Járványhelyzettel kapcsolatos aktualitásaink

Járványhelyzettel kapcsolatos aktualitásaink


A kormány döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről – adta hírül a közelmúltban az MTI. Az okmányra azok is jogosultak, akik teszttel igazolják, hogy megkezdődött az antitestek termelődése a szervezetükben.

Részletek

2021. február 16.


Az új teszt előnye, hogy nem csak a természetes immunitás, hanem a jelenleg használt oltóanyagok hatására keletkező mesterséges immunitás kialakulásának vizsgálatára is alkalmas.

Részletek

2021. február 8.


Tájékoztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy 2021. február 8-tól a koronavírus (SARS-CoV-2) PCR-vizsgálatok lakossági eredménykiadása alapesetben 48 órára, sürgősségi kéréssel 24 órára módosul.

Részletek

2021. február 8.


Örömmel értesítjük, hogy Társaságunknál akciós áron végeztethet megbízható eredményt adó, elsőbbségi COVID PCR vizsgálatot, melynek eredményét a minta laborba érkezésétől számítva 48 órán belül megkapja. A vizsgálatot most kedvezményesen szerettei számára is megrendelheti, így az ünnepeket már nyugalomban tölthetik együtt! Éljen most a lehetőséggel és foglaljon időpontot a kijelölt vérvételi pontokon.

Részletek

2020. december 16.


Tájékoztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy a SYNLAB kapacitásait meghaladó csúcsterhelés miatt átmenetileg kisebb késések elképzelhetőek a SARS-CoV-2 PCR-vizsgálatok eredménykiadásában.

Részletek

2020. november 5.


A hatósági ár bevezetése ellenére sem csökken a kereslet a cég COVID PCR tesztelése iránt. A kiváló szakmai és technológiai felkészültséggel bíró, az elvégzett vizsgálatszám alapján pedig a legnagyobb rutinnal is rendelkező magánlaboratóriumban naponta 1000-1500 minta vizsgálata történik.

Részletek

2020. okóber 8.


Szeptember 21-től a vonatkozó jogszabály alapján érvénybe lépő hatósági árakon végezzük a lakosság számára a COVID PCR vizsgálatokat, mely szerint egy légúti SARS-CoV-2 PCR teszt mintavétellel együtt 19.500 Ft-os áron érhető el a kijelölt COVID mintavételi helyeinken.

Részletek

2020. szeptember 21.


Az egyes kormányrendeleteknek a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseivel kapcsolatos módosításáról szóló 432/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet értelmében enyhültek a járványügyi készültség miatt korábban elrendelt beutazási korlátozások 2020. szeptember 21-től. A módosított kormányrendelet értelmében az eddigi 14 nap helyett 10 nap hatósági házi karantén vár a külföldről hazatérő magyar állampolgárokra, melyet csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton elvégzett (SARS-CoV-2 PCR teszt) negatív teszttel lehet az illetékes járványügyi hatóság jóváhagyásával elhagyni.

Részletek

2020. szeptember 21.


Az augusztus 25-én a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által honlapján közzétett és kiadott, „2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekkel jogviszonyban álló, külföldi lakóhellyel rendelkező, külföldről érkező tanulók molekuláris biológiai vizsgálatának - SARS-CoV-2 teszt – elvégzésével” kapcsolatos eljárásrenddel összefüggésben az alábbiakra szeretnénk felhívni tisztelt Pácienseink figyelmét.

Részletek

2020. augusztus 27.


2020. augusztus 17-től a SYNLAB Hungary Kft. jelentősen csökkentett díj ellenében tette elérhetővé a SARS-CoV-2 PCR-vizsgálatok angol nyelvű leletezését.

Részletek

2020. augusztus 17.


Tájékoztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy a SYNLAB 2020. május 7-től privát ügyfelei számára is elérhetővé tette az új koronavírus (SARS-CoV-2) fertőzés diagnosztikájában használható PCR és szerológiai antitest vizsgálatokat.

Részletek

2020. július 27.


Tájékoztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy a vénás vérből végzett szerológiai IgG antitest kimutatás minden nyitva tartó magánvérvételi helyünkön és kiemelt vérvételi partnereinknél is akciósan érhető el.

Részletek

2020. július 1.


Tájékoztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy 2020. május 15-én újra megnyitjuk az online időpontfoglalási lehetőséget a nyitva tartó és erre fogadóképes vérvételi helyeink vonatkozásában! Felhívjuk figyelmüket, hogy terheléses vérvételre és az alábbi oldalon felsorolt esetekben továbbra is csak telefonos előjegyzést fogadunk!

Részletek

2020. május 15.


Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) határozatával a SYNLAB Hungary Kft.-t is kijelölte az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések diagnosztikája keretében (a vírus örökítőanyagán alapuló) PCR-vizsgálatok elvégzésére. Ez azt jelenti, hogy már 2020. március 31-től fogadunk az NNK eljárásrendje és az EMMI kézikönyve alapján levett mintákat csepeli diagnosztikai központunkban és végzünk hatóságilag elrendelt koronavírus vizsgálatokat.

Az előkészületek lassan a végéhez érnek, ezért terveink szerint májusban elindítjuk a lakosság számára is a PCR és a szerológiai antitest vizsgálatokat, így azok külön-külön, vagy kombinálva is elérhetők lesznek. A tesztek kiválasztásánál támaszkodtunk a SYNLAB 44 országban megszerzett tapasztalataira és kutatási eredményeire.

A pontos helyszínekről és időpontokról weboldalunkon, közösségi oldalunkon és hírlevélben is értesítjük Pácienseinket.

2020. április 30.


A magyarországi koronavírus-járvány a második – a csoportos megbetegedések- szakaszban van. Ez azt jelenti, hogy a vírus Magyarország egész területén előfordulhat. A fertőzés közösségben, közeli érintkezés és cseppfertőzés útján terjed. „Ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, tartsa be az szabályokat és az ajánlásokat” – olvasható a kormány hivatalos tájékoztató weboldalán, a koronavirus.gov.hu-n. A járvány terjedésének megfékezése és a megelőzés érdekében érdemes megismernünk az „első számú közellenséget.” Ebben segít összefoglalónk.

Részletek

2020. április 15.


A pontos és széleskörű tájékoztatás érdekében összegyűjtöttük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat.

Részletek

2020. április 7.
Vissza a hírekhez