Budapest 5. kerület, Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat Vérvételi Hely

Cím:
1051 Budapest, Hercegprímás u. 14-16.

Időpontfoglalás

Telefon: +36 30 220 6968; +36 1 428 8170

Közfinanszírozott vérvétel és mintaátvétel: H–P: 7.30 – 9.30 

Magánvérvétel és mintaátvétel: H–P: 7.30 – 9.45

Leletkiadás:

  • Ügyfélkapus regisztrációval és TAJ-számmal rendelkező pácienseink a leleteiket közvetlenül letölthetik az EESZT rendszeréből.
  • A leletek kérhetők e-mailen is, ebben az esetben minden megjelenéskor hozzájárulási nyilatkozatot kell kitölteni a vérvételi hely adminisztrációján.
  • Utólagosan igényelt e-mailes leletküldés esetén formanyomtatvány kitöltésére van szükség. A hozzájárulási nyilatkozat letölthető itt.
  • Papíralapú leletkiadás csak kivételesen indokolt esetekben kérhető, melynek átvételéről az adminisztrációval előre egyeztetni szükséges.

Időpontfoglalás

  • online a fenti időpontfoglalás gombra kattintva
  • telefonon munkanapokon 10 – 12 óra között a +36 30 220 6968-as vagy +36 1 428 8170 számon
6 év alatti gyermekek vérvétele, illetve vércukorterhelés esetén csak telefonos időpontfoglalás lehetséges!

Magánfinanszírozott vérvétel esetén a várakozási idő minimalizálása érdekében ajánlott az előzetes időpontfoglalás.

Kérjük, amennyiben köz- és magánfinanszírozott vizsgálatot is szeretnének végeztetni a kért időpontban, mindenképpen a magánfinanszírozott vizsgálatra jelentkezzenek be! Megértésüket köszönjük.

Kérjük a Forgács Intézet, Káli Intézet (DUNAMENTI REK) és a Dévai Intézet beutalójával érkező Pácienseket, hogy a magánfinanszírozott időpontra jelentkezzenek be! Megértésüket köszönjük.


A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. 

Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.

Közfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontot foglalni akkor nem szükséges, ha a páciens sürgősségi laborvizsgálatra érkezik szabályosan kitöltött beutalóval. 

Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, érvényes beutalóval, a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe való tartozás igazolása esetén vehető igénybe! 
Területi ellátási kötelezettség szempontjából az orvos telephelyének címe vagy a beutalt állandó lakhelye vehető figyelembe.
Kérjük, ezt feltétlenül ellenőrizze az időpontfoglalás indítása előtt, mivel ezek hiányában a vizsgálatokat csak magánfinanszírozás keretében van lehetőségünk elvégezni.

Területi ellátási kötelezettség közfinanszírozott vizsgálatok esetén:
Szolgáltatásunkat az ÁNTSZ hatályos területi ellátási kötelezettségi határozata alapján érvényes TAJ-kártyával rendelkező V. kerületi állandó lakosok V. kerületi ellátási kötelezettségű háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval ingyenesen vehetik igénybe, jogszabály szerint hatályos beutalási rend szerint.

Társadalombiztosítási ellátásként rendelésre érkezéskor szükséges:

  • személyazonosító igazolvány
  • lakcímkártya
  • TAJ-kártya
  • beutaló


Magánfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontfoglalás nem kötelező, de lehetséges. Magánfinanszírozott vizsgálatra jelentkezéskor az igényelt laboratóriumi vizsgálatok díját az érvényben lévő árlistáink szerint a helyszínen kell kifizetni, a vizsgálatok elszámolása ilyenkor nem a társadalombiztosítás terhére történik. 

A vérvételi helyen a mintavételt minden esetben az időpontfoglalás típusának megfelelő finanszírozási forma szerint tudjuk elvégezni. Így nincs lehetőség arra, hogy magánfinanszírozott vizsgálatra jelentkezés esetén a mintavételt vagy a vizsgálatokat közfinanszírozott formában végezzük!

A páciensek behívása nem érkezési sorrendben történik.


Vissza a vérvételi helyszínekhez