Direkt kenet mikroszkópos vizsgálata (küldött kenetből)

2 920 Ft

Direkt kenet mikroszkópos vizsgálata (küldött kenetből)

Általános információk a vizsgálatról
A mikroszkóp a szabad szemmel láthatatlan világ – baktériumok, vírusok, gombák – felismerésére szolgál. A mikrobák mikroszkópos vizsgálata történhet a vizsgálati anyagból közvetlenül, amikor a vizsgálat célja annak eldöntése, hogy van-e bármiféle mikróba a vizsgálati mintában, vagy történhet a baktérium tenyészetből, mely a mikróba azonosításában van segítségünkre.

Mikor javasolt a vizsgálat végzése?
A kérőlapon akkor kell jelölni ezt a vizsgálatirányt, ha a klinikus által tárgylemezre vett kenetet küldenek a laboratóriumba (pl. hüvelyváladék). Egyéb esetben (amikor direkt kenet nem érkezik) a laboratórium a szakma szabályai szerint elvégzi a szükséges mikroszkópos vizsgálatokat. Így ha kenetet nem küldenek a laboratóriumba, akkor a „direkt kenet mikroszkópos vizsgálata” kérést nem kell megjelölni a mikrobiológiai vizsgálatkérő lapon.

A vizsgálat klinikai jelentősége:
A minta mikroszkópos vizsgálata az esetek nagy részében csak gyors tájékozódásra szolgál, mely nem helyettesíti, csupán segíti a tenyésztésen alapuló mikrobiológiai diagnózist. Fontos diagnosztikai szerepe van azonban egyes nőgyógyászati kórképekben (bakteriális vaginózis), illetve enterális (székletben előforduló) paraziták kimutatására.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

A vizsgálat ára: 2 920 Ft

Eredmény kiadás: 1 munkanap