cobas® HPV

8 250 Ft

cobas® HPV


A cobas® HPV-teszt fókuszáltan méhnyakszűrésre szolgál: kizárólag a 14 magas kockázatú HPV-típus DNS-ét mutatja ki, melyek közül a HPV16 és HPV18 típusokat egyedileg azonosítja, a többi magas kockázatú típust (31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 és 68) pedig egyidejűleg, csoportban detektálja, ha klinikailag releváns a fertőzöttség szintje.

A vizsgálat NEAK- és magánfinanszírozott formában egyaránt kérhető.

Egyedül méhnyaki sejtminták feldolgozására alkalmas. Egyéb mintákra és alacsony vagy nem besorolt kockázatú HPV-típusok kimutatására továbbra is a hagyományos FS (Full Spectrum) HPV tesztünket ajánljuk.


A teszt teljesítőképességéről:
  • Az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság (FDA) által elfogadott teszt, ott és több európai országban is az ajánlott elsődleges szűrőteszt és az állami HPV szűrőrendszer alapja.
  • Klinikailag validált mind elsődleges szűrésre, mind pedig ASC-US citológia esetén annak felmérésére, hogy szükséges-e további vizsgálat.
  • Az álpozitív és álnegatív eredmények kockázatát csökkentő technológiákat alkalmaz: biztonságosságának egyik záloga a ß-globin belső kontroll, amely segít elkerülni a (mintavételből eredő) álnegatív eredményeket, a minden egyes mintareakcióban megtalálható AmpErase enzimtechnológia használatával pedig a kontaminációból származó álpozitív eredmények kockázata minimalizálható.
  • Megbízhatóságát nagyszabású klinikai vizsgálatokban, több különböző méhnyakszűrési stratégiával is validálták, az eredményeket 114-nél több tanulmányban, összesen 1.305.712 nő mintáján publikálták.

A megbízható minőséget biztosító cobas® HPV-teszt teljes mértékben megfelel Partnereink és Pácienseink minél magasabb színvonalú kiszolgálására törekvő SYNLAB-csoport szakmai követelményeinek és elvárásainak.


Mintatárolás: A vizsgálathoz biztosított PreservCyt® (ThinPrep) közegbe levett minták szobahőmérsékleten (15-30 °C) és hűtve (2–8 °C) is akár 3 hónapig tárolhatók. A mintát tilos fagyasztani!

A vizsgálat ára: 8 250 Ft

Eredmény kiadás: 3 munkanap (a minta laboratóriumba érkezésétől számítva)