OKOSLELET, egy karnyújtásnyira Öntől

OKOSLELET, egy karnyújtásnyira Öntől

2021.05.25

Örömmel tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy 2021. május 25-től a SYNLAB Hungary Kft. hálózatának kijelölt vérvételi pontjain, két vérvételi csomag (pajzsmirigyszűréssel kiegészített Élni jó csomag és Manager csomag) laboratóriumi eredményeinél megkezdjük a mesterséges intelligencia által előállított OKOSLELET szolgáltatás tesztelését. A forradalmian új fejlesztés hátterében egy öntanuló, komplex számítástechnikai rendszer áll, mely bonyolult algoritmusok segítségével becsüli meg 11 betegségcsoport meglétének kockázatát. A tesztidőszak alatt ingyenesen biztosítjuk az OKOSLELET szolgáltatást azon pácienseink részére, akik jelzik erre vonatkozó igényüket a vizsgálat megrendelésekor.

Mi is az OKOSLELET?

A jelenleg tesztelés alatt álló új szolgáltatás az Ön laboratóriumi leletét -–számítógépes algoritmusok segítségével – közel 1 millió valós páciens, több mint 100 millió diagnosztikailag validált laborvizsgálat eredményeivel hasonlítja össze, majd kockázatbecslést ad egyes betegségcsoportok meglétére. Az OKOSLELET emellett felhívja a figyelmet minden olyan eredményre is, amely esetén a referencia tartománytól való eltérés látható, jelezve az eltérés irányát, lehetséges szakirodalmi magyarázatait és a kapcsolódó vizsgálatok gyakori eltéréseit.

Miben segít az OKOSLELET?

 • annak kiderítésében, hogy milyen fel nem tárt betegségei vannak
 • milyen további vizsgálatokat érdemes elvégeztetnie
 • iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogy hová érdemes fordulnia az esetlegesen évek óta fennálló, de fel nem tárt betegségével összefüggésben

Mely betegségcsoportok meglétének kockázatát becsüli meg az OKOSLELET?

 • pajzsmirigy betegségek
 • májbetegségek
 • táplálkozási hiánybetegségek
 • immunológiai defektusok
 • zsíranyagcsere zavarai
 • vesebetegségek
 • cukorbetegség
 • gyulladásos bélbetegségek
 • egyéb hiánybetegségek
 • szisztémás autoimmun kórképek
 • epe- és hasnyálmirigy betegségek

Az OKOSLELET szolgáltatás menete

Jelenleg ez a szolgáltatás az alábbi vérvételi helyeinken érhető el:

Az OKOSLELET szolgáltatásra vonatkozó igényt az "Élni jó" és "Manager" csomagok megrendelése során kell jelezniük Pácienseinknek a vérvételi hely munkatársa felé.

Amennyiben az OKOSLELET-tel kapcsolatban van konkrét kérdése és nem talál választ a leírásban, akkor kérjük, hogy írjon az okoslelet@medisave.hu e-mail-címre. Amennyiben szeretné igénybe venni az OKOSLELET szolgáltatást, a fenti magánvérvételi helyeink egyikére foglaljon időpontot az online időpontfoglaló rendszerünkön keresztül, illetve ezt megteheti az ügyfélszolgáltunk segítségével is a +36 1 5 888 500-as telefonszámon munkanapokon 8-16 óra között. (Az ügyfélszolgáltunk túlterheltsége miatt javasoljuk az online időpontfoglalást.)

Eredménykiadás

A laborvizsgálati eredmények elkészültét követő 1-3 munkanap

Az OKOSLELET felépítése:

 1. Személyes adatok és laborvizsgálati összefoglaló, amely az elvégzett laborvizsgálatnak az eredményeit tartalmazza összefoglaló jelleggel
 2. A mesterséges intelligencia interpretációja, amely az aktuális vizsgálat alapján az OKOSLELET-ben leírt betegségcsoportok esetében ad személyre szabott becslést az esetleges kockázatról
 3. A referencia tartománytól eltérő értékek bemutatása, amely a labor szakirodalom alapján röviden bemutatja a normál tartománytól eltérő értékeket és azok lehetséges jelentését.

A vizsgálat során Önnek lehetősége van visszajelzés küldése mellett az OKOSLELET-projekt támogatására is egy kérdőív kitöltésével. Ezekről külön elektronikus levélben kap tájékoztatást.

Vissza a hírekhez