Váci Laboratórium és Magánvérvételi Hely – Centrum-Lab (SYNLAB-csoport), Jávorszky Ödön Kórház

Cím:
2600 Vác, Argentini Döme tér 1-3. (Rendelő 1. emelet)

Időpontfoglalás

Vérvétel: H–P: 6.30 – 9.00

Mintaátvétel: H–P: 7.00 – 9.00

Leletkiadás:
H–Cs: 14.00 – 15.00
P: 13.00 – 14.00

Időpontfoglalás:

 • Online a fenti Időpontfoglalás gombra kattintva.
  Javasoljuk a honlapon történő időpontfoglalást a telefonvonal túlterheltsége miatt.
 • Telefonon: +36 30 498 5115, munkanapokon 11.00 –13.30 között


A beutalt páciensek számára az időpontfoglalás KÖTELEZŐ, a sürgősségi eseteket kivéve. (A sürgősségi igényt a beutaló orvosnak kell hitelesen igazolnia a kérőlapon pecsétjével és aláírásával, sürgősséggel csak a vizsgálatok meghatározott köre vehető igénybe.)

Hozott minta esetén – amennyiben a minta levétele nem a laboratóriumban történik és vérvétel sem lesz –, időpontfoglalás nem szükséges.

A foglalt időpont tájékoztató jellegű. Lehet, hogy a páciens később kerül behívásra. Az időpontfoglalás elsősorban iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a páciens mikor érkezzen a laboratóriumba a várakozási idő minimalizálása érdekében.


Laboratóriumunk csak 1 évnél idősebb gyermekek számára végez vérvételt.


Orális glukóztolerancia teszt (cukorterhelés) csak reggel 6.30 – 7.00 között kezdhető el, mivel a vizsgálat 2 órát is igénybe vehet.


Amennyiben a vizsgálatkérő lapjainkon nem található speciális tesztet szeretne igényelni, kérjük, előzetesen egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal


Csak térítés ellenében vehetők igénybe a vizsgálatok, ha:

 • a páciens saját kezdeményezésére, beutaló nélkül, vagy beutalóján nem szereplő vizsgálatot szeretne igényelni
 • közfinanszírozott beutalás esetén, ha:
  • a páciens nem tudja bemutatni TAJ-kártyáját, vagy az érvénytelennek bizonyul
  • a páciens nem tartozik a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe
  • olyan speciális vizsgálat végzésére van szükség, mely nem tartozik a laboratórium közfinanszírozott vizsgálati palettájába
  • ha a páciens járóbeteg-szakellátás körében igényelhető vizsgálatot szeretne igényelni, azonban erre vonatkozó szakorvosi beutalóval nem rendelkezik (kompetencia szabály)
  • ha a páciens a jogszabály által meghatározott időkorláton belül szeretne ismételt vizsgálatot végeztetni (időkorlát szabály)

Hozott minta esetén – ha a minta levétele nem a laboratóriumban történik és vérvétel sem lesz –, időpontfoglalás nem szükséges.


A vérvételre, vizeletvizsgálatra, glukózterhelésre és székletvizsgálatra vonatkozó legfontosabb információkat itt találja.

 

Az időpontfoglalásnál kötelező e-mail-cím és telefonszám megadása. A foglalásról visszaigazolást küldünk e-mailben, valamint probléma esetén telefonon keressük.

Vissza a vérvételi helyszínekhez