Budapest 5. kerület, Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat Vérvételi Hely Centrum-Lab (SYNLAB-csoport tagja)

Cím:
1051 Budapest, Hercegprímás u. 14-16.

Időpontfoglalás

Telefon: +36 30 220 6968; +36 1 428 8170

Közfinanszírozott vérvétel és mintaátvétel: H–P: 7.30 – 9.30 

Magánvérvétel és mintaátvétel: H–P: 7.30 – 9.45

Leletkiadás: H–P: 9.00 – 10.30 (2. emeleti laboratóriumban)
A leletek kérhetőek e-mailben, illetve megtekinthetőek az EESZT-ben is!

Időpontfoglalás
  • online a fenti időpontfoglalás gombra kattintva
  • telefonon munkanapokon 10 – 12 óra között a +36 30 220 6968-as vagy +36 1 428 8170 számon

6 év alatti gyermekek vérvétele, illetve vércukorterhelés esetén csak telefonos időpontfoglalás lehetséges!


A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. 

Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.

Közfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontot foglalni akkor nem szükséges, ha a páciens sürgősségi laborvizsgálatra érkezik szabályosan kitöltött beutalóval. 

Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, érvényes beutalóval, a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe való tartozás igazolása esetén vehető igénybe! 
Területi ellátási kötelezettség szempontjából az orvos telephelyének címe vagy a beutalt állandó lakhelye vehető figyelembe.
Kérjük, ezt feltétlenül ellenőrizze az időpontfoglalás indítása előtt, mivel ezek hiányában a vizsgálatokat csak magánfinanszírozás keretében van lehetőségünk elvégezni.

Területi ellátási kötelezettség közfinanszírozott vizsgálatok esetén:
Szolgáltatásunkat az ÁNTSZ hatályos területi ellátási kötelezettségi határozata alapján érvényes TAJ-kártyával rendelkező V. kerületi állandó lakosok V. kerületi ellátási kötelezettségű háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval ingyenesen vehetik igénybe, jogszabály szerint hatályos beutalási rend szerint.

Társadalombiztosítási ellátásként rendelésre érkezéskor szükséges:

  • személyazonosító igazolvány
  • lakcímkártya
  • TAJ-kártya
  • beutaló


Magánfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontfoglalás nem kötelező, de lehetséges. Magánfinanszírozott vizsgálatra jelentkezéskor az igényelt laboratóriumi vizsgálatok díját az érvényben lévő árlistáink szerint a helyszínen kell kifizetni, a vizsgálatok elszámolása ilyenkor nem a társadalombiztosítás terhére történik. 

A vérvételi helyen a mintavételt minden esetben az időpontfoglalás típusának megfelelő finanszírozási forma szerint tudjuk elvégezni. Így nincs lehetőség arra, hogy magánfinanszírozott vizsgálatra jelentkezés esetén a mintavételt vagy a vizsgálatokat közfinanszírozott formában végezzük!

A laboratóriumban behívórendszer működik, érkezéskor az erre a célra szolgáló automatából sorszámot kell húzni a kiírt szempontok alapján. A páciensek behívása nem érkezési sorrendben történik.


Vissza a vérvételi helyszínekhez