Tájékoztatás a CONFIDENCE termékek kivezetéséről

Tájékoztatás a CONFIDENCE termékek kivezetéséről

2020.08.26


Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy 2020. augusztus 27-től a SYNLAB HPV diagnosztikai palettája módosul, beszállítói nehézségek miatt kivezetésre kerül termékpalettánkról a CONFIDENCE vizsgálatok valamennyi típusa: a CONFIDENCE HPV-X, CONFIDENCE Marker és a hrHPV triage keretében kérhető folyadékalapú citológia (LBC).

A közfinanszírozott minták méhnyakrák szűrésére jelenleg bevezetés alatt van olyan másik, nemzetközileg is elfogadott módszer, mely amellett, hogy megfelel a nemzetközi SYNLAB csoport magas minőségi elvárásainak, beszállítói oldalról is kellően stabil, megbízható háttérrel rendelkezik laboratóriumaink reagensellátásának folyamatos biztosítása céljából, mivel ez Ügyfeleink megfelelő színvonalú kiszolgálásának alapvető feltétele.

A bevezetésig a közfinanszírozott hrHPV vizsgálatokat az eddig csak magánfinanszírozottan elérhető Full Spectrum HPV tipizálási módszerrel végezzük Ügyfeleink számára.

A Full Spectrum HPV teszt az alábbi területeken alkalmazható:

  1. hrHPV fertőzöttség megállapítása mellett mind a 14 hrHPV típus egyedi tipizálására (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 és 68)
  2. a típus-specifikus perzisztáló HPV fertőzés igazolására a hrHPV fertőzés után-követésében
  3. az alacsony-kockázatú (low-risk, lr) HPV-típusok kimutatása csoportszinten, ezen belül a condylomák több, mint 90%-át okozó HPV6 és HPV11 típusok egyedi tipizálására
  4. minden oltási típus egyedi kimutatására (7-féle hrHPV és lrHPV: 6, 11)
  5. nem azonosított (NA) HPV típusok csoportszintű kimutatására (HPV1, 2, 3 stb.)


A CONFIDENCE Marker és LBC tesztek helyett a későbbiekben fogunk szakmailag megfelelő minőségű alternatívát kínálni Ügyfeleink részére, melyről külön tájékoztatást küldünk majd. Addig ezekre a tesztekre mintákat nem áll módunkban fogadni.


Vissza a hírekhez