Étrendkiegészítőkkel az erős immunrendszerért

Étrendkiegészítőkkel az erős immunrendszerért

A hírek szerint Magyarországon exponenciálisan nő a koronavírus-fertőzöttek száma. Minden eddiginél fontosabb tehát a betegség elleni harc egyik bástyájának, szervezetünk immunrendszerének támogatása. Milyen vitaminokkal előzhető meg a betegség, rövidülhet a lábadozási idő, vagy csökkenthető a szövődmények esélye? Kiderül sportdiagnosztikai üzletágunk csapatának összeállításából.


A jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzetben a szakemberek is felhívják a figyelmet arra, hogy egyre inkább érdemes odafigyelni a helyes táplálkozás mellett arra is, hogy szervezetünk vitaminellátása is megfelelő legyen.

D3-vitamin

Csökkenti a szervezetben a gyulladásos folyamatokat, támogatja az immunrendszer működését, valamint nélkülözhetetlen több szervrendszer egészséges működéséhez. A D3-vitaminból érdemes 4 napon keresztül 30 000 NE-t, majd utána napi 3000-5000 NE-t szedni. A vitamin bevételének legideálisabb ideje a reggeli órák, amikor a C-vitaminnal egy időben érdemes bevenni.

Ha kíváncsi D-vitamin-szintjére, nálunk felmérheti  

C-vitamin

A C-vitamin hiánya csökkenti szervezetünk védekező képességét a vírusfertőzésekkel szemben, valamint fokozza a gyulladásos folyamatok intenzitását. A megfelelő C-vitamin-ellátottság segíti a kötőszövetek védelmét, valamint támogatja a nyálkahártyák és a légzőhám regenerációját. A megfelelő C-vitamin-ellátottság influenzafertőzés és megfázás esetén csökkenti a betegségben töltött napok számát és enyhíti a tüneteket. Fertőzéseket követően a fehérvérsejtek C-vitamin-felvétele hirtelen megemelkedik, mely szintén a vitamin fontosságát támasztja alá. Ebből a vitaminból ilyenkor a naponta javasolt mennyiség 1000-1100 mg.

Ha C-vitamin-szint mérést végeztetne, kattintson  

Omega-3

Az omega-3 alapvető fontosságú az emberi egészséghez és a fejlődéshez. Mivel azonban a test nem képes ennek előállítására, így csak az élelmiszerek vagy az étrend-kiegészítők útján juthat hozzá a szervezet. Az omega-3-zsírsavak kordában tartják a gyulladásos folyamatokat, valamint csökkentik a vérrögképződés kockázatát. Az omega-3 ajánlott mennyiségét a vírusos időszakban napi 5 g halolajjal vagy 2,5 g halolaj és fél evőkanál lenmagolaj segítségével fedezhetjük.

Cink

A megfelelő cinkbevitel csökkenti a tüdőgyulladást okozó baktériumok szaporodási képességét, valamint csökkenti több légúti vírus, köztük a koronavírusok fertőzési és replikációs képességét. A cink képes lerövidíteni a betegségben töltött napok számát és enyhíteni a tünetek súlyosságát légúti fertőzések esetén. Hiányában viszont az immunrendszer gyengül és nő a felső légúti vírusfertőzések kialakulásának lehetősége. Cinkből érdemes a betegség első 3 napjában napi 3×25 mg-ot beszedni, majd 1×15-20 mg-ot naponta.

Nálunk választ kaphat arra is, hogy milyen szervezete cink állapota  

Koenzim Q10

Sokan csodaszerként tartják nyilván, mert amellett, hogy növeli az állóképességet és kiváló antioxidáns-hatással bír, tevékenyen részt vesz a sejtek energiatermelő folyamataiban. A koenzim Q10 termelődése az életkor előrehaladtával, valamint egyes gyógyszerek következtében csökken, így pótlása fontos lehet, különösen az idősek és krónikus betegségben szenvedők számára. Vírusos időszakban napi ajánlott fogyasztási mennyisége 2-300 mg/nap.

Végeztessen koenzim Q10 szint vizsgálatot  

omega-3


Vissza az érdekességek, aktualitásokhoz