Programajánló gyerekeknek a SYNLAB-tól


Már hetek óta össze van zárva gyermekeivel? Imádja őket, de vannak pillanatok, amikor inkább bemenekülne egy pánikszobába? Fogalma sincs, hogyan lehet megoldani, hogy öt percet egyfolytában, fókuszáltan végigdolgozzon, mert folyton ráncigálja valaki a ruhája szélét és azt hajtogatja, hogy anya, anya?

Nos, tökéletes megoldással mi sem fogunk tudni szolgálni, de összegyűjtöttünk pár oldalt, linket, ahol talál programokat, tenni-vennivalót, amivel talán egy időre le lehet kötni a csemeték figyelmét. Ha Önnek is van más, jól bevált tippje a fölösleges energiák lekötésére, írja meg Facebook-oldalunkon.


Bábszínház

A Vaskakas Bábszínház minden vasárnap 11 órakor elérhetővé teszi youtube csatornáján egy-egy régebbi előadásuk felvételét. A következő május 3-án a Misi mókus kalandjai lesz.

Tovább

A Budapest Bábszínház művészei home office-ban mesélnek, szombatonként 11–13 óra között pedig régebbi előadások érhetők el itt.


Mese

Farkasházi Réka minden délután élőben mesél facebook oldalán. Mostanában épp Lázár Ervin van terítéken, ami felnőtteknek is nagy élmény. És mivel tegnap már a 35. mesénél tartott, azzal is eltelik egy kis idő, mire a gyerekek az összeset visszanézik.

Tovább

Szalóki Ági most nem énekel, hanem mesét mond. Minden este 7 órakor a Facebook-oldalán.

Tovább

Balsai Móni is beszállt a mesélésbe. „Móni mesél, te rajzolj” a karantén-mesesorozat címe. A videókon Móni hangja alatt általános iskolás gyerekek rajzai láthatók.

Tovább

Rengeteg ingyenesen letölthető hangoskönyv található mesékkel ezen az oldalon.

Az MTVA most elérhetővé tett rádiójátékokat, többek között a Rumini-sorozatból készült mesejátékokat, melyek itt elérhetők.


Film

A Nemzeti Filmintézet oldaláról sok klasszikus érhető el, ami a szülők szívét biztosan megdobogtatja, de talán a gyerekek is élvezik a régi kedvenceket, mint az Égigérő fű vagy a Keménykalap és krumpliorr.

Tovább

Amennyiben nem nosztalgiázni vágyik, akkor itt található több friss gyerekfilm, a Mary Poppins visszatértől a Hihetetlen családon keresztül a Jégvarázsig.

Tovább


Koncert

Huzella Péter minden nap 11 órakor Szobafogság koncertet ad a könyvespolca elől.

Tovább

Bíró Eszter nagysikerű, a Várkert Bazárban ebben az évadban bemutatott "Az időmanó mesekoncert" sorozata most online folytatódik a Várkert Bazár Facebook-oldalán május 10-től, vasárnaponként 11 órakor.


Rajz

Kicsit nagyobbaknak ajánljuk az online Fessneki tanfolyamokat. Előre elkészített videókat tesznek ki a Facebook-oldalukra, de elakadás esetén lehet segítséget kérni, úgyhogy a foglalkozás interaktív.

Agócs Írisz mesevilága egészen magával ragadó. Most Facebook-oldalán mindenkinek megtanítja, hogyan készül a panda, a flamingó, a Sajátkutya és a többi cuki kis állat.


Állatles

Ha érdekli, hogyan költ vagy tesz-vesz egy szalakóta, netán kuvik, figyelje az ország számtalan pontján elhelyezett webkamerákat itt vagy itt.

Az állatkertek mindennapi életébe itt van lehetőség bekapcsolódni:

  • Budapesti Állatkert
  • A Pécsi Állatkert két borjúfókája, Bonifác és Donka víz alatt zajló mindennapjait itt követheti nyomon.
Jó időtöltést kívánunk a kicsiknek!

gyerekprogramokVissza az érdekességek, aktualitásokhoz