Budapest 19. kerület, Kispesti Egészségügyi Intézet Vérvételi Hely Centrum-Lab (SYNLAB-csoport tagja)

Cím:
1195 Budapest, Ady Endre út 122-124.

Időpontfoglalás

Telefon: +36 30 183 5063, +36 1 347 5955

Közfinanszírozott vérvétel és mintaátvétel: H–P: 7.00 – 9.30 

Magánvérvétel és mintaátvétel: H–P: 7.00 – 10.15

Leletkiadás: H–P: 12.00 – 19.00 (a bejárattal szemberni recepción)
 A leletek kérhetők e-mailben, illetve megtekinthetők az EESZT-ben is!

Időpontfoglalás
 • online a fenti időpontfoglalás gombra kattintva
 • telefonon munkanapokon 11.00 – 14.30 között a fenti számokon számon
  6 év alatti gyermekek, illetve vércukorterhelés esetén csak telefonos időpontfoglalás lehetséges!


A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. 

Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.

Közfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontot foglalni akkor nem szükséges, ha a páciens sürgősségi laborvizsgálatra érkezik szabályosan kitöltött beutalóval. 

Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, érvényes beutalóval, a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe való tartozás igazolása esetén vehető igénybe! 
Területi ellátási kötelezettség szempontjából az orvos telephelyének címe vagy a beutalt állandó lakhelye vehető figyelembe.
Kérjük, ezt feltétlenül ellenőrizze az időpontfoglalás indítása előtt, mivel ezek hiányában a vizsgálatokat csak magánfinanszírozás keretében van lehetőségünk elvégezni.

Területi ellátási kötelezettség közfinanszírozott vizsgálatok esetén:
Szolgáltatásunkat az ÁNTSZ hatályos területi ellátási kötelezettségi határozata alapján érvényes TAJ-kártyával rendelkező XIX. kerületi állandó lakosok ingyenesen vehetik igénybe.

 • A beteg bejelentett lakóhelye vagy 
 • tartózkodási helye szerinti, illetve
 • a háziorvos, szakorvos beutalása esetén annak telephelye szerinti járóbeteg-ellátásra kötelezett egészségügyi szolgáltató.

Társadalombiztosítási ellátásként rendelésre érkezéskor szükséges:

 • személyazonosító igazolvány
 • lakcímkártya
 • TAJ-kártya
 • beutaló


Magánfinanszírozott vizsgálatok esetén az időpontfoglalás nem szükséges, de lehetséges. Magánfinanszírozott vizsgálatra jelentkezéskor az igényelt laboratóriumi vizsgálatok díját az érvényben lévő árlistáink szerint a helyszínen kell kifizetni, a vizsgálatok elszámolása ilyenkor nem a társadalombiztosítás terhére történik. Amennyiben magánfinanszírozott formában kíván vizsgálatra jelentkezni és nincs a kiválasztott napra szabad időpont, akkor előjegyzés nélkül, érkezési sorrendben is tudjuk fogadni a nyitvatartási idő alatt (kivéve: gyermek vérvétel, terhelés). 

A vérvételi helyen a mintavételt minden esetben az időpontfoglalás típusának megfelelő finanszírozási forma szerint tudjuk elvégezni. Így nincs lehetőség arra, hogy magánfinanszírozott vizsgálatra jelentkezés esetén a mintavételt vagy a vizsgálatokat közfinanszírozott formában végezzük!

A laboratóriumban behívórendszer működik, érkezéskor az erre a célra szolgáló automatából sorszámot kell húzni a kiírt szempontok alapján. A páciensek behívása nem érkezési sorrendben történik.


Vissza a vérvételi helyszínekhez