Egyéb molekuláris allergia – Rovarméreg panel II. (méh, darázs, lódarázs, európai papírdarázs)

21 300 Ft

Egyéb molekuláris allergia – Rovarméreg panel II. (méh, darázs, lódarázs, európai papírdarázs)

Rovarméreg panel II.

A rovarméreg-allergiák nyaranta általános problémát jelentenek. Teljesen normális reakció a csípés helyén kialakult helyi duzzanat, fájdalom, viszketés és vörösség. Azoknál a betegeknél, akik allergiásak a rovarméregre, szisztémás tünetek jelentkezhetnek, pl. a csípés helyétől eltérő helyen képződő duzzanat, viszketés és vörösség, a garat és nyelv duzzanata, légzési nehézségek, émelygés, emésztőrendszeri görcsök, hasmenés, neurológiai problémák, mint zavartság, szédülés és egyensúlyi zavarok, valamint a trachycardia és a vérnyomás esése, és végül anafilaxiás sokk.

Minden rovarméreg-allergia gyanúja esetén vizsgálni kell a rovarméreg ellen termelődő specifikus IgE-ellenanyagokat. Az allergiát kiváltó leggyakoribb rovarmérgek közé tartozik a méh- és a darázsméreg. Az allergénkomponensekhez felhasznált természetes rovarméreg-kivonatok mellett már rekombináns, molekuláris allergének is rendelkezésre állnak a finomított szerológiai diagnosztikához. A méhméreg fő allergénmarkerei:  rApi m1, az rApi2 és rApi 10 komponensek (Apis mellifera). A darázsméreg fő allergénkomponensei: rVes v1 és rVes v5 (Vespula vulgaris). Az rPol d1 és rPol d2 a papírdarázs-méreg (Polistes dominula) fő markerei.

 

Ebben a kombinált, több paraméteres tesztben egyszerre vizsgáljuk a rovarméreg extractum (méh, darázs, lódarázs, európai papaírdarázs) és a molekuláris komponensek elleni antitesteket, valamint  CCD-markert (keresztreagáló szénhidrát determinánst), ami a rovarmérgek közötti keresztreaktivitás jelzője.

 

Ez a kombinált teszt segítséget nyújt a primer szenzibilizáció, a valódi többes szenzitizáció és a keresztreakciók megkülönböztetésére.

Azoknak, akik szisztémásan reagálnak a rovarméregre (súlyos, anafilaxiás reakciójuk volt), speciális immunterápiát (SIT) ajánlható. Ez nagyon hatékonynak bizonyult a további szisztémás allergiás reakciók megelőzésében.

A vizsgálat ára: 21 300 Ft

Eredmény kiadás: 9 munkanap