Infertilitás panel I.

30 600 Ft

Infertilitás panel I.

Élettani, kórélettani háttér

 

A piruvátkináz a glükóz anyagcsere egyik fontos enzime, ennek az Napjainkban az ismétlődő spontán vetélés és a mesterséges megtermékenyítés utáni beültetés sikertelensége nők millióit érinti világszerte.Ismétlődő vetélésről beszélünk, amennyiben a női páciensnek ugyanazon partnertől fogant terhessége egymást követő három alkalommal is vetéléssel végződik, és nincs több mint egy élve születés.  Becslések szerint, 3 vagy annál több spontán vetélés a nők 1%-át, míg 2 vetélés a nők 5%-át érinti.  Az ismétlődő sikertelen mesterséges megtermékenyítésnek még nincs általánosan elfogadott definíciója, akkor beszélhetünk róla, ha többszöri beültetés után sem történik élve születés.

 

Klinikai jelentőség

Az esetek egy részében a vetélés kiváltó okára nem derül fény, a sikertelenség hátterében azonban több lehetséges kiváltó okot és hajlamosító tényezőt is feltételezhetünk.
Az ok lehet genetikai, endokrinológiai, anatómiai, alloimmun eredetű, befolyásolhatják környezeti faktorok, bekövetkezhet fertőzés következtében, hozzájárulnak a thrombophilia kockázati tényezők, illetve az esetek egy részében az ok immunológiai eredetű. Az immunológiai eredetű okok kivizsgálásának része az Infertilitás panel, melyben az infertilitásban előforduló leggyakoribb autoantitestek vizsgáljuk.

 

Infertilitás panel I. összetevői:

ANA ELISA, ds-DNS, Foszfolipid antitest szűrés, Thyreoidea-peroxidáz autoantitest (anti-TPO), Thyreoglobulin autoantitest, Cöliákia szűrés.

 

 

Forrás:

Fülöp V.: Sikertelen terhességek immunológiai háttere, LAM 2008;18(12):851-855

American Society for Reproductive Medicine Guidelines: Evaluation and treatment of reccurent pregnancy loss: a committee opinion[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

A vizsgálat ára: 30 600 Ft

Eredmény kiadás: 7-9 munkanap