Önmintavételes koronavírus PCR-teszt nyálmintából

19 500 Ft

Önmintavételes koronavírus PCR-teszt nyálmintából

A COVID-19 fertőzést okozó SARS-CoV-2 vírus kimutatására a PCR-teszt a legérzékenyebb és legspecifikusabb vizsgálati eljárás, mert közvetlenül a vírus örökítőanyagát (RNS) mutatja ki a levett mintából. A SYNLAB által jelenleg alkalmazott RT-PCR teszt a vírus RNS négy különböző szakaszára irányul ezért a SYNLAB által alkalmazott PCR-vizsgálat igen nagy érzékenységűnek és megbízhatónak tekinthető.

Mindeddig a PCR-tesztet csak felső légúti mintából (orrból és garatból történő mintavétellel) lehetett elvégezni, melyhez a mintavétel külön szakembert igényel és emellett kellemetlenséggel is jár a páciens számára. 

A SYNLAB most egy új, nyálmintán alapuló PCR-tesztet vezet be, mely nem jár semmiféle kellemetlenséggel a mintavétel során és akár otthon is egyszerűen kivitelezhető, akár gyermekek esetében is, amennyiben a gyermek az előírásban foglaltak szerint, képes arra, hogy 2 ml nyálmintát adjon.

További előnye a vizsgálatnak, hogy a mintavételt megelőzően nincs szükség több órás éhezésre és szomjazásra. 4 óra helyett csak 1 óra a várakozási idő, mely alatt kerülni kell az ételek és italok fogyasztását, a rágógumizást és a dohányzást, a mintavételt megelőzően fél órával a száj kiöblítése szükséges tiszta vízzel.

Laboratóriumi vizsgálataink azt mutatják, hogy a nyálból végzett PCR-teszt érzékenysége megközelíti a felső légúti mintákból történő vizsgálat érzékenységét.

A nyálmintavételi csomagot a SYNLAB mintavételi helyeken tudja megvásárolni, és akár helyben leveheti a mintát és leadhatja vizsgálatra, vagy otthonában nyugodt körülmények között is elvégezheti azt.

Alkalmazása egyszerű, részletes útmutatóval segítjük a minta pontos levételét, mely a mintavételi csomagban megtalálható.

Kérjük, hogy minden esetben alaposan olvassa el és pontosan kövesse a mintavételi útmutatót a helyes vizsgálati eredmény érdekében! Otthoni mintavétel esetén fontos, hogy a levett mintát minél előbb, de legkésőbb 48 órán belül juttassa el mintavételi helyünkre, hogy a minta megfelelő állapotban kerüljön be a laboratóriumba!

A vizsgálat ára: 19 500 Ft

Eredmény kiadás: 24-48 óra