Lájkoljon - Újra itt az Agar art, a múlandó műalkotások versenye

Lájkoljon - Újra itt az Agar art, a múlandó műalkotások versenye

Az idei American Society for Microbiology - Agar Art 2020 (People’s Choice) versenyen egy-egy kilenc petri csészés kompozícióval méreti meg magát Seres Anikó és Szíjj Orsolya kollégánk.


Az Amerikai Mikrobiológiai Társaság az Agar Art elnevezésű tudományos művészeti versenyét 5 éve rendezi meg azzal a céllal, hogy bebizonyítsa, a tudomány és a művészet nem is áll olyan távol egymástól. A versenyre három – profi, félprofi és gyermek- kategóriában nevezhetnek azon kreatív tudósok, akik laboratóriumi agarlemezekkel és baktériumtörzsekkel dolgoznak. Az így készülő festmények különlegessége, hogy a festéket a felhasznált mikroorganizmusok helyettesítik. A versengés során a legtöbb lájkot kapott mű nyer.

Idén a központi víz- és élelmiszervizsgáló laboratóriumunk mikrobiológusai, Seres Anikó és Szíjj Orsolya indultak a versenyen. Az egy-egy kilenc petri csészéből álló alkotásról a naplementébe burkolózó színes őszi táj köszön vissza. Az alkotók a téma színvilágának megvalósításához Vogel Johnson táptalaját és Staphylococcus aureus baktériumtörzsét használták fel.


Segítsen Ön is, hogy kollégáink dobogós helyezést érjenek el!
Kérjük, lájkolja alkotásaikat a facebookon az alábbi gombra kattintva november 23-ig!

Szavazok!  


Mint ismert, a tavalyi versenyen is megmérették magukat kollégáink. Társaságunk mikrobiológusa, Pöstényi Zita, magyar népművészeti mintájú alkotása érdemelte ki a közönségdíjat, míg Héjja Andrea kolléganőnk Edvard Munch norvég expresszionista festő Sikoly című világhírű képét reprodukálva a 3. helyezést érte el.

Vissza az érdekességek, aktualitásokhoz