Balatonfüredi Laboratórium

Cím:
8230 Balatonfüred, Csárda u. 1.

Időpontfoglalás

Szolgáltatások: Közfinanszírozott vérvétel és mintaátvétel (közfinanszírozott, azaz beutaló alapján történő ellátás)

Mintavétel: H-P: 7:00-9:30  

A beutalóval érkező páciensek számára az IDŐPONTFOGLALÁS KÖTELEZŐ.
Kivételt képeznek a következő esetek:

  • Hozott széklet-, vizeletminta leadása esetén -amennyiben vérvétel nincs- időpontfoglalás nem szükséges. 
  • Sürgős beutalóval nem kell időpontot foglalni a laboratóriumba. Sürgős beutaló érvényessége 3 nap. A sürgősségi igényt a beutaló orvosnak kell hitelesen igazolnia a kérőlapon pecsétjével és aláírásával. Sürgősséggel csak a vizsgálatok meghatározott köre vehető igénybe.
  • 14 éves kor alatti pácienseknek időpontot foglalni nem szükséges.

Időpontfoglalás: 

  • Online időpontfoglalással: kattintson a fenti Időpontfoglalás gombra. 
  • Telefonos időpontfoglalás: munkanapokon 10.00-15.00 óra között a +36 88 371 132-es telefonszámon foglalható időpont. Javasoljuk az online foglalást választani a telefonvonal túlterheltsége miatt! Az online foglalás egyben a leggyorsabb, és legkényelmesebb módja az időpont foglalásnak.
  • Személyesen a SYNLAB Balatonfüredi Laboratóriumban munkanapokon 11.00-12.00 és 14.00-15.00 óra között. 
Terheléses vizsgálat esetén csak személyesen vagy telefonon lehet időpontot foglalni. Az előjegyzés során kollegánknak mindenképpen jelezze, hogy terheléses vizsgálatra szeretne időpontot kérni.

Kemoterápiás kezelés alatt állók és a menstruációs ciklushoz kötött vizsgálati beutalóval rendelkező páciensek számára is a személyes- vagy telefonos időpontfoglalás javasolt. Az előjegyzés során kollegánknak mindenképpen jelezze, hogy a beutalót kezeléshez- ill. ciklushoz kötött időpontban kell levenni. 

Leletkiadás:

  • Ügyfélkapus regisztrációval és TAJ-számmal rendelkező pácienseink a leleteiket közvetlenül letölthetik az EESZT rendszeréből.
  • A leletek kérhetők e-mailen is, ebben az esetben minden megjelenéskor hozzájárulási nyilatkozatot kell kitölteni a vérvételi hely adminisztrációján.
  • Utólagosan igényelt e-mailes leletküldés esetén formanyomtatvány kitöltésére van szükség. A hozzájárulási nyilatkozat letölthető itt.
  • Papíralapú leletkiadás csak kivételesen indokolt esetekben kérhető a következő idősávban: H-P: 11.00–12.00 és 14.00–15.00

A hosszadalmas várakozás elkerülése érdekében javasoljuk az első két verzió valamelyikét választani, melyek egyben a leggyorsabb, és legkényelmesebb módjai a lelet tartalmának megismeréséhez. 


A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra, mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. Az időpontfoglalás szerepe az, hogy tájékoztassa Önt arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve a várakozási idő csökkentése érdekében lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba. 


Telephelyünkön közfinanszírozott vizsgálatokra lehet időpontot foglalni, melyet a gombra történő kattintással kezdeményezhet. Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelően kitöltött, érvényes beutalóval történhet, továbbá igazolni kell a területi ellátásra és közfinanszírozott ellátásra való jogosultságot, valamint a személyazonosságot, azaz a beutaló mellett a személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya bemutatása is szükséges. Érvénytelen beutaló, vagy területi ellátáson kívüli beutalás esetén a vizsgálatokat nem áll módunkban elvégezni.


A Balatonfüredi laboratórium területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések:
Aszófő, Balatonakali, Balatonfüred, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Tihany, Vászoly.


Vissza a vérvételi helyszínekhez