Magazin

Siklósi Gergely útja az olimpiai ezüstéremig Tovább

Siklósi Gergely útja az olimpiai ezüstéremig

„Mint egy igazi robot: odamentem, megnyertem az olimpiai érmet és hazajöttem”

A tudatosság és a lazaság megfelelő egyensúlya meghozta a gyümölcsét: Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmesként tért haza a tokiói olimpiáról. A 23 éves párbajtőrözőnek hosszú út vezetett az ötkarikás játékok dobogójáig, melyen a SYNLAB is elkísérte.


Laborvizsgálat – kulcs a diagnózishoz Tovább

Laborvizsgálat – kulcs a diagnózishoz

Tudta Ön, hogy szívünk percenként nyugalomban megközelítőleg 5 liter vért forgat meg? Ez azt jelenti, hogy egyetlen vércsepp 60 másodperc alatt körbepásztázza az egész testet!


Minden, amit az új koronavírus laborvizsgálatairól tudni érdemes Tovább

Minden, amit az új koronavírus laborvizsgálatairól tudni érdemes


A WHO a világjárványt okozó új koronavírus elleni harc egyik fő eszközeként jelölte meg a koronavírus teszt elvégzését. A megfelelő diagnosztikai eljárás lehetővé teszi a fertőzés jelenlétének gyorsabb felismerését és a beteg megfelelő ellátását. A SARS-CoV-2 kimutatására többféle diagnosztikai teszt létezik. Nem mindegy azonban, hogy melyiket mikor végzik el, mint ahogy az sem, hogy mit szeretnénk megtudni: korábban átestünk-e már a fertőzésen, vagy hogy jelenleg fertőzöttek vagyunk-e. Az eligazodásban nyújtanak segítséget labordiagnosztikai szakembereink.


A 10 leggyakoribb allergiát okozó élelmiszer Tovább

A 10 leggyakoribb allergiát okozó élelmiszer

A különböző ételallergiák igen gyakori problémának számítanak a gyermek és a felnőtt lakosság körében egyaránt. De melyek is azok az élelmiszerek, melyek leginkább ennek hátterében állnak? Ezeket gyűjtöttük össze.

Mozgás túlsúllyal: semmit ne csinálj, ha fáj vagy kellemetlen – A személyi edző tanácsai Tovább

Mozgás túlsúllyal: semmit ne csinálj, ha fáj vagy kellemetlen – A személyi edző tanácsai

Nem kell félni az edzéstől akkor sem, ha 100 kiló fölött vagy, de nagy túlsúllyal azért nem mindegy, milyen mozgást választasz magadnak. A személyi edző válaszol minden kérdésedre.

Újabb tünetek utalhatnak a koronavírusra, mégsem figyelünk rájuk eléggé Tovább

Újabb tünetek utalhatnak a koronavírusra, mégsem figyelünk rájuk eléggé

A köhögés, a láz és az íz- és szagérzékelés elvesztése mellett fontos lenne további tünetek esetében is PCR-tesztet kérni – vélik a kutatók.

Így derülhet ki, hogy melyik gyógyszer hatékony a gyógyulásunkhoz Tovább

Így derülhet ki, hogy melyik gyógyszer hatékony a gyógyulásunkhoz

Egy adott gyógyszer nem mindenkinél fejti ki ugyanazt az elvárt hatást. Genetikai hátterünk is meghatározza és befolyásolja, hogy milyen készítményt és milyen dózisban alkalmazhatunk. A beteg egyén farmakogenetikai profiljának ismeretében az orvos a számára legmegfelelőbb készítményt választhatja ki, ami a gyógyszerek beállításának hosszú és kellemetlen folyamatát, valamint a gyógyulás ütemét is felgyorsítja.

Lehet sportolni táplálékkiegészítők nélkül? Tovább

Lehet sportolni táplálékkiegészítők nélkül?

A rövid válasz az, hogy természetesen igen - hiszen sehol sincs írásba foglalva az, hogy csak akkor húzhatunk futócipőt vagy végezhetünk pár fekvőtámaszt, ha utána legurítunk egy fehérjeturmixot. Ám a helyzet ennél összetettebb. Szervezetünk érezhetően meghálálja, ha biztosítunk számára minden szükséges tápanyagot, ami étkezéssel nem mindig megoldható.

Így kezdjük újra a sportolást Tovább

Így kezdjük újra a sportolást

Több oka is lehet annak, hogy néhány hét, hónap, esetleg egy év kihagyásra kényszerültünk, most azonban szeretnénk visszatérni a rendszeres testmozgáshoz. Mutatjuk, hogyan érdemes mindezt megtenni, hogyan minimalizáljuk a kockázatokat, főleg, ha közben a koronavírus-fertőzésen is átestünk.

4 nagy csapda, amit kerülj el, ha idén tényleg szeretnél lefogyni Tovább

4 nagy csapda, amit kerülj el, ha idén tényleg szeretnél lefogyni

A sikeres fogyáshoz nem titkos összetevők vagy csodaszerek kellenek, hanem az, hogy a következő 4 nagy csapdát elkerüljük a fogyókúra során.

Engem is érint az ételérzékenység? Így deríthetem ki Tovább

Engem is érint az ételérzékenység? Így deríthetem ki

Az ételérzékenység vagy ételintolerancia lassan már népbetegségnek számít, egyes adatok szerint világszerte az emberek 15-20 százalékát érintheti. Milyen tünetek utalhatnak rá, hogyan lehet diagnosztizálni, és mire kell figyelnünk, ha igazolódik valamilyen érzékenység?

Antioxidánsok: a kétélű kard Tovább

Antioxidánsok: a kétélű kard

Az antioxidánsok sokak szerint csodaszernek minősülnek, hiszen csökkent mennyiségük egyaránt szerepet kap az öregedés elleni harcban, számtalan betegség patogenezisében, vagy egyszerűen csak a rossz közérzet és általános fáradtság kialakulásában.

5 tipp, hogy egészségesebben egyél 2021-ben Tovább

5 tipp, hogy egészségesebben egyél 2021-ben

Az egészséges étrendet nem a súlycsökkentés miatt kell bevezetni az életünkben, hanem azért, hogy minél tovább jól működjön a szervezetünk.


Valósítsa meg saját személyre szabott gyógyszeres kezelését MyPGx tesztünkkel Tovább

Valósítsa meg saját személyre szabott gyógyszeres kezelését MyPGx tesztünkkel

Hatékonyság és biztonság mellékhatások nélkül! Ezt nyújtja új farmakogenetikai tesztünk, amely a terápia kezdetétől segít a kezelőorvosnak és a pácinesnek kiválasztani a megfelelő hatékonyságú gyógyszert úgy, hogy a mellékhatásokat elkerüljék!


Egy hibás koronavírus-teszteredmény súlyos következményekkel járhat Tovább

Egy hibás koronavírus-teszteredmény súlyos következményekkel járhat

A legtöbb ember ma már csak zavarodottan kapkodja a fejét, ha a koronavírus kimutatására kínált módszerekről, tesztekről hall. Nem csak a lehetőségek sokfélék, de az eredmény is gyakran lehet teljesen hibás. A tesztek fajtáiról és főleg megbízhatóságukról Póda Tamással, a SYNLAB Hungary Kft. kereskedelmi igazgatójával beszélgettünk.

Kint hideg van, az edzőtermek zárva. Hogyan mozogjunk? Tovább

Kint hideg van, az edzőtermek zárva. Hogyan mozogjunk?

Mielőtt belevágnánk a téli szabadtéri sportolásba, készüljünk fel megfelelően. Mutatjuk, mire kell figyelnünk kültéri edzés előtt, alatt és után.