Leptin

11 700 Ft

Leptin

A természetes étvágycsökkentő leptin az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség elleni küzdelemhez nyújt segítséget. Ennek a legfontosabb zsírégető hormonnak a vizsgálatát eddig a cég németországi telephelyén végezték, mostantól a cég csepeli Központjában is elérhető a vizsgálat.


A leptin jelentősége

Ez az 1994-ben felfedezett zsírsejtekben képződő hormon sokféle anyagcserehatást fejt ki a különböző szövetekben, beleértve a glükagon és bizonyos szteroid hormonok termelésének visszaszorítását, a vércukor felvétel növelését a sejtekben, és a máj glükóztermelésének gátlását. Fontos szerepet játszik a zsíranyagcsere ellenőrzésében, a glükóz-, zsír- és csontanyagcsere, valamint a jóllakottság és az éhségérzet szabályozásában. Az anyagcsere egyensúly fenntartása érdekében a jeleket továbbítja a központi idegrendszer és a perifériás szervek felé. A szervezetet érintő leptin koncentrációkat a teljes zsírtömeg és a testtömeg-index (BMI), anyagcsere hormonok, a nem és a test energiaigénye is befolyásolja. Amikor a zsírsejtek „feltöltődtek”, leptin kiküldésével jelzik a jóllakottság érzetet.


Leptin

Forrás: Módosítva:Leptin Mutation news-medical net


A leptin mennyiségének a szintje délután a legalacsonyabb, éjfélkor pedig a legmagasabb. Ennek a hormonnak a termelődése hasonló az elhízott és sovány embereknél, ám az elhízottaknál mégis magasabb a leptin szint, a náluk kialakult leptin rezisztencia miatt.


Kinek javasolt a leptinszint-mérés?

  • a veleszületett zsírszegénységben szenvedőknek
  • a sikertelenül diétázóknak, hogy kiderüljön, hogy a leptinszint nem megfelelő
  • az állandó éhséget érző elhízottnak
  • a túlsúlyos gyermekeknek


A vizsgálat ára: 11 700 Ft

Eredmény kiadás: 21 munkanap