2. trimester (16. hét) szűrés kockázatelemzéssel (béta-HCG Terhességi AFP Szabad ösztriol Inhibin A)

18 500 Ft

2. trimester (16. hét) szűrés kockázatelemzéssel (béta-HCG Terhességi AFP Szabad ösztriol Inhibin A)

A vizsgálat két részből áll. A terhesség idejének megfelelő biokémai markereket meghatározzuk a terhes nő szérumából és a terhesség ultrahangos és egyéb adatainak segítségével kockázatbecslést készítünk. A kockázatbecsléshez a PRISCA nevű nemzetközileg használt és elfogadott software-t alkalmazzuk. Ennek segítségével a mért paramétereket átszámoljuk az adott terhességi időre megadott populációs átlagokra, (MoM, median of multiple) valamint az értékelésnél figyelembe vesszük az anya életkorát, dohányzását, diabetesét, ikerterhességét és származását is.

A magzati kockázatbecslés Down-szindrómára (21-s triszomia), Edwards-szindrómára (18-s triszomia)  és velőcsőzáródási rendellenességre történik.

A kiértékeléshez nagyon fontos a magzati ultrahangos adatok pontos ismerete, mindkét trimesteri vizsgálatban szükséges a magzat tarkóredő (NT) és/vagy fejtető-farcsont távolság (CRL) megadása.


Vizsgálati protokollok:

1 trimester vizsgálatai (dupla szűrés): free-b-HCG és PAPP-A (12. terhességi hét)

2.trimester vizsgálatai(tripla szűrés): AFP+HCG+free ösztriol (16. terhességi hét)

A leleten megadjuk a mért értékeket és a kockázat statisztikai valószínűségét.


A vizsgálatok mintaigénye: 1 cső natív vér


Mintafogadás: 1062 Budapest, Podmaniczky u. 109. II. emelet. Időpont-egyeztetés: Ügyfélszolgálat: +36 1 5 888 500 (hétköznap: 8.00 – 16.00 óráig)


Kérjük a magzati kockázat kérőlap pontos kitöltését!

Az evvel a módszerrel végzett  laboratóriumi tesztek és ultrahangos mérések alapján végzett kockázati szűrés megbízhatósága Down szindrómára az 1. trimesterben 85-90%, a 2. trimesterben 75-80%.

Álpozitiv eredmény lehetséges az esetek 5%-ban mindkét trimesterben.

A szűrőteszt eredménye nem azonos a diagnózissal. További vizsgálatokra lehet szükség.

A vizsgálat ára: 18 500 Ft

Eredmény kiadás: 5 munkanap