Csákvári Laboratórium és Vérvételi Hely

Cím:
8083 Csákvár, Kastélypark 1.

Időpontfoglalás

Szolgáltatások: Közfinanszírozott - beutaló alapján történő ellátás - vérvétel és mintaátvétel.

Nyitvatartás: H–P: 7.00 – 10.00   


IDŐPONTFOGLALÁS

A beutalt betegek számára vérvétel esetén az időpontfoglalás KÖTELEZŐ.

 • Hozott széklet-, vizeletminta leadása esetén -amennyiben vérvétel nincs- időpontfoglalás nem szükséges.
 • Sürgős beutalóval nem kell időpontot foglalni a laboratóriumba. Sürgős beutaló érvényessége 3 nap. A sürgősségi igényt a beutaló orvosnak kell hitelesen igazolnia a kérőlapon pecsétjével és aláírásával.
 • Sürgősséggel csak a vizsgálatok meghatározott köre vehető igénybe.
 • Online időpontfoglalással: A fenti időpontfoglalás gombra kattintva (2023. szeptember 1-től)
 • Telefonos időpontfoglalás: a +36 22 582 251 telefonszámon, hétköznap 11.00–12.00 és 12.30 – 14.00 között. Javasoljuk az online foglalást választani a telefonvonal túlterheltsége miatt! Az online foglalás egyben a leggyorsabb, és legkényelmesebb módja az időpont foglalásnak. 
 • Személyesen a SYNLAB Csákvári Laboratóriumában: H-P: 11.00–12.00 vagy 12.30–14.30 között

3 év alatti gyermekeket eltérő helyszínen látjuk el: Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szt. György Egyetemi Oktató Kórház Gyermek ambulancia: H-P 7.30 – 12.00. Ebben az esetben időpontfoglalás nem szükséges.

Terheléses vizsgálat esetén csak telefonos időpontfoglalás lehetséges. Kérjük, hívja a +36 22 582 251 telefonszámot munkanapokon 11.00–12.00 vagy 12.30–14.30 között, és az előjegyzés során kollegánknak mindenképpen jelezze, hogy terheléses vizsgálatról van szó:
 • Cukorterhelés (OGTT: orális glükóztolerancia teszt)
 • Inzulinrezisztencia teszt

14 év alatti gyermek és/vagy 43 kg testtömeg alatti személyek esetén nem végzünk OGTT tesztet.

Telefon: +36 22 572 506 munkanapokon 11.00 – 14.00 között hívható. A hosszú várakozási idő elkerülése érdekében javasoljuk az online foglalást. Kivételt képeznek a terheléses vizsgálatok.

Leletkiadás:

 • A leletek letölthetők az EESZT-ből.
 • A leletek kérhetők e-mailen is, ezt a mintavételre való jelentkezéskor kell jelezni az adminisztrátor felé. Ebben az esetben a kitöltött Hozzájárulási nyilatkozatot is be kell adni a beutalóval. A formanyomtatvány letölthető innen.
 • Amennyiben papíralapú leletre van szükség, az a következő idősávokban igényelhető: H–P: 12:30-14:30

A hosszadalmas várakozás elkerülése érdekében javasoljuk az első két verzió valamelyikét választani, melyek egyben a leggyorsabb, és legkényelmesebb módjai a lelet tartalmának megismeréséhez.


Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, érvényes beutalóval, a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe való tartozás igazolása esetén vehető igénybe! Kérjük, ezt feltétlenül ellenőrizze az időpontfoglalás indítása előtt. A beutaló mellett a személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya bemutatása is szükséges.


A foglalt időpont – 15 perces idősáv – tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.


Megkérjük Pácienseinket, hogy amikor csak lehetséges, használják az EESZT-t leleteik tartalmának megismeréséhez. Nyomtatott formájú leletet csak a legszükségesebb esetekben kérjenek ki. Köszönjük!

Vissza a vérvételi helyszínekhez