Honnan fogad koronavírus mintákat a SYNLAB?

Honnan fogad koronavírus mintákat a SYNLAB?

2020.04.22


Ahogy már korábban jeleztük tisztelt Partnereinknek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) határozatával a SYNLAB Hungary Kft.-t is kijelölte az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések diagnosztikája keretében PCR-vizsgálatok elvégzésére.

Tájékoztató     Vizsgálatkérő lap


A SYNLAB Budapest Diagnosztikai Központ 2020. március 31-től fogad az NNK eljárásrendje és az EMMI kézikönyve alapján levett mintákat, és végez hatóságilag elrendelt koronavírus PCR-vizsgálatokat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. április 7-én közzétette az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések mikrobiológiai laboratóriumi ellátásának végzésére kijelölt diagnosztikai szolgáltatók beutalási rendjét, mely szerint a SYNLAB-hoz kell küldeni Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Fejér megyéből, illetve Budapest 20., 21., és 23. kerületéből a hatósági vizsgálatra érkező mintákat.

Kérjük, hogy a SARS-CoV-2 vizsgálat kérése előtt figyelmesen olvassa végig letölthető tájékoztatónkat!

Kérjük, a vizsgálatot az alábbi kérőlappal igényelje!

Tájékoztató     Vizsgálatkérő lap


Tájékoztatjuk orvos partnereinket, hogy a koronavírus (SARS-CoV-2) PCR vizsgálatokhoz szükséges mintavételi eszközök rendelési menetéről az alább letölhető dokumentumokból tájékozódhatnak.

Csomagolási és szállítási útmutató    


A mintákat a SYNLAB Hungary Kft. központi laboratóriumába, a SYNLAB Budapest Diagnosztikai Központba kell szállítani.

Cím: 1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.

Mintaátvétel: H–V 8.00 – 16.00


Figyelem! Mintaleadáskor csak a szabályosan, 3 rétegben csomagolt mintákat tudjuk átvenni.





Vissza a hírekhez