MyCARDIO – szív- és érrendszerre ható gyógyszerek

249 000 Ft

MyCARDIO – szív- és érrendszerre ható gyógyszerek

Személyre szabott gyógyítás a szív- és érrendszeri betegségek területén

Válassza a SYNLAB MyCARDIO farmakogenetikai (PGx) tesztjét!

Egészségügyi adatok szerint a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik ma az egyik legnagyobb kihívást, melyek a népesség jelentős százalékát érintik. Ide tartoznak a szívkoszorúér-betegségek, az agyi érbetegségek, a magasvérnyomás, különböző véralvadás problémák, a reumás szívbetegség és más hasonló kórképek. Az egészségtudatosság és az életmód mellett (pl. étrend, dohányzás mellőzése, fizikai aktivitás) az egyén genetikai jellemzői a legfontosabb tényezők a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását és gyógykezelésük kimenetelét tekintve. Ezen a területen sokszor hosszadalmas folyamat a megfelelő terápia kiválasztása, melynek során több gyógyszert is kipróbálhatnak az orvosok, mire megtalálják azt, melyre szervezete valóban jól reagál.

A SYNLAB egy új gyógyszerhatékonysági (farmakogenetikai) tesztet fejlesztett ki a szív- és érrendszeri betegséggel élő páciensek számára. A teszt a vizsgált személy genetikai tulajdonságai alapján segít a megfelelő hatékonyságú gyógyszer kiválasztásában, valamint a gyógyszer mellékhatások elkerülésében. A PGx-lelet birtokában kezelő orvosa könnyebben kiválaszthatja az Ön gyógyulásához legalkalmasabb gyógyszert és beállíthatja a megfelelő adagolását.

A MyCARDIO teszt segítségével elkerülhetők a többszöri gyógyszerváltások, a nemkívánt mellékhatások, rövidebb lesz a gyógyulás és nem elhanyagolható módon a kezelés költsége is csökken. A MyCARDIO egy genetikai teszt melyet levett vérből végzünk, ezért elég egyszer elvégeztetni az élete során.


A SYNLAB MyCARDIO panelbe bevont gyógyszerek
Panel Legfontosabb gyógyszertípusok
MyCARDIO
 • Szívritmus-szabályzók
 • Véralvadásgátlók
 • Vérnyomáscsökkentők
 • Thrombocyta-agregáció-gátlók
 • Szívműködést serkentő szerek
 • Lipidszintcsökkentők
 • Értágítók

MyCARDIO leletminta* – Véralvadásgátlók
Gyógyszerosztály Generikus név Elsődleges átalakítók Csökkent hatás lehetséges Előírás szerint alkalmazandó Fokozott toxicitás lehetséges
Véralvadásgátlók
K-vitamin-antagonisták warfarin CYP2C9, VKORC1 sárga jel
acenokumarol CYP2C9, VKORC1 sárga jel
Foszfodiészteráz-gátlók cilostazol CYP3A4 zöld jel

A szimbólumok jelentése:
sárga jel: Csökkent hatásfok lehetséges, megnövelt dózist kell alkalmazni.
zöld jel: A megszokott adagolásban lehet alkalmazni.
piros jel: Toxicitás kockázata áll fenn, csökkenteni kell a dózist, vagy másik gyógyszert alkalmazni.

* Leletminta részlet. A teljes farmakogenetikai profilon alapuló – mintegy 550 gyógyszerre vonatkozó – mintalelet itt érhető el. A MyCARDIO panelre vonatkozó leletminta a teljes MyPGx® – Farmakogenetikai nagy szűrőpanel részeként tekinthető meg.


 • A szív- és érrendszeri betegséggel élő vagy a betegség jelentős kockázatának kitett betegek nagy százaléka nem a megfelelő módon szedi a számára felírt gyógyszereket.
 • A nemkívánt mellékhatások elkerülése és a gyógykezelés hatásosságának fenntartása érdekében a szív- és érrendszeri betegek állapotát folyamatosan ellenőrizni szükséges.
 • A MyCARDIO elősegíti a gyógyszeres kezelés célzott tervezését és alkalmazását.


Gyógykezelése személyre szabásának lépései:
 1. Kérdezze meg orvosát, hasznos-e az Ön számára ez a vizsgálat!
 2. Ha konkrét gyógyszert keres, kérjük még a teszt megrendelése előtt ellenőrizze, hogy az adott gyógyszer hatóanyaga megtalálható-e a gyógyszerlistában! (A hatóanyag neve megtalálható a gyógyszer dobozán.)
 3. A teszt 4 héten belül elkészül és Önnek küldjük meg a vizsgálati eredményt.
 4. Ezután lehetősége nyílik megbeszélni orvosával a vizsgálati eredményt és optimalizálni a gyógykezelését.


RÉSZLETES PÁCIENS TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE  

GYÓGYSZERLISTA MEGTEKINTÉSE  

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ EGYES PANELEKRŐL  

A vizsgálati csomag megrendelése


A vizsgálat ára: 249 000 Ft

Eredmény kiadás: 21 munkanap