myBIOME™ teszt – a bél mikrobiom funkcionális elemzése metagenomi módszerrel

160 000 Ft

myBIOME™ teszt – a bél mikrobiom funkcionális elemzése metagenomi módszerrel

A myBIOME™ teszt DNS metagenom szekvenáláson alapuló vizsgálat, mely a bélrendszer mikrobiomjának teljeskörű, objektív és funkcionális elemzését teszi lehetővé. A módszer a széklet DNS új generációs metagenom szekvenálás módszerét alkalmazza, mely a bélben jelenlévő összes baktérium és egyéb szervezet (pl. archea, gomba, egysejtű élősködők, humán sejtek) teljes DNS-állományának nagy tömegű, parallel szekvencia maghatározását jelenti.

A módszer jellegéből fakadóan a myBIOME™ teszt során a bélben megtalálható összes élő sejt minden génjét és azok működését meghatározzuk, ezáltal nem csak a mikroorganizmusok listáját és azok mennyiségét ismerjük meg, hanem részletes információt kapunk a mikrobiom működéséről, a mikroorganizmusok által termelt és felhasznált metabolit kapacitásról. Mivel a mikrobák által a bélben termelt metabolitok aktívan befolyásolják egészségünket és kihatnak minden szervrendszer működésére, azok mennyiségi eltérése a kontroll és egészséges populációtól a mikrobiom nem megfelelő működését jelzi, ami kóros folyamatokat indukálhat és tarthat fent a szervezetben.

A myBIOME™ teszt által 25 ilyen funkciót és működésbeli jellemzőt határozunk meg, melyek fontosak a szervezet egészsége szempontjából. A teszt eredménye arról is részletes információval szolgáltat, hogyan érhető el mindenki számára az egészség szempontjából optimális mikrobiom összetétel személyre szabott táplálkozási útmutató segítségével.

A myBIOME™ lelet az alábbi legfontosabb paraméterekről nyújt információt:

  • Mikrobiális diverzitás
  • Interaktív mikrobiom profil
  • Teljeskörű mikrobiom faj (törzs) lista
  • A minta DNS kompozíciója
  • Mikrobiális metabolitok – 25 különböző paraméter
  • Mikrobiom emésztési potenciál
  • Jó és rossz egészségi állapottal összefüggésbe hozható baktériumok

Az online dinamikus lelet segítséget és referenciát ad olyan prebiotikus élelmiszerek kiválasztásához, melyek a mikrobiom összetételét és működését az egészség szempontjából pozitív irányba befolyásolják. Ezáltal a teszt egyedülálló módon segíti az optimális bél mikrobiom egyensúly kialakítását, a kóros és gyulladásos folyamatok megszüntetését, a szervezet jó egészséggel párosuló folyamatainak beindítását.

myBIOME kit

A myBIOME™ mintavételi kit

A myBIOME™ teszthez kifejlesztettünk egy mintavételi kitet, amely lehetővé teszi az egyszerű és tiszta széklet önmintavételt. Az egyedülálló mintavételi eszköz stabilizálja a levett mintát, ami 4 hétig stabil szobahőmérsékleten. A minta stabilitása biztosítja az eredmények megbízhatóságát.

Részletes információ és leírás a myBIOME™ tesztről  

Amennyiben szeretne részt venni online tréningünkön és myBIOME™ szakértővé válni, valamint páciensei számára elérhetővé tenni a tesztet, keresse fel oldalunkat.

A vizsgálat ára: 160 000 Ft

Eredmény kiadás: 6 hét