Mosodai vizsgálatok mosógépenként

31 433 Ft

Mosodai vizsgálatok mosógépenként

Általános információk a vizsgálatról:

Vizsgálat: Mosógépek (mosási technológiák) fertőtlenítő hatékonyságának ellenőrzése. A betegellátó és egyéb egészségügyi intézményekben keletkezett szennyes – fertőzöttnek tekintett – textília mosási folyamata során, a mosási technológia fertőtlenítő hatékonyságának ellenőrzését félévenként legalább egy alkalommal, a MSZ–03 30-83 szabványban meghatározottak szerint kell ellenőrizni.

Mikor javasolt a vizsgálat végzése?
• új vagy felújított készülék üzembe helyezésekor minden esetben
• üzemelő készüléknél legalább félévente
• fertőtlenítő hatás nem megfelelő eredménye és az azt követő műszaki, illetve az alkalmazott fertőtlenítő mosási eljárás felülvizsgálata után
• minden műszaki hiba kijavítása, vagy alkatrészcsere után, mely a mosógép fertőtlenítő hatását befolyásolhatja
• minden olyan esetben, amikor a fertőtlenítő hatás ellenőrzését egyéb okok (pl. kifogásolt, vagy fertőzött textília stb.) indokolják.

Vizsgálati módszer:
Meghatározott baktérium törzsekkel (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli) mesterségesen fertőzött textília együtt mosása a szennyes textíliával üzemszerű működés közben. A mosás végeztével a mesterségesen fertőzött textília tenyésztéses vizsgálata annak megállapítása céljából, hogy a ráoltott baktériumok életben maradtak-e.

A vizsgálati mintával kapcsolatos információ:
• A mosógépek biológiai hatásfok ellenőrzéséhez az előre elkészített preparátumokat a laboratórium adja ki a mintához mellékelt kísérőlappal a megrendelőnek.
• A készülék üzemeltetőjének a preparátumokat a rakománnyal együtt kell mosni.
• A fertőtlenítő mosás befejezése után a preparátum csomagot a tiszta textília közül ki kell emelni, majd steril petri-csészében, a kitöltött vizsgálati kísérőlappal az illetékes laboratóriumba kell juttatni.

A vizsgálat klinikai jelentősége:
Az MSZ-03 30-83 számú „Bakteriológiai vizsgálati előírások a mosás fertőtlenítő hatékonyságának ellenőrzésére” című szabvány alapján történik az eredmények értékelése.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

A vizsgálat ára: 31 433 Ft

Eredmény kiadás: 2-3 munkanap