Szabó Zsófia


Szabó Zsófia

A tudatos, egészéges táplálkozás mindig is kiemelkedően fontos volt számára. Legfőképpen azért választotta a dietetikus képzést a Semmelweis Egyetem Egészégtudományi Karán, hogy az ott megszerzett tudással minél több emberhez eljuttassa az egészséges táplálkozás alapelveit.

A sport már nagyon régóta élete szerves része. Gyermekkora óta több sportágat kipróbált már (öttusa, vízilabda, triatlon), jelenleg a hosszabb távú futást, és a Cross-traininget részesíti előnyben heti rendszerességgel, de szívesen próbál ki más sportágakat is.

Dietetikus végzettsége mellett a sport szeretete motiválta arra, hogy a Magyar Testnevelés és Sporttudományi Egyetem sport-specifikus dietetika szakirányú továbbképzésén szerezze meg második diplomáját. A képzésen széleskörű, sportág-specifikus elméleti és egyben gyakorlati ismereteket is szerzett a sportolók táplálkozásával kapcsolatban. Tapasztalatból eredő meggyőződése, hogy a sportoló táplálkozása kiemelkedően fontos az eredményesség szempontjából, mert a megfelelő, egyénre szabott tápanyag- és folyadékbevitel jelentősen befolyásolja az egyén eredményeit, maximalizálja, optimalizálja a fizikai teljesítményt, támogatja a felkészülést, segíti a versenyre időzített csúcsteljesítmény elérését, és pozitív hatással van a regenerációra is.