SYNLAB myBIOME™ – új mikrobiom teszt az egészséges bélflóra érdekében

SYNLAB myBIOME™ – új mikrobiom teszt az egészséges bélflóra érdekében

2022.05.01

Új tesztet vezetünk be SYNLAB myBIOME™ néven, mely a bél mikroflórát alkotó mikroorganizmusok összetételét és azok működését elemzi az egészség szempontjából.

A vizsgálati módszer újgenerációs metagenomikai eljáráson alapul, vagyis a bélben található összes mikroba (baktériumok, archeák, egysejtűek, gombák, paraziták) teljes genetikai anyagát – azaz DNS-állományát – meghatározza, valamint elemzi a bél mikrobiomban betöltött szerepüket és hatását a szervezet egészségére.

A módszer rendkívül érzékeny (akár tízezerből egy baktériumot is kimutat), nagy felbontású vizsgálat (nemcsak faj- hanem törzs szinten is azonosítja a mikrobákat), és legfontosabb hozzáadott értéke a funkcionális elemzés, vagyis a mikrobák mellett azok hatását és befolyását a szervezet egészségére is meghatározza. A mikrobiom által termelt molekulák a szervezetbe kerülve előnyös vagy kedvezőtlen hatással vannak az egészségre.

A tudományos megalapozottság és teljeskörű elemzés által myBIOME™ teszt abban tud segíteni, hogyan érhető el mindenki számára az egészség szempontjából optimális mikrobiom összetétel személyre szabott táplálkozási útmutató segítségével.

A vizsgálati eredményt egy interaktív lelet formájában mutatjuk be. Az interaktív leletben a megállapított egyes paramétereket orvosával együtt tudja elemezni. A részletes online lelet kivonata egy kb. 60-70 oldalas pdf formájában is letölthető.

Bővebb információ  

Vissza a hírekhez