Járványhelyzettel kapcsolatos aktualitásaink

Járványhelyzettel kapcsolatos aktualitásaink

2020.05.16


Kapacitásunk bővítésének köszönhetően 2021. január 25-től ismételten előzetes regisztráció nélkül fogadjuk a hatósági és privát SARS-CoV-2 PCR vizsgálatra beküldött mintákat.

Részletek

2021. január 22.


2020. augusztus 17-től a SYNLAB Hungary Kft. jelentősen csökkentett díj ellenében tette elérhetővé a SARS-CoV-2 PCR-vizsgálatok angol nyelvű leletezését.

Részletek

2020. augusztus 17.


Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy a beutazáshoz kapcsolódó, karantén megszüntetése céljából végzett SARS-CoV-2 PCR vizsgálatok 2020. augusztus 1-től nem kérhetők hatósági finanszírozással.

Kérjük, fenti esetben az itt található "Vizsgálatkérő lap koronavírus (SARS-CoV-2) vizsgálathoz privát – fizetős – megrendelés esetén" elnevezésű formanyomtatványt használják!

Részletek

2020. július 31.


A SYNLAB 2020. május 7-től egészségügyi partnerei valamint lakossági ügyfelei számára is elérhetővé teszi az új koronavírus (SARS-CoV-2) fertőzés diagnosztikájában használható PCR és szerológiai antitest vizsgálatokat elsőként Budapesten, majd vidéken is.

Részletek

2020. május 7.


Tájékoztatjuk orvos partnereinket, hogy a SYNLAB május első felében tervezi elindítani az új koronavírus tesztelést mindkét (PCR és szerológiai antitest vizsgálat) módszerrel, illetve kombinálva is egészségügyi partnerei és a lakosság felé. A SYNLAB szakértői elkészítették a végzendő vizsgálatokkal kapcsolatos nemzetközi tanulmányokon és tapasztalatokon alapuló szakmai tájékoztatót is. Kérjük, amennyiben érdeklődik fenti vizsgálataink iránt, olvassa el figyelmesen.

A vizsgálatok előreláthatóan május első felében lesznek igényelhetők, a részletekről hamarosan tájékoztatjuk.

2020. április 24.


Ahogy már korábban jeleztük tisztelt Partnereinknek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) határozatával a SYNLAB Hungary Kft.-t is kijelölte az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések diagnosztikája keretében PCR-vizsgálatok elvégzésére.

Tájékoztató     Vizsgálatkérő lap

Részletek

2020. április 22.


Tájékoztatjuk orvos partnereinket, hogy az Országos Tisztifőorvos határozatában a SYNLAB Hungary Kft.-t is kijelölte az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések diagnosztikája keretében PCR-vizsgálatok elvégzésére.

A SYNLAB Budapest Diagnosztikai Központ 2020. március 31-től fogadja az NNK eljárásrendje és az EMMI kézikönyve alapján levett mintákat, és megkezdi a hatóságilag elrendelt koronavírus PCR-vizsgálatokat.

Részletek

2020. március 30.


Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a SYNLAB szünetelteti a lakossági közfinanszírozott minták SZEMÉLYES átvételét a 1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7. szám alatti Központi Laboratóriumában.

Részletek

2020. március 23.


Felhívjuk házi- és szakorvos partnereink figyelmét, hogy az EMMI rendelkezése alapján közfinanszírozott vérvételre érkező pácienseinket kizárólag SÜRGŐSSÉGI indikáció (életveszély vagy tartós egészségkárosodás lehetősége) fennállása esetén fogadhatjuk.

Kérjük, hogy a kérőlapon jelezze: sürgősséggel kéri a vizsgálatot, tüntesse fel a sürgősség indokát, és a kérést hitelesítse orvosi pecsétjével, valamint aláírásával is!

2020. március 17.


Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy bizonytalan ideig szüneteltetjük az alábbi környezetbakteriológiai vizsgálatainkat:

  • kéz-, felület-, textíliatisztasági vizsgálatok
  • sterilitási vizsgálatok
  • levegőtisztasági vizsgálatok
  • mosodai vizsgálatok
  • anyatej mikrobiológiai vizsgálata

Szüneteltetjük a vizsgálatokhoz tartozó preparátumok kiadását és a kiszállásos helyszíni mintavételeket is.

2020. március 17.


Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket a COVID-19 koronavírus-járvány miatt az ügyfélszolgálatunk és vérvételi helyeink által követett eljárásrendről. Kérjük, értesíték pácienseiket az alábbiakról.


Időpontfoglalás telefonon

Telefonos időpontfoglalás esetén kollégáink a következő, koronavírussal összefüggő kérdéseket teszik fel: 

  • Milyen célból kéri a vérvételt?

  • A jelentkezés okától függetlenül meg kell kérdeznünk, hogy nem lázas-e, van-e köhögése, orrfolyása, nehézlégzése?
    Amennyiben a válasz igen:
    Ön, vagy az Ön környezetében bárki járt-e fertőzött területen az elmúlt 14 napban, vagy volt-e kapcsolatban koronavírussal fertőzött személlyel?
    (Jelenleg közösségi terjedés szempontjából érintett területnek minősül: Kína, Szingapúr, Japán, Hong Kong, Észak-Olaszország, Irán, Dél-Korea)
  • Ha járt fertőzött területen és panaszai vannak, ne kérjen időpontot, hanem hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) zöld számát, ők adnak tájékoztatatást a további teendőkről. 


  • Ha járt fertőzött területen, és/vagy találkozott koronavírussal fertőzött személlyel, de nincsenek panaszai, akkor kérjük páciensünket, hogy várjon két hetet, és utána – amennyiben panaszmentes – kérjen időpontot.

  • Abban az esetben, ha nem járt fertőzött területen, nem találkozott fertőzött személlyel és hurutos panaszai vannak, adunk időpontot, de kérjük páciensünket, hogy vérvételi pontunkon orvosi maszkban jelenjen meg.  

Eljárásrend vérvételi helyeinken 2020. március 16-tól

  • Minden vérvételi helyen egyszerre csak egy páciens tartózkodhat. Kérjük ügyfeleinket, hogy a vérvételi hely előtt várakozzanak, és egymástól legalább 1,5–2 m távolságot tartva helyezkedjenek el.

  • Kérjük pácienseinket, hogy a vérvételi helyre történő belépést követően mossák meg majd fertőtlenítsék le a kezüket. Fertőtlenítőszert a helyszínen biztosítunk.

  • Előfordulhat, hogy munkatársunk a vérvétel megkezdése előtt homlokmérővel testhőmérséklet-mérést végez.

  • Előfordulhat, hogy munkatársunk sebészeti maszk felhelyezését kéri Öntől. Ebben az esetben maszkot biztosítunk.

  • Minden vérvétel regisztrációhoz kötött. Előjegyzés nélkül nem fogadunk pácienseket.
    Az EMMI 2020. március 15-i rendelkezése alapján közfinanszírozott – beutalóval igénybe vehető – vérvételre érkező ügyfeleinket kizárólag SÜRGŐSSÉGI vizsgálatkérés esetén fogadhatjuk.

  • Kérjük, a vérvételi helyre egyedül érkezzenek, gyermek pácienseinket legfeljebb egy felnőtt kísérheti

  • Terheléses vizsgálatot a járványügyi helyzet miatt jelenleg nem végzünk, mivel kockázatos lehet pácienseinkre nézve a vérvételi helyen történő több órás várakozás a vérvétel időpontjai között folyamatos betegforgalom mellett.

    Az érintett vizsgálatok köre:
    - OGTT (terheléses vércukor)
    - pp vércukor (étkezés utáni vércukor)
    - inzulinterhelés
    - növekedési hormon terhelés
    - Prolactin-terhelés
    - vasterhelés


Együttműködésüket köszönjük!

2020. március 14.





Vissza a hírekhez