Tájékoztatás egészségügyi dolgozók kötelező HCV-szűréséről


Tisztelt Partnereink!

Mint arról bizonyára értesültek, a SYNLAB Hungary Kft. is részt vesz az egészségügyi dolgozók kötelező, a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 23/A. § (1)-(2) bekezdésében előírt HCV-szűrésében.

Ennek érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK-val) történt szerződéskötést követően megkezdjük a szűrést, mellyel kapcsolatosan az alábbi fontos tudnivalókra hívjuk fel a figyelmüket:

 • A HCV-szűrés minden Magyarországon tevékenykedő, az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény által egészségügyi dolgozónak minősülő személyek számára díjmentes, attól függetlenül, hogy állami vagy magánszolgáltatónál dolgoznak.

 • A mintabeküldő kizárólag foglalkozás-egészségügyi szolgáltató (beküldő munkahely) alap- vagy szakellátás lehet a törvényi előírások alapján.

 • Kérjük, hogy a vizsgálat elvégzéséhez használják az alábbi egyéni és/vagy csoportos kérőlapot, melyet foglalkozás-egészségügyi orvosi pecséttel és aláírással kell ellátni. A mintákat befogadni és adminisztrálni csak a fenti módon kitöltött kérőlappal együtt tudjuk.


 • Minták leadása: saját kijelölt vérvételi helyeinken nyitvatartási időben tudjuk fogadni a levett, hűtött mintákat, mely natív vér vagy savó lehet.

 • A SYNLAB-nál lehetőség van a minták levételére is, de felhívjuk a figyelmüket, hogy közfinanszírozott vérvételi helyeinken csak a területi ellátási kötelezettségünkbe tartozó egészségügyi dolgozók vérvételét vállaljuk díjmentesen. Minden egyéb esetben azt javasoljuk, hogy keressék meg a lakhelyükhöz tartozó, területileg illetékes közfinanszírozott vérvételi helyet, vagy előzetes időpontegyeztetés esetén a SYNLAB magánvérvételi helyein is van lehetőség vérvételre térítés ellenében. Kiemelt Vérvételi Partnereink nem vesznek részt a szűrésben. A szűrésben résztvevő vérvételi helyeink itt találhatók.

 • Kérjük, hogy telefonvonalaink terheltsége miatt elsősorban az online bejelentkezést preferálják.     Időpontfoglalás  

 • Budapest azon részein, ahol a napi rendszerességgel szállítunk mintákat az Önök intézményétől, szállítási költség nélkül is elvisszük a HCV-szűrésre levett mintákat laboratóriumunkba. Amennyiben olyan kerületből küldenének hozzánk mintákat, ahol nincs rendszeres szállításunk, kérjük, hogy gondoskodjanak a minták fent kijelölt mintaátvételi helyekre vagy budapesti Központi Laboratóriumunkba történő eljuttatásáról.

  A SYNLAB Központi Laboratórium címe:
  1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.

  A minták beküldésének határideje:
  2019. december 15.
  A fent részletezett szerződés alapján csak a beküldési határidőig beérkezett minták vizsgálata számolható el az NNK felé, így december 15-ét követően nem áll módunkban NNK-finanszírozott mintát átvenni.

 

Ha a fentiekkel kapcsolatosan további kérdésük volna, kérjük jelezzék Somogyi Eszter kereskedelmi koordinációs csoportvezetőnknek az eszter.somogyi@synlab.com e-mail-címen.


Vissza a hírekhez