myBIOME™ teszt – a bél mikrobiom metagenomikai elemzése

195 000 Ft

myBIOME™ teszt – a bél mikrobiom metagenomikai elemzése

A myBIOME™ teszt a bélrendszer mikrobiomjának teljeskörű, objektív és funkcionális vizsgálata, melyet kis mennyiségű székletmintából végzünk el. A teszt a bélben élő mikroorganizmusok (baktériumok, archeák, gombák, vírusok) részletes leírását adja meg, valamint ezek hatását és befolyását a szervezet egészségi állapotára.

A bélben élő mikroorganizmusokat és azok működését együttesen mikrobiomnak nevezzük, és a mikrobiomunkat elsősorban az étrendünk és életmódunk alakítja ki és befolyásolja. A mikrobiom által termelt molekulák és anyagcseretermékek viszont a szervezet keringési rendszerébe kerülve kedvezőtlen vagy előnyös hatással vannak az egyes szervek és szervrendszerek működésére. A myBIOME™ teszt arról is részletes információt nyújt, hogyan érhető el mindenki számára az egészség szempontjából optimális mikrobiom összetétel egy személyre szabott táplálkozási útmutató segítségével.

Milyen betegségek/állapotok hátterében állhat az egészségestől eltérő mikrobiom?

  • Irritábilis bélszindróma (IBS) és gyulladásos bélbetegségek (IBD)
  • Különböző anyagcsere zavarok (elhízás, diabétesz stb.)
  • Szív- és érrendszeri betegségek, magasvérnyomás
  • Neurodegeneratív betegségek
  • Mentális megbetegedések

A myBIOME™ teszt metagenomikán alapuló vizsgálat, vagyis a bélben található összes élő sejt minden génjét és azok működését meghatározzuk annak érdekében, hogy a bél mikrobiom szervezetre gyakorolt pozitív és negatív hatásait megismerjük. A vizsgálati eredményt részletes leírással, magyarázattal, ábrákkal és táblázatokkal mutatjuk be az összefüggések megértése érdekében egy weboldalon keresztül elérhető interaktív lelet formájában. Az interaktív leletben a páciens orvosával együtt tudja elemezni a megállapított paramétereket. A részletes online lelet kivonata egy kb. 60-70 oldalas pdf formájában is letölthető.

myBIOME kit

A myBIOME™ lelet – csupán néhány részletet kiemelve – a következőkről nyújt információt:

MIKROBIÁLIS DIVERZITÁS: egészség indikátor, mely a bélben élő mikrobiom változatosságát és mennyiségét jellemzi. Magasabb, vagy a normál tartományban található diverzitási érték általában jó egészségi állapottal jár együtt.

MIKROBIÁLIS FUNKCIÓK: a bél mikrobiom működésének genomi analízise, mely megállapítja, hogy milyen anyagcseretermékeket állítanak elő illetve fogyasztanak a bél baktériumai. 25 ilyen alap funkciót elemzünk egyelőre.

EMÉSZTÉSI POTENCIÁL: milyen intenzitással és hatékonysággal bontja a különböző táplálék összetevőket (növényi rostok, fehérjék, bél belső nyálka) a mikrobiom.

SZEMÉLYRE SZABOTT TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÁS: segít mindenkinek a saját étrendjének összeállításában a személyes mikrobiom optimális beállítása érdekében.

Részletes információ és leírás a myBIOME™ tesztről  

A myBIOME™ tesztet megvásárolhatja a SYNLAB kijelölt mintavételi helyein vagy webshopunkon keresztül.

Szükséges minta: kis mennyiségű székletminta, melyhez a mintavételi kitet útmutatóval együtt a teszt megvásárlásával együtt kapja meg a SYNLAB kijelölt mintavételi helyein, vagy webshop megrendelés esetén postán.

A vizsgálat ára: 195 000 Ft

Eredmény kiadás: 6 hét