Járványhelyzettel kapcsolatos aktualitásaink

Járványhelyzettel kapcsolatos aktualitásaink

2020.05.07


A SYNLAB budapesti vérvételi helyeken már elérhetőek a koronavírus elleni T-sejtes immunitás és neutralizáló antitest mérő vizsgálatok, melyek a koronavírus-fertőzés elleni védettség meghatározásban nyújtanak segítséget.

Részletek

2022. március 1.


A SYNLAB új, nyálmintán alapuló PCR-tesztet vezet be, mely lényegesen kényelmesebb és egyszerűbb mintavételt tesz lehetővé, otthon is egyszerűen kivitelezhető, továbbá gyermekek esetében is alkalmazható.

Részletek

2022. február 7.


A kormány döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről – adta hírül a közelmúltban az MTI. Az okmányra azok is jogosultak, akik teszttel igazolják, hogy megkezdődött az antitestek termelődése a szervezetükben.

Részletek

2021. február 16.


Az új teszt előnye, hogy nem csak a természetes immunitás, hanem a jelenleg használt oltóanyagok hatására keletkező mesterséges immunitás kialakulásának vizsgálatára is alkalmas.

Részletek

2021. február 8.


Tájékoztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy 2021. február 8-tól a koronavírus (SARS-CoV-2) PCR-vizsgálatok lakossági eredménykiadása alapesetben 48 órára, sürgősségi kéréssel 24 órára módosul.

Részletek

2021. február 8.


A hatósági ár bevezetése ellenére sem csökken a kereslet a cég COVID PCR tesztelése iránt. A kiváló szakmai és technológiai felkészültséggel bíró, az elvégzett vizsgálatszám alapján pedig a legnagyobb rutinnal is rendelkező magánlaboratóriumban naponta 1000-1500 minta vizsgálata történik.

Részletek

2020. okóber 8.


Az egyes kormányrendeleteknek a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseivel kapcsolatos módosításáról szóló 432/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet értelmében enyhültek a járványügyi készültség miatt korábban elrendelt beutazási korlátozások 2020. szeptember 21-től. A módosított kormányrendelet értelmében az eddigi 14 nap helyett 10 nap hatósági házi karantén vár a külföldről hazatérő magyar állampolgárokra, melyet csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton elvégzett (SARS-CoV-2 PCR teszt) negatív teszttel lehet az illetékes járványügyi hatóság jóváhagyásával elhagyni.

Részletek

2020. szeptember 21.


A magyarországi koronavírus-járvány a második – a csoportos megbetegedések- szakaszban van. Ez azt jelenti, hogy a vírus Magyarország egész területén előfordulhat. A fertőzés közösségben, közeli érintkezés és cseppfertőzés útján terjed. „Ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, tartsa be az szabályokat és az ajánlásokat” – olvasható a kormány hivatalos tájékoztató weboldalán, a koronavirus.gov.hu-n. A járvány terjedésének megfékezése és a megelőzés érdekében érdemes megismernünk az „első számú közellenséget.” Ebben segít összefoglalónk.

Részletek

2020. április 15.


A pontos és széleskörű tájékoztatás érdekében összegyűjtöttük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat.

Részletek

2020. április 7.


Vissza a hírekhez