml szérum vagy plazma.
  • Preanalitika: a minta 7 napig +4°C-on tárolható, 7 nap után fagyasztani szükséges.
  • A vizsgálattal kapcsolatban információt az ügyfélszolgálat +36 1 5 888 500-as, hétköznap 8–16 óra között hívható számán kaphat.
  • Az elkészült leletet a vizsgálatot kérő orvosnak küldjük postán vagy elektronikus úton.

A vizsgálat ára: 42 300 Ft

Eredmény kiadás: 7-9 munkanap