Budapest 12. kerület, Szent János Kórház Kútvölgyi Vérvételi Hely

Cím:
1125 Budapest, Kútvölgyi út 4., földszint

Időpontfoglalás

Megközelíthetőség:

 • A laboratóriumi járóbetegrendelés helyiségei a Kútvölgyi Szakrendelő épületének földszintjén, a lifttel szemben állva jobbra, a „B” folyosó végén találhatók. Azok a páciensek, akiket a Kútvölgyi Szakrendelőben található rendelésekről küldenek aznapi vérvételre, a legkönnyebben a „B” folyosón keresztül érhetik el a vérvételi pontot.
 • A járóbetegrendelés nemcsak a központi recepció és a lift irányából, hanem közvetlenül a Kútvölgyi útról is megközelíthető, mivel külön utcai bejárattal rendelkezik, mely a Szakrendelő főbejárata mellett nyílik jobbra. (A bejárattól néhány méterre van a 155-ös és 156-os autóbusz "Rendelőintézet" megállóhelye). Így azok a páciensek, akik későbbi időpontban jönnek vérvételre vagy háziorvos által, illetve egyéb külső beküldő részéről kerülnek beutalásra, a leggyorsabban ezen a bejáraton keresztül közelíthetik meg a laboratóriumi járóbetegrendelést.
 • Mozgásukban korlátozott páciensek a Szakrendelő főbejáratán át, a „B” folyosón keresztül juthatnak el a vérvételi helyre.

Kérjük, hogy a zsúfoltság elkerülése érdekében a megfelelő útvonalon közelítse meg a vérvételi helyet!

Nyitvatartás:

 • A járóbetegeket munkanapokon 07:00 és 11:00 között fogadja vérvételre és mintaleadásra a laboratórium.
 • Leletkiadás:
  1. A leletek letölthetők az EESZT-ből.
  2. A leletek kérhetők e-mailen is, ezt a mintavételre való jelentkezéskor kell jelezni az adminisztrátor felé. Ebben az esetben Hozzájárulási nyilatkozatot is ki kell tölteni, mely letölthető innen.
  3. Amennyiben feltétlenül papíralapú leletre van szükség, az a nyitvatartási idő alatt igényelhető. A hosszadalmas várakozás elkerülése érdekében javasoljuk az első két verzió valamelyikét választani inkább.

Telefon: +36 1 5888 512
Csak időpontfoglaláshoz, hétköznaponként 12.00 – 14.00 között.

A beutalt betegek számára vérvétel esetén az időpontfoglalás KÖTELEZŐ, a sürgősségi eseteket kivéve. (A sürgősségi igényt a beutaló orvosnak kell hitelesen igazolnia a kérőlapon pecsétjével és aláírásával, sürgősséggel csak a vizsgálatok meghatározott köre vehető igénybe.)
Hozott minta esetén – ha a minta levétele nem a laboratóriumban történik és vérvétel sem lesz – időpontfoglalás nem szükséges.
A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.

Felhívjuk figyelmét, hogy laboratóriumunk csak 6 évnél idősebb gyermekek számára végez vérvételt, 6 év alatti gyermekek vérvétele a Budai Gyermekkórházban történik.

Orális glukóz tolerancia teszt (cukorterhelés) csak akkor végezhető, ha a foglalás reggeli időpontra történt (7.00 és 9.00 között), mivel a vizsgálat esetenként 2 órát is igénybe vehet. Kérjük, hogy hozzon magával a terhelésre 75 g glukózt, mely bármelyik patikában beszerezhető.

Területi ellátási kötelezettség közfinanszírozott vizsgálatok esetén:
Budapest XII. ker., Budajenő, Budakeszi, Csabdi, Etyek, Gyermely, Mány, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Solymár, Szomor, Telki, Tök, Zsámbék, Remeteszőlős


Vissza a vérvételi helyszínekhez