A SYNLAB nem csak sport- és labordiagnosztikai, de a MOB hivatalos sporttudományi partnere is lett

A SYNLAB nem csak sport- és labordiagnosztikai, de a MOB hivatalos sporttudományi partnere is lett

2022.01.28

 

Továbbra is a Magyar Olimpiai Csapat támogatója marad a SYNLAB, amely Európa és Magyarország piacvezető labordiagnosztikai szolgáltatója. Az együttműködés keretében a SYNLAB sportdiagnosztikai és képzési programokkal is segíti a sportolókat, edzőket.

Partneri megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a SYNLAB Hungary Kft., amelynek keretében újabb egy éven keresztül szorosan együttműködnek azért, hogy minél eredményesebben szerepeljenek a magyar olimpikonok a hazai és nemzetközi versenyeken. A SYNLAB több mint 5000 féle paramétert tud vizsgálni az emberi testből a legmodernebb labortechnológiának köszönhetően. A sportdiagnosztikai szakemberek, illetve speciális laborvizsgálatok jóvoltából a tokiói nyári olimpiai játékokra több mint 70 magyar sportoló és 14 szövetség vezetői részére adott a SYNLAB a felkészülést és a csúcsteljesítményt befolyásoló, hasznos visszajelzést, illetve szakmai tanácsot.

„A sportdiagnosztika ma már nélkülözhetetlen eleme a sportolók hatékony felkészülésének, legyen szó nyári vagy téli olimpiáról. A SYNLAB tapasztalata és a laborjaik által biztosított csúcstechnológia nagyban elősegíti az edzők szakmai fejlődését és az olimpikonok rendszeres mérését. Példa nélküli csapatmunka zajlik a háttérben a magyar sportsikerek érdekében” – hangsúlyozta Fábián László, a MOB sportigazgatója.

Az együttműködés keretében a SYNLAB lett a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sporttudományi partnere is. SYNLAB Akadémia néven olyan képzési programok indulnak el idén februártól, amelyben nemzetközileg is elismert orvosok, biológusok, és labordiagnosztikai szakemberek ismertetik a legújabb sportdiagnosztikai trendeket és lehetőségeket edzőknek, illetve a sportolók felkészítésében segédkező dietetikusoknak, sporttudományi szakembereknek.

„Szeretnénk, ha a sportdiagnosztikai tudásunk és tapasztalatunk beépülne a hazai élsportba, s minél több elit edző és olimpikon nyitott lenne az újdonságokra, mert a jövő versenyeit azok nyerik meg, akik felkészülését a legújabb innovációk segítik” – mondta Lévai Richárd, a SYNLAB Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A MOB, a Magyar Edzők Társasága és a SYNLAB együttműködésének köszönhetően mintegy félszáz edző díjmentesen vehet majd részt a SYNLAB Akadémia képzésein.

A SYNLAB Akadémiáról bővebben itt lehet tájékozódni.

Hosszabbított a MOB és a SYNLAB: Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Lévai Richárd, a SYNLAB Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
 MOB / Szalmási Péter

Vissza a hírekhez