Lifestyle Sport

Lifestyle Sport

LABOR + DIETETIKA = SPORTDIAGNOSZTIKA

A SYNLAB legkiválóbb laboratóriumi és dietetikai szakemberei együtt egy olyan koncepciót dolgoztak ki, melyet eredetileg az élsportolók teljesítményének fokozására használtunk fel.

Hogyan?
A labor segítségével megállapítjuk, hogy mely élettani paraméterek játszanak fontos szerepet az adott sportoló teljesítményében, és hogy ezek mekkora eltérést mutatnak a kívánatostól. Ennek segítségével a sportdietetikus kialakít egy személyre szabott étrendet, hogy megszüntethetők legyenek a hiányállapotok.

Eddigi tapasztalatainkat most amatőr- és hobbisportolók szolgálatába is állítjuk.
Ön tudja a célját – legyen ez az egészségesebb életmód, fogyás, vagy akár egyéni rekord megjavítása, izomtömeg növelése -, mi tudjuk az odavezető utat!

Basic Sportdiagnosztika

Azoknak ajánljuk az alábbi labor + dietetika párosítást, akik

  • életmódváltáson gondolkoznak és szeretnék felmérni pillanatnyi állapotukat
  • több mozgással, egészségesebb életmóddal tervezik kompenzálni az ülőmunka okozta káros hatásokat
  • egészségesen és változatosan szeretnének táplálkozni, de kell egy kis segítség
  • nem érnek el látványos eredményeket a fogyókúrában, és az okokat keresik
  • hetente többször mozognak, de szeretnének tudatosabban edzeni és táplálkozni

1. Sport Basic Labor

Foglaljon időpontot vérvételre a Mammut II, vagy bármelyik SYNLAB magánvérvételi helyre itt.

Sport Basic csomag
Sport Basic csomag
Tovább  

2. Dietetikai konzultáció

A lelet kézhezvétele után foglaljon időpontot dietetikai konzultációra a Mammut II. Sportdiagnosztikai Központba.

Lifestyle+ csomag
Lifestyle+ csomag
Tovább  

Pro Sportdiagnosztika

Azoknak ajánljuk az alábbi labor + dietetika párosítást, akik

  • rendszeresen sportolnak és szeretnének szintet lépni, teljesítményüket fokozni
  • súlyzós edzést folytatnak és szeretnének izomtömeget növelni
  • versenyre készülnek fel

1. Sport Pro Labor

Foglaljon időpontot vérvételre a Mammut II, vagy bármelyik SYNLAB magánvérvételi helyre itt.

Sport Pro csomag
Sport Pro csomag
Tovább  

2. Dietetikai konzultáció

A lelet kézhezvétele után foglaljon időpontot dietetikai konzultációra a Mammut II. Sportdiagnosztikai Központba.

Lifestyle+ csomag
Lifestyle+ negyedéves csomag
Tovább  

Sportdiagnosztika munkatársai

Szakembereink felmérik az Önt érő terhelés nagyságát és sajátosságait, megismerik bioritmusát, egyéni jellegzetességeit, célzott laborparamétereit és sportcéljait. Az étrend összeállításánál elsődleges szempont, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján precíziós és célzott étrendi eszközökkel támogassuk az Ön aktuális sportcéljait.

Szász Máté
Szász Máté

szakmai vezető

Máté közel 20 éve tevékenykedik a sport táplálkozás és táplálékkiegészítés területén, és több mint 6 éve foglalkozik hazai és nemzetközi elit sportolók, olimpikonok sportszakmai felkészítésével.
Több mint 200 sportszakmai és sporttáplálkozás tudományi előadást tartott Európában és a tengeren túl, elit versenysportolók, testépítők és utánpótláskorú sportolók részére.
Szakmai képzéseket és előadásokat tartott többek között a Magyar Edzők Társasága, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Úszószövetség, az Audi ETO KC, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Birkózó Szövetség, a Magyar Atlétikai Szövetség, A Magyar Öttusa Szövetség, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, az IFBB és más rangos sportszakmai szervezetek felkérésére.
Kovács Virág
Kovács Virág

Vezető dietetikus, sportdietetikai szakértő

Virág a Semmelweis Egyetemen végzett dietetikusként, majd Sport-specifikus dietetikus diplomát szerzett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Pályafutását a Scitec Institute for Sport performance dietetikusaként kezdte, 2020 nyarától a SYNLAB Sportdiagnosztikai üzletágának senior dietetikusa, 2022 szeptember óta vezető dietetikus. Munkája során számos sportolót készített fel sikeresen nyári és téli olimpiákra és további világversenyekre. Fogyással, életmódváltással, allergiákkal és egyéb dietoterápiát igénylő betegségek kapcsán ad szakértő tanácsokat.
Úrkuti Kinga
Úrkuti Kinga

Dietetikus, sportdietetikai szakértő

Kinga a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán végzett dietetikusként. Pályafutását egy beteg gyerekekre specializálódott óvodában kezdte dietetikusként, ahol főként egyes típusú (inzulinos) cukorbeteg, táplálék allergiás, valami cisztás fibrózisban szenvedő gyerekekkel foglalkozott. 2021 őszétől a SYNLAB Sportdiagnosztikai üzletágának dietetikusa lett. Kiemelkedő eredményeket ért el sportolók hazai és világversenyekre történő felkészítésében. Kinga tanácsokat ad cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával, PCOS-sel, táplálék allergiákkal, intoleranciákkal élő páciensek számára. Sporttal, fogyással, életmódváltással és egyéb dietoterápiás kérdésekkel kapcsolatban konzultál.
Matyasovszky Márton
Matyasovszky Márton

Dietetikus, sportdietetikai szakértő

Dietetikusi diplomáját a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán szerezte meg. Jelenleg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen folytatja tanulmányait sport-specifikus dietetika szakon. Tanulmányai mellett több évig dolgozott egy étrend-kiegészítőket gyártó és forgalmazó cégnél. Munkája során átfogó képet kapott ezen termékek színes palettájáról és az étrend-kiegészítő termékeket fogyasztó sportolók szokásairól. 2022 őszétől csatlakozott a SYNLAB Sportdiagnosztika csapatához. Fő szakterülete a sport, de fogyással, életmódváltással, táplálék allergia, tápanyag intolerancia, illetve cöliákia miatt szükséges életmódot váltani, táplálkozásukat megváltoztatni. Segítséget nyújt a megfelelő testösszetétel elérésében.
Szabó Zsófia
Szabó Zsófia

Dietetikus, sportdietetikai szakértő

Szabó Zsófi a Semmelweis Egyetemen végzett dietetikusként, majd Sport-specifikus dietetikus diplomát szerzett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. A tudatos, egészéges táplálkozás mindig is kiemelkedően fontos volt számára. Legfőképpen azért választotta ezt a szakmát, hogy a tanulmányai során megszerzett tudással minél több emberhez eljuttassa az egészséges életmód alapelveit, melynek a rendszeres testmozgáson kívül fontos része a helyes táplálkozás. A SYNLAB Sportdiagnosztika csapatának 2022 március óta tagja. Munkája során számos sportolót készített fel sikeresen hazai, és világversenyekre. Az egészséges életmódon kívül fő területei: ételallergiával, ételintoleranciával, zsíranyagcserével, hipertóniával kapcsolatos problémák dietoterápiás tanácsadása.
Földi Laura
Földi Laura

Dietetikus, senior sportdietetikai szakértő

Diplomáját a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán szerezte dietetikusként. Pályafutását 2021-ben a SYNLAB Sportdiagnosztikai üzletágánál kezdte, majd 2022 szeptemberétől senior dietetikus lett. Kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik a sportolói teljesítményfokozás területén. Munkája során részt vett a „Nagy Életmódválasztó” projektben, ahol számos fogyni vágyót segített több tíz kilótól megszabadulni. Ügyfelei tekintetében az a legfőbb célja, hogy a testhezálló étrendet kialakítva és megtartva, a táplálkozással összefüggő, megfelelő edukációval a lehető legjobb teljesítménynövekedést és eredményt érje el. Testsúly optimalizálással, életmódváltással, inzulinrezisztenciával, valamint PCOS-sel, zsíranyagcsere zavarral, hipertóniával, táplálék allergiákkal és intoleranciákkal, illetve egyéb dietoterápiát igénylő betegségekkel kapcsolatban várja a hozzá fordulókat.
Munkatársainkhoz laborvizsgálatot követően a sportdiagnosztika@synlab.com e-mail címen vagy a +36 30 591 8188-as telefonszámon tud időpontot foglalni.

Online konzultáció

Ha laborvizsgálat előtti konzultációra van szüksége, mert valamiben bizonytalan
Ha van már laborlelete, és általánosságban vannak kérdései egészségi állapotával kapcsolatban

Keresse klinikai gyakorlattal rendelkező orvos kollégánkat, aki segítséget nyújt a panaszok hátterének feltárásában, a lehetséges okok kiderítésében és a további diagnosztikai vagy terápiás teendők meghatározásában.
Szakértői konzultáció díja: 15 000 Ft / 30 perc

Dr. Bartók Róza
Dr. Bartók Róza

Orvos, sportdiagnosztikai tanácsadó

 Szakterületek: általános egészségügyi panaszok (fáradékonyság, hízás, fogyás), krónikus betegségek (szív-és érrendszeri, endokrinológiai betegségek stb.), életmóddal összefüggő betegségek és megelőzésük, táplálkozással kapcsolatos panaszok, laboratóriumi szűrővizsgálatok, gyógyszerkölcsönhatások vizsgálata

Dr. Bartók Róza általános orvosi diplomáját 2016-ban szerezte a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A diploma megszerzése után 3 évig dolgozott a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Sebészeti osztályán, ahol a sebészeti betegségeken kívül az általános betegellátás széles spektrumát is megismerte. Érdeklődési köre ezután a mozgásszervi és immunológiai betegségek felé fordult, így elhelyezkedett a Debreceni Egyetem Reumatológiai Tanszékén. 2022-ben sikeres családorvosi szakvizsgát tett, amellett a SYNLAB sportdiagnosztikai tanácsadóvá vált.

Időpontfoglalás


SYNLAB Sportdiagnosztikai Központ

A Mammut II. üzletház IV. emeletén található magánvérvételi és sportdiagnosztikai konzultációs központunk könnyen megközelíthető, jól parkolható.

Ügyfeleink számára a Mammut mélygarázsban 1 óra ingyenes parkolást biztosítunk.

Mammut