Székesfehérvár Központi Laboratórium (Seregélyesi út)

Cím:
8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.

Időpontfoglalás

Szolgáltatások:
Közfinanszírozott vérvétel és mintaátvétel
(közfinanszírozott, azaz beutaló alapján történő ellátás).

10 év alatti gyermekeket eltérő helyszínen látjuk el: Fejér Megyei Szt. György Egyetemi Oktató Kórház Gyermek ambulancia H-P 7.30 – 12.00
Ebben az esetben időpont foglalás nem kötelező.

Nyitvatartás: H–P: 6.30 – 14.00

Időpontfoglalás:

 • A beutalt betegek számára vérvétel esetén az időpontfoglalás KÖTELEZŐ.
 • Hozott vérminta leadásához is időpontfoglalás szükséges!
 • Hozott széklet-, vizeletminta leadása esetén -amennyiben vérvétel nincs- időpontfoglalás nem szükséges.
 • Sürgősségi beutaló esetén időpontfoglalás nem szükséges. A sürgősségi igényt a beutaló orvosnak kell hitelesen igazolnia a kérőlapon pecsétjével és aláírásával. Sürgősséggel csak a vizsgálatok meghatározott köre vehető igénybe.
 • 18 év alatti Páciensek esetén időpontfoglalás nem szükséges, kivéve 10-18 éves gyermekek esetén, amennyiben a Távirda utcai telephelyet választják az ellátáshoz.

Terheléses vizsgálat esetén csak telefonos időpontfoglalás lehetséges. Kérjük hívja a +36 21 223 3131 telefonszámot munkanapokon 11.00 – 14.00 között, és az előjegyzés során kollegánknak mindenképpen jelezze, hogy terheléses vizsgálatról van szó:

 • Cukorterhelés (OGTT: orális glükóztolerancia teszt)
 • Inzulinrezisztencia teszt
 • Laktózterhelés

14 év alatti gyermek és/vagy 43 kg testtömeg alatti személyek esetén nem végzünk OGTT tesztet.

Telefon: +36 21 223 3131 munkanapokon 11.00 – 14.00 között hívható. A hosszú várakozási idő elkerülése érdekében javasoljuk az online foglalást. Kivételt képeznek a terheléses vizsgálatok.

Leletkiadás:

 • A leletek letölthetők az EESZT-ből.
 • A leletek kérhetők e-mailen is, ezt a mintavételre való jelentkezéskor kell jelezni az adminisztrátor felé. Ebben az esetben a kitöltött Hozzájárulási nyilatkozatot is be kell adni a beutalóval. A formanyomtatvány letölthető innen.
 • Amennyiben papíralapú leletre van szükség, az a következő idősávokban igényelhető: H–P: 8:00-8:30; 10:00-10:30; 14:00-15:00

A hosszadalmas várakozás elkerülése érdekében javasoljuk az első két verzió valamelyikét választani, melyek egyben a leggyorsabb, és legkényelmesebb módjai a lelet tartalmának megismeréséhez.


Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, érvényes beutalóval, a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe való tartozás igazolása esetén vehető igénybe! Kérjük, ezt feltétlenül ellenőrizze az időpontfoglalás indítása előtt, mivel ezek hiányában a vizsgálatokat csak magánfinanszírozás keretében van lehetőségünk elvégezni. A beutaló mellett a személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya bemutatása is szükséges.


A foglalt időpont – 30 perces idősáv – tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.


A laboratóriumban behívórendszer működik, érkezéskor az erre a célra szolgáló automatából sorszámot kell húzni a kiírt szempontok alapján. A páciensek behívása nem érkezési sorrendben történik.


Megkérjük Pácienseinket, hogy amikor csak lehetséges, használják az EESZT-t leleteik tartalmának megismeréséhez. A közfinanszírozott, és magánfinanszírozott leletek is felkerülnek az EESZT-be. Nyomtatott formájú leletet csak a legszükségesebb esetekben kérjenek ki. Köszönjük!


A vérvételi helyen a mintavételt minden esetben az időpontfoglalás típusának megfelelő finanszírozási forma szerint tudjuk elvégezni. Amennyiben Ön közfinanszírozott ellátást vesz igénybe, de emellett fizetős vizsgálatot is szeretne kérjük, hogy a Székesfehérvár Seregélyesi úti Magánvérvételi Hely foglalási táblázatában foglaljon időpontot, ahol a fizetős-, és közfinanszírozott vizsgálatokat egyszerre tudjuk elvégezni.


Terheléses vizsgálatokra csak telefonon történő bejelentkezés fogadunk el.

Vissza a vérvételi helyszínekhez