SYNLAB myBIOME™ – új mikrobiom teszt az egészséges bélflóra érdekében

SYNLAB myBIOME™ – új mikrobiom teszt az egészséges bélflóra érdekében

2022.05.01

Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy 2022 májusától bevezetjük a SYNLAB myBIOME™ tesztet a bél mikrobiom funkcionális elemzése céljából.

A myBIOME™ tesztünk egy DNS metagenom szekvenáláson alapuló vizsgálat, mely a bélrendszer mikrobiomjának teljeskörű, objektív és funkcionális elemzését teszi lehetővé. A módszer jellegéből fakadóan a vizsgálat során a bélben megtalálható összes élő sejt minden génjét és azok működését is meghatározzuk, ezáltal nem csak a mikrobiomot alkotó baktériumok, archeák, és egyéb egysejtűek listáját határozzuk meg, hanem részletes információt kapunk a mikrobiom működéséről, a mikroorganizmusok által termelt és felhasznált metabolitokról és mennyiségükről.

Az online myBIOME lelet többek között az alábbi paraméterekről nyújt információt: mikrobiális diverzitás, interaktív mikrobiom profil, teljeskörű mikrobiom faj (törzs) lista, a minta DNS kompozíciója, mikrobiális metabolitok – 25 különböző paraméter, mikrobiom emésztési potenciálok, jó és rossz egészségi állapottal összefüggésbe hozható baktériumok mennyisége.

Ezenkívül az online dinamikus lelet segítséget és referenciát ad olyan prebiotikus élelmiszerek kiválasztásához, melyek a mikrobiom összetételét és működését az egészség szempontjából pozitív irányba befolyásolják.

Bővebb információ  

Vissza a hírekhez