Csúcstechnológia az olimpikonok szolgálatában

Csúcstechnológia az olimpikonok szolgálatában

2021.03.05

A SYNLAB a Magyar Olimpiai Csapat partnere lett

Budapest, 2021. március 4. – Támogatóként csatlakozik a Magyar Olimpiai Csapathoz a SYNLAB, Magyarország és Európa legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója. Az együttműködés részeként a cég SYNLAB Sport nevű üzletága speciális laborvizsgálatokkal és szakértőkkel áll az olimpiára készülő sportolók rendelkezésére. Ezeknek a vizsgálatoknak a segítségével teljes kép kapható a sportolók egészségügyi állapotáról, előrejelezhetőek bizonyos sérülések, megelőzhetőek betegségek és hiányállapotok. A cég jelenleg több mint 120 junior és felnőtt sportoló versenyzését felügyeli.


Támogatási nyilatkozatot írt alá március 4-én, csütörtökön a Magyar Olimpiai Csapat és Magyarország legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója, a SYNLAB Hungary Kft. Az együttműködés keretében az olimpikonok felkészülését is segíti a SYNLAB Sport: több mint 70, a különböző sportági szövetségek által delegált, olimpiai kvótára esélyes sportoló egészségi állapotát mérik majd fel.

A SYNLAB Sport jelenleg 10 sportszövetség 78 kvótával rendelkező vagy kvalifikáció alatt álló sportoló, köztük 3 paralimpikon felkészülését felügyeli a tokiói és pekingi olimpiára.

„A sporttudományok alkalmazásának kiemelt jelentőséget tulajdonít a Magyar Olimpiai Bizottság, hiszen azok nélkül nem lehetne XXI. századi, ötkarika-színvonalú eredményeket elérni. Ez az együttműködés egy újabb kiváló lehetőséget teremt a Tokióra készülő sportolóknak. A SYNLAB Sport csúcstechnológiás tudományos vizsgálatai a felkészülés során garanciát jelenthetnek a siker felé vezető úton” – fogalmazott Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

„Nagy öröm számunkra, hogy a sportdiagnosztikával foglalkozó SYNLAB Sport üzletágunk a Magyar Olimpiai Csapat partnere lehet. Bízunk benne, hogy szakembereinkkel és a speciális laborvizsgálatok segítségével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az olimpikonok a lehető legjobb formában várják a megmérettetést” – mondta Lévai Richárd, a SYNLAB Hungary Kft. ügyvezetője.

SYNLAB-MOB szerződés

Csúcstechnológiával az érmekért

A SYNLAB Sport laboratóriumi vizsgálataival olyan élettani jelenségek vizsgálhatók, amelyek jelentős hatást gyakorolnak a sportoló teljesítményére, regenerációjára és általános állapotára. Ezeknek az információknak a segítségével kialakítható többek között a sportoló optimális terhelése és a személyre szabott étrendje.

„A sportolók bioritmusa, anyagcseréje, tápanyagigénye jelentősen eltér az átlagtól. A 21. századi élsportban a sportdietetika a felkészülés elengedhetetlen része: egy jól kialakított, egyéni sajátosságoknak megfelelő étrenddel például elősegíthető az izomzat, ízületek vagy kötőszövetek regenerációja, növelhető az állóképesség, és támogatni lehet az izomtömeg fejlődését” – tette hozzá Lévai Richárd.

A sportdiagnosztikai vizsgálatok nemcsak az élsportolóknak adhatnak értékes információkat, hanem az életmódváltásban és az amatőr sportolók hatékonyabb edzésében is segítenek.

Vissza a hírekhez