Mycoplasma hominis és Ureaplasma urealyticum tenyésztés genitális váladékból, vizeletből

10 620 Ft

Mycoplasma hominis és Ureaplasma urealyticum tenyésztés genitális váladékból, vizeletből

A vizsgálat  jelentősége:

Az urogenitális szervek gyulladásos folyamataiból izolált mycoplasmák kórokozó szerepét igazolták. A kismedencei gyulladás, colpitis, fluor, spontán abortus, idő előtti burokrepedés, koraszülés, gyermekágyi láz, neonatalis dystrophia és meningitis, agytályog, sepsis, urethritis, prostatitis eseteiben a mycoplasmák kórokozó szerepe bizonyított. Szerepet játszanak a férfi és női meddőség kialakulásában.

 

Vizsgálat indikációi:

Genitális szervek gyulladásos folyamatai.

 

Vizsgálati módszer:

A váladékból Mycoplasma hominis és Ureaplasma urealyticum kimutatás tenyésztéssel, azonosítás, csíraszám meghatározás és antibiotikum érzékenység vizsgálata.

 

A vizsgálati mintával kapcsolatos információ:

  • vizsgálatkérőlap típusa: Mikrobiológiai vizsgálati lap kitöltve küldendő a mintával.
  • minta típusa: genitális váladékból tamponnal vett minta.
  •  mintavétel módja:
    Húgycső vagy cervicovaginális váladékot speciális mintatartó csőben kell vizsgálatra küldeni. Mivel a mycoplasmának nagy az affinitása a nyálkahártyák sejtmembránjához, fontos, hogy a nyálkahártyáról annyi sejtet kell nyerni, amennyit csak lehet. Levétel után a tampont azonnal a speciális oldatot tartalmazó csőbe kell helyezni.
  • mintavételi eszköz: speciális mintatranszport cső Mycoplasma és Ureaplasma tenyésztéshez. A mintavételi cső mintavétel előtt is 2-8°C-on tárolandó!
  • Mintatárolás és szállítás: szobahőmérsékleten 5 óra, 2-8°C-on maximum 48 óra

Eredménykiadás módja: elektronikus leletküldés, kérésre postán is a beutalónak címezve.

 

Munkanapokon, illetve szombaton és az ünnepnapi ügyeletek idején, telefonon történő konzultációra is van lehetőség a mikrobiológus szakemberekkel, naponta 8-16 óra között.

 

A vizsgálat ára: 10 620 Ft

Eredmény kiadás: 2-4 munkanap